Cześć wszystkim,
Czy ktoś byłby tak uprzejmy i podpowiedział, jakie porządne serwisy/hobbyści gramofonów ostały się na Górnym Śląsku/okolicy? Na forum znalazłem parę wzmianek o Panu "esdarek" ale nie dość, że stare opinie, to jeszcze podzielone. Chciałbym odnowić stary gramofon włącznie z plintą, ze stajni Micro Seiki.
Z góry dzięki za jakieś podpowiedzi.
Renowacja gramofonów - Śląsk
-
- Gramofon: jeszcze nie ma :(
- Jaculek
- Gramofon: Dual 704, 721
Re: Renowacja gramofonów - Śląsk
Jaki model?
Analog: Dual 704&721+DenonDL301/ShureV15III/Dual M20E/OrtofonMC-20>HeadamP >PreamP Dyskretniok DIY> DH-101>DH-220>Monitor Audio RX6/Beyerdynamic DT 880
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10
-
Do mechaniki, elektroniki itp. polecam Krzysztofa Kuś z Rudy Śląskiej. ogarnął mi już dużo sprzętów. Bardzo dobry kontakt, dokumentacja z naprawy na bieżąco. Nie robi tylko strony wizualnej.
Jeżeli chodzi o plintę - jeżeli fornir to w Radomsku jest facet znany z naprawy głośników - Adam, i to zawsze ogarnia mi on - minus długie terminy oczekiwania, bo głównie zajmuje się renowacją kolumn.
Raczej nie polecam serwisu z Czechowic-Dziedzic - trzymał mi Luxmana przez miesiąc, fornir lepiej położył by mój 3 letni syn, a mechanikę zamiast naprawić to uszkodził jeszcze bardziej - jak to podsumował "każdy ma czasem gorszy dzień"
przynajmniej uczciwie nie wziął pieniędzy
Jeżeli chodzi o plintę - jeżeli fornir to w Radomsku jest facet znany z naprawy głośników - Adam, i to zawsze ogarnia mi on - minus długie terminy oczekiwania, bo głównie zajmuje się renowacją kolumn.
Raczej nie polecam serwisu z Czechowic-Dziedzic - trzymał mi Luxmana przez miesiąc, fornir lepiej położył by mój 3 letni syn, a mechanikę zamiast naprawić to uszkodził jeszcze bardziej - jak to podsumował "każdy ma czasem gorszy dzień"

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To już nie jest polecany serwisant. Kiedyś tak, teraz już nie. Za dużo krzywych akcji wyciekło.
My go tutaj polecaliśmy nawet po tym jak dostał bana na forum (za zachowanie wobec innych forumowiczów, nie za przekręty czy coś).
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Gramofon: jeszcze nie ma :(
Bl-91
Dzięki za opinie. Spróbuję coś wygrzebać o Panu Krzysztofie z Rudy. Nie ukrywam, że rozmawiałem z serwisem z Czechowic-Dziedzic, ale nie było terminów.fazior13 pisze: ↑19 wrz 2024, 10:53Do mechaniki, elektroniki itp. polecam Krzysztofa Kuś z Rudy Śląskiej. ogarnął mi już dużo sprzętów. Bardzo dobry kontakt, dokumentacja z naprawy na bieżąco. Nie robi tylko strony wizualnej.
Raczej nie polecam serwisu z Czechowic-Dziedzic - trzymał mi Luxmana przez miesiąc, fornir lepiej położył by mój 3 letni syn, a mechanikę zamiast naprawić to uszkodził jeszcze bardziej - jak to podsumował "każdy ma czasem gorszy dzień"przynajmniej uczciwie nie wziął pieniędzy
Większość opinii podobnych, czyli negatywnych, ale nie chciałem być stronniczy i starałem się zapytać o tego Pana neutralnie. Raczej nie skorzystam.
Dzięki wszystkim
Maciek
-