.....albo satysfakcja z udanego polowania
Jakie kolumny do 300 zł?
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Re: Jakie kolumny do 300 zł?
...albo rzeźba za 3 stówy jak za 5 masz dobre paczki

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- rali54
- rali54
Witam ponownie.
Zakupy zrobione :
Dual CL 60-1
RFT B 9251
Eltax Symphony 4.2
Testy w małym zagraconym pokoju. Kiepskie rozstawienie kolumn. V odsłuchowe prawie płaskie. Wzmacniacz Saba PA-1045. Blues, metal ballads, Synowie Anarchii, Dark Country.
Wynik subiektywny:
1 Eltaxy - najbardziej uniwersalne, gdzie postawię tam dobrze grają - całkowity koszt 240 zł
2 RTF - Dobry dół i środek - koszt 95 zł
3 Dual - wymagają pracy z ustawieniami i mają tendencję do dudnienia i rezonansu. - koszt 280 zł
Zakupy zrobione :
Dual CL 60-1
RFT B 9251
Eltax Symphony 4.2
Testy w małym zagraconym pokoju. Kiepskie rozstawienie kolumn. V odsłuchowe prawie płaskie. Wzmacniacz Saba PA-1045. Blues, metal ballads, Synowie Anarchii, Dark Country.
Wynik subiektywny:
1 Eltaxy - najbardziej uniwersalne, gdzie postawię tam dobrze grają - całkowity koszt 240 zł
2 RTF - Dobry dół i środek - koszt 95 zł
3 Dual - wymagają pracy z ustawieniami i mają tendencję do dudnienia i rezonansu. - koszt 280 zł
-
Sumarycznie ponad 600 zł, a miałbyś jedne przyzwoite bez klęcia.
Creative E-MU 0204 || Rotel RA-12 || Heco P3302 || Superlux HD 681 ||AKG K551
Onkyo C-7030 || Onkyo TX-8020|| Grundig Box 353 ||Yamaha R-S700|| Yamaha RX-E410 || Saba Box C450
Onkyo C-7030 || Onkyo TX-8020|| Grundig Box 353 ||Yamaha R-S700|| Yamaha RX-E410 || Saba Box C450
- amrowek
- rali54
Przyjąłem linię - nauka przez emocje i zabawę
Strych mam duży.
Okazyjnie kupiłem i testuję takie coś :

Okazyjnie kupiłem i testuję takie coś :
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Nie muszą być wcale złe.
uuupsssh .. buczą
To jednak nie było okazyjnie
uuupsssh .. buczą

To jednak nie było okazyjnie

- rali54
Taaa..... w sumie z myślą o plenerze lub tv. Szkoda że odpadają do tv. Ładnie sie prezentują jako mebel i dużo lepiej grają od tv LG.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Taaa
jest jak jest. Gumowo plastitworzywowe zawieszenia, dyktonit papierojebliwy.. na obudowę.. f Q przycisków
tak się śmieję w sumie z siebie, bo mam takie chinole w garażu, kiedyś za 50 zeta też podłogówki niby. Z 25 lat temu pilna robota była w pracy do póxna i nie było na czym słuchać. Posłaliśmy koleżankę "leć do najbliższego komisu.. no tego tu zaraz" i weź jakieś kolumny duże na korytarz. A i parę piw.
Wróciła z tymi kabuki i Heinekenem. Czyli operacja udana w 50%
Można nawet powiedzieć, że i my kupiliśmy okazyjnie. Się działo do rana białego, a potem chwasty poszły do mnie na przechowanie.. po co? Nie wiedzieć do dziś. No ale kto by dyskutował z okazją.
Poza tym koleżanka bardzo fajna i niezła d.. więc nic nie powiedzieliśmy, a nawet pochwaliliśmy za to piwo. Rzecz jasna i podwójnie chmielona.
Dobrze Ci tu radzą kolego, chłopaki którzy się znają i to dobrze na głośnikach wielorakich, a Ty swoje
No ale jak to w internetach spoko. Zawsze zaglądam do tych wątków budżetówki, bo są rozrywkowe 

