Płyty winylowe gramofonowe nowe i używane sprzedam

superwinyle

Nowa odsłona www.SuperWinyle.pl

Post autor: superwinyle »

Witam, dawno, dawno temu obiecywaliśmy na łamach tego forum poprawę ( graficzną i funkcjonalną ) naszego sklepu, zapraszamy więc. Przez kilka dni mogą trwac jeszcze jakieś poprawki ale ogólnie sklep działa. Jesteśmy otwarci na wszelkie uwagi i opinie. Wkrótce promocja. Pozdrawiamy.
Pilot

Nowa odsłona www.SuperWinyle.pl

Post autor: Pilot »

Macie jakieś płyty w dobrym stanie. Przeleciałem kilka tytułów i stan płyty -3. Filtr to już w ogóle przetrzepał stronę. Rock i POP znalazł 680 tytułów, po wprowadzeniu filtra że stan płyty i okładki bd otrzymałem 0 z 680 do zobaczenia. :cry:
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Tylko po co zakładać nowe konto/login, skoro stare nadal istnieje?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
SuperWinyle.pl

Re: Płyty winylowe gramofonowe nowe i używane sprzedam

Post autor: SuperWinyle.pl »

Witam
co do stanu płyt filtr jeszcze jest w dopracowaniu , musimy dopiąć do starej bazy. Potrwa to kilka dni niestety ( ręczna robota ).
Wojtek sorry za nowy login - za dużo na głowie i o starym loginie pamięć zawiodła .
SuperWinyle.pl

-40% na wszystkie płyty winylowe na www.SuperWinyle.pl

Od 1.06.2013 do 2.06.2013 każdy kto zakupi płyty za minimum 20 zł ( nie wliczając kosztów przesyłki ) otrzyma 40% rabatu.
Proste : po dodaniu produktów do koszyka, proszę w polu "bon rabatowy" wpisac kod: 20zl
Zapraszamy. Oferta dotyczy wszystkich płyt dostępnych na sklepie.
Awatar użytkownika
danpe_

Post autor: danpe_ »

Postanowiłem skorzystać z promocji i zakupić dwie niedrogie płyty na próbę, wysłałem przy zamówieniu zapytanie o odbiór w Krakowie. Zobaczymy co oznacza ocena płyty "3".

Co do samej użyteczności sklepu, mam parę uwag - brakuje mi filtrowania produktów, abym mógł zobaczyć tylko dostępne. Tak samo brakuje mi filtrowania po stanie płyty, nie interesują mnie w innym stanie niż "3" według skali sklepu.

Skoro sklep ocenia płyty w skali 1-3 (opisane w regulaminie),załóżmy, że ja zakupiłem płyty opisane jako "3" z sekcji "nowa". Z przerażeniem znajduję płytę z opisem "3+ płyta wygląda jak nowa" :?
To raz.

Dwa - występują problemy w niektórych miejscach ze zmianą stron, gdy np chcę przejść z pierwszej na drugą, bądź trzecią - nadal zostaję na pierwszej. Pomogło przejście na ostatnią stronę i dopiero stamtąd nawigowanie.
Przy zuzupełnianiu swoich danych nie mogę rozwinąć listy województw, aby wybrać właściwe. Pole wyboru oznaczone gwiazdką, więc obowiązkowe. A mimo tego baza danych przyjęła mi dane bez województwa.

Po trzecie: na moim 12 calowym ekranie po najechaniu na "sklep" menu wychodzi poza ekran i nie jestem w stanie wybrać, a nawet zobaczyć co jest pod sekcją "soul/funk". Używam Opery najwnowszej. Nie wiem jak u innych, może tylko u mnie takie problemy wystepują.

Moim zdaniem niepotrzebnie po zalogowaniu się przy składaniu zamówienia muszę jeszcze raz wypełnić wszsytkie pola z moimi danymi (przecież zaznaczyłem wcześniej, że adres wysyłki pokrywa się z danymi do faktury - której zresztą nie potrzebuję).
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
dalmatyn
Gramofon: Grundig PS3500
Kontakt:

Post autor: dalmatyn »

Na razie przeglądam, ale sklep nie zapamiętuje typu sortowania oraz ilości wyświetlanych towarów na stronie, po zmianie kategorii. Za każdym razem trzeba sortować na nowo.

