Płyta, której chyba tutaj nie było, a warto się nad nią pochylić. Klasyczne trio fortepianowe, a za fortepianem sam Mal Waldron
Wydanie z 2019 wzbogacone o drugi krążek z alternatywnymi wersjami i 16 stronnicową książeczkę z tekstem i zdjęciami.
Płyta, której chyba tutaj nie było, a warto się nad nią pochylić. Klasyczne trio fortepianowe, a za fortepianem sam Mal Waldron
Wydanie z 2019 wzbogacone o drugi krążek z alternatywnymi wersjami i 16 stronnicową książeczkę z tekstem i zdjęciami.
No i jak? Bo mam jej jeszcze. Jest w planie, a na razie dwa inne Scofieldy zgromadziłem z tych najnowszych.
(ze Swallowem mam Trio Scofielda Live też na ECM, starsza rzecz ale totalnie klasyczna).
GoGo jest chyba tylko na CD, ja mam wydanie sprzed lat czyli pewnie od razu gdy się ukazało.
No pewnie, że brzmi. Łaski nie robi.
Te Swallowniana pewnie sobie zamówię, troszkę miałem obawy sądząc po tytule co do kompozycji, bo Steve raczej bliżej współpracował z Carlą Balay i Mantlerem i to jest nieco bardziej alternatywny kierunek.
Podrzuć na PW info skąd brałeś, bo drogie te Scofieldy w ostatnim czasie dość.
No tak tylko bez fotki nawet z inskrypcja: sprawdź czas dostawy i koszt przesyłki. To już lepiej szukać na amazonie i czyhać na okazję pro. Bo przy takim wpisie to lepiej ze strony ECM bezpośrednio sprowadzić.
Kupiłem jakiś czas temu tegoż Uncle's John's Band i Solo ale wstępnie wziąłem na CD i chyba dobrze zrobiłem. Słucham z przyjemnością i na razie nie palę się do zakupu LP's.
Tak. Z tym, że ta seria Impulse jest fantastyczna. No i to dość tak jakby drogawo.
Niezły jest ten album Scoffiego same solo, bardzo ciekawe impresje na gitarę.
Moje obawy co do alter improv Swallowa okazały się płonne. W istocie to Scofield w doskonałej oczywiście formie. Bdb akustyka, wysokie rejestry, bdb aranż.
No cóż rasowy ECM ze świetną realizacją.
Dobrze wydany i mały pieniądz jak na obecne edycje new ECM.
Aż sobie puszczę zaraz Scolohofo, bo Scofielda mam głownie jakoś na CD'kach, a to jeden z nielicznych na LP's. Scolo to niezbyt typowa płyta dla Scofielda, ale znakomita również. Jak na na Johna trochę wysilona reedsami, ale 2LP wysokiej klasy na BN.
Fota po kliknięciu się prostuje. Q magia? Czy jak?