Wróciła z tymi kabuki i Heinekenem. Czyli operacja udana w 50%

Można nawet powiedzieć, że i my kupiliśmy okazyjnie. Się działo do rana białego, a potem chwasty poszły do mnie na przechowanie.. po co? Nie wiedzieć do dziś. No ale kto by dyskutował z okazją.
Poza tym koleżanka bardzo fajna i niezła d.. więc nic nie powiedzieliśmy, a nawet pochwaliliśmy za to piwo. Rzecz jasna i podwójnie chmielona.
Dobrze Ci tu radzą kolego, chłopaki którzy się znają i to dobrze na głośnikach wielorakich, a Ty swoje

- rali54
Dobrze chłopaki radzą a ja trochę słucham a trochę swoje. Taka świadoma tego faktu natura
Mistrz kombinacji wszelakiej
Na chwilowe lub długie zainteresowania został ciepły pokoik lub zimny garaż. Samochody wyprowadziłem pod wiatę.

Na chwilowe lub długie zainteresowania został ciepły pokoik lub zimny garaż. Samochody wyprowadziłem pod wiatę.

- amrowek
jak już to chociaż coś co ma sznyt hi-fi , to te ATL albo pod PC i TV te drugie
https://www.olx.pl/d/oferta/atl-712s-ko ... bserved_ad
https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-gru ... bserved_ad
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
rali54, z tym buczeniem to bym spróbował ustalić przyczynę i powalczył. To może nie być wcale cecha tych kolumn tylko jakiś zakłóceń/połaczeń.
Do muzyki to raczej chybiony pomysł ale lepszy dźwięk z TV od razu podnosi poziom atrakcyjności filmów jakie oglądasz.
Ja będąc "okulawiony" i zmuszony do oglądania TV z dźwiękiem z jego głośników, tak się wkurzałem na fatalny dźwięk, że się skończyło na zestawie kina domowego opartego o soundbar z przyległościami no i teraz Shogun robi odpowiednie wrażenia. Na pewno jednak system tanich głośników w stereo jest najbardziej korzystną opcją patrząc na stosunek jakość/cena.
Do muzyki to raczej chybiony pomysł ale lepszy dźwięk z TV od razu podnosi poziom atrakcyjności filmów jakie oglądasz.
Ja będąc "okulawiony" i zmuszony do oglądania TV z dźwiękiem z jego głośników, tak się wkurzałem na fatalny dźwięk, że się skończyło na zestawie kina domowego opartego o soundbar z przyległościami no i teraz Shogun robi odpowiednie wrażenia. Na pewno jednak system tanich głośników w stereo jest najbardziej korzystną opcją patrząc na stosunek jakość/cena.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
- rali54
Dzięki za wsparcie. Z buczeniem powalczę. Coś wzbudza. Zacznę od anteny radiowej. W salonie mam Oleda LG65C3 i dzwięk jest koszmarny. Nie chcę zagracać i 3in1 czyli dac/wzmak/kolumny 2.0 będą odpowiednim rozwiązaniem. Krugery to nie krugerrandyPiterski pisze: ↑27 wrz 2024, 08:30rali54, z tym buczeniem to bym spróbował ustalić przyczynę i powalczył. To może nie być wcale cecha tych kolumn tylko jakiś zakłóceń/połaczeń.

- rali54
Witam ponownie
Idąc z wolna ścieżką " wiedza kosztuje"
przerobiłem od ostatniego posta:
Sonab C21
Canton SP 205
Phonar Compact 1.1
i pobawiłem się w pseudo kino domowe Denonem AVR-1611 ( Nie ma to jak jednak stereo )
Myślę nad ciepłym wzmakiem. Saba PA-1045 dobrze mi gra, cieplutko, ale szukam smaków.
Idąc z wolna ścieżką " wiedza kosztuje"

Sonab C21
Canton SP 205
Phonar Compact 1.1
i pobawiłem się w pseudo kino domowe Denonem AVR-1611 ( Nie ma to jak jednak stereo )
Myślę nad ciepłym wzmakiem. Saba PA-1045 dobrze mi gra, cieplutko, ale szukam smaków.