Czy nie można kupić bez rejestracji?? Sklep nie potrafi określić ani metody płatności ani sposobu wysyłki. Pomimo wypełnienia obu formularzy nad koszykiem... :( Po zarejestrowaniu już można.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
danpe_

Post autor: danpe_ »

Odebrałem dziś płyty, to mogę coś napisać.
Obie płyty (HEART) używane ocenione w sklepie na "3". Przesłuchałem jedną z nich. Wizualnie wszystko OK, żadnych rys, czy przytarć, slady używania naprawdę bardzo delikatne. Po przeczyszczeniu (były zakurzone) brzmieniowo też ok, nie ma większych trzasków, smażenia, więc można być zadowolonym - słucha się z przyjemnością. W niektórych momentach bardzo delikatne odgłosy świadczące o tym, że płyta nowa nie jest, ale możliwe, że po umyciu płyty w myjce np Knosti problem zniknie, zrobię to dopiero za jakieś dwa tygodnie.

Drugiej płyty nie przesłuchałem, gdyż niestety jest pofalowana, a mnie drażni widok latającej w górę i w dół wkładki. Ale wziąwszy pod uwagę, że kupiłem płytę w promocji (czyli za ok 6 zł) postanowiłem jej nie zwracać, zresztą koszt zwrotu pewnie przebiłby cenę, za jaką płytę nabyłem. Płytę postanowiłem spróbować wyprostować metodą opisaną na forum przez Wojtka (o ile mnie pamięć nie myli), mam w piwnicy stare akwarium, jest okazaja, aby go przerobić na prasę ;)

W przyszłości będę miał ten sklep na uwadze przy kolejnych zakupach.
SuperWinyle.pl

Dzięki za wszelkie opinie, popracujemy nad funkcjonalnością sklepu jeszcze,
Pamiętajcie że w razie niezadowolenia z zakupu, wystarczy informacja i działamy by każdy był zadowolony ( zwrot, rabat, gratis ) .
Awatar użytkownika
dalmatyn
Kontakt:

Błyskawiczna wysyłka. Płyty przyszły dobrze zapakowane (owinięte streczem i w sztywnej kopercie). Jedyny minus to połowa bez wewnętrznych koszulek, ale cena rekompensuje tą niedogodność, a po umyciu i tak trzeba dać nowe. Krążki leciuchno przykurzone, bez śladów paluchów.
http://www.superwinyle.pl/kym-mazelle-g ... back-remix odsłuch bez zastrzeżeń
http://www.superwinyle.pl/soul-ii-soul- ... just-right lekkie strzelanie, ale to jeszcze przed umyciem, przejechałem tylko szczoteczką
http://www.superwinyle.pl/stroke-internal-call sporo rys od wyciągania z opakowania (nie mam jeszcze wprawy w ocenie, ale bardziej widoczne niż kopertówki), bez większego wpływu na odsłuch.
http://www.superwinyle.pl/deep-purple-24-carat-purple śmieszna cena, płyta wygląda kiepsko, ale na oko nie ma głębokich rys, zobaczymy jak się zachowa po myciu.
Dziękuję i polecam sklep.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

dalmatyn pisze:Jedyny minus to połowa bez wewnętrznych koszulek
To dość spory minus jak dla mnie. Na bazarze mogę się spodziewać płyty wetkniętej bezpośrednio w okładkę, ale nie spodziewałbym się tego po sklepie, może poza jakimiś odrzutami za złotówkę.
Wsparcie finansowe forum
Pilot

Post autor: Pilot »

Byłem na sklepie, wybrałem 8 płyt, które dodałem do koszyka i zaczynają się schody.

Wybierz metodę wysyłki :

Dla Twojej lokalizacji nie mamy zdefiniowanej metody dostawy. Prosimy o kontakt z naszym działem obsługi klienta.

Wybierz metodę płatności:

Przykro nam, żaden sposób płatności nie pasuje do charakterystyki zamówienia. Proszę

Chyba że zakupy są tylko i wyłącznie dla osób, które zarejestrowały się w sklepie, ja osobiście nie mam zamiaru w każdym sklepie internetowym zakładać konta.
Druga sprawa kod rabatowy 10%. Niby jest a po wpisaniu 100zl wyświetla komunikat że kod nie jest znany.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Na miejscu sklepu SuperWinyle... pomyślałbym nad zmianą obsługi informatycznej albo gruntowne przemyślenie i sprawdzenie działania oprogramowania, bo ludzie ciągle zgłaszają jakieś negatywne uwagi na ten temat.

Chociaż akurat to o czym wspomina Pilot może wynikać bardziej z niewyjaśnionych założeń biznesowych aniżeli kwestii technicznych, jak np. wymagana rejestracja.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
dalmatyn
Kontakt:

dalmatyn pisze: Czy nie można kupić bez rejestracji?? Sklep nie potrafi określić ani metody płatności ani sposobu wysyłki. Pomimo wypełnienia obu formularzy nad koszykiem... :( Po zarejestrowaniu już można.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

No to trochę wyjaśnia sprawę :)
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