A ta wersja limitowana to co ma dodatkowo, że aż tyle kosztuje?
Kilka różnic jest:
1. Jest dwupłytowa - pierwsza płyta to chyba faktycznie to samo, ale drugi placek to dodatkowy materiał: covery, niepublikowane wcześniej single i nagrania z koncertów.
2. Inny projekt graficzny okładki (jak widać na screenach od MDMA66) z "wkładką dźwiękową".
3. Płyta podpisana przez muzyka.
4. Dodatkowo w paczce była slipmata gramofonowa w kolorze albumu.
Czy to warte 300zł, to już każdy musi odpowiedzieć sobie sam (wg mojej żony warto). Biorąc pod uwagę, że egzemplarze były tłoczone na specjalne zamówienie, nie ma ich zbyt wiele i nie będzie dodruków - za kilka lat mogą latać faktycznie w chorych cenach po portalach aukcyjnych i o dziwo mogą być na nie chętni (patrząc jak ma się sprawa chociażby z koncertową "Leśną Muzyką", która wyszła wcale nie tak dawno temu). Dla fanów muzyka wydaje się to całkiem niezłą gratką.
300 zeta to warto dla fanów. Ale 1500 zł ?
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
Raczej jak Zaraza Kazika, miał być hicior wydawniczy popularniejszy od Beatlesów, a nawet Chrystusa i w niebotycznych cenach, tymczasem minęło parę lat coś koło 4ch i nic. Kupa z tego.
ale, Tak płyty Davida są niskonakładowe z różnych przyczyn. To bardzo dobra polityka wydawnicza i artystyczna. Życzę powodzenia oczywiście, niech to będzie In a gadda Da Vida i to w okładce Iron Butterfly Live!(dużo lepsza od Gaddy).
Raczej jak Zaraza Kazika, miał być hicior wydawniczy popularniejszy od Beatlesów, a nawet Chrystusa i w niebotycznych cenach, tymczasem minęło parę lat coś koło 4ch i nic. Kupa z tego.
SL1210 + MaCaBRiaa + NAD C326/C356/Misse + NAD C565
Jasne, spoko. Niech się kręci. Teraz i w godzinę śmierci naszej. Mnie wsio ryba, nie kupowałem tego albumu, choć Kazika lubię i posłuchać.
W kontekście wymowy samego albumu, to pamiątek z PRL-u też nie zbieram. Nostalgicznej tęsknoty brak, a nie chcę sobie przypominać tego mroku.
Ale spoko, looz. "Zbierajta co chceta".
Czy kupował ktoś z szanownych forumowiczów wznowienie
płyty Kayah i Bregovic ? Edycja 2 płytowa z okazji 25 lecia.
Bardzo proszę o opinię o wydaniu bo w necie żadnych recenzji
nie znalazłem.
Chcę kupić 2 płyty Marillion "Fugazi" i " Misplaced Chilhood". Które wydania polecacie ? Kupiłem te 2 płyty z pierwszego wydania, ale je odesłałem bo ich stan był bardzo słaby. Może jednak nie należy upierać się przy 1 press i kupić jakieś późniejsze wydanie.
Chcę kupić 2 płyty Marillion "Fugazi" i " Misplaced Chilhood". Które wydania polecacie ? Kupiłem te 2 płyty z pierwszego wydania, ale je odesłałem bo ich stan był bardzo słaby. Może jednak nie należy upierać się przy 1 press i kupić jakieś późniejsze wydanie.
I jest całkiem fajnie zrealizowane. "Misplaced Childhood" to już w ogóle współczesny paść z jakiegoś Empika czy innej Biedry ale również gra całkiem spoko.
Sony PS-X75 [Empire 4000] // Restek Tensor // Restek Vector // preamp klon Audio Note by MISSE // Infinity RS II
Kupiłem te 2 płyty z pierwszego wydania, ale je odesłałem bo ich stan był bardzo słaby. Może jednak nie należy upierać się przy 1 press i kupić jakieś późniejsze wydanie.
No wiesz pierwszy press fajny yes.
Ile dałeś? I co ma wydanie do stanu?
Kupiłem te 2 płyty z pierwszego wydania, ale je odesłałem bo ich stan był bardzo słaby. Może jednak nie należy upierać się przy 1 press i kupić jakieś późniejsze wydanie.
No wiesz pierwszy press fajny yes.
Ile dałeś? I co ma wydanie do stanu?
Za 2 płyty 290 zł.
Co ma wydanie do stanu ? Nic. Odniosłem się konkretnie do mojego zakupu. To wydanie było opisane jako NM- i NM. Nie wiem czy tak można ocenić płyty, które dosyć często delikatnie trzeszczą, a co gorsze przeskakują do tego stopnia, że trzeba podejść i przestawić ramię by dalej słuchać.
No o pechowo istotnie. Szukaj żółty label z czerwonym EMI boxed na UK i będzie dobrze. Stan to oczywiście kwestia zasadnicza. Podzielam opinię Darka'su.
No o pechowo istotnie. Szukaj żółty label z czerwonym EMI boxed na UK i będzie dobrze. Stan to oczywiście kwestia zasadnicza. Podzielam opinię Darka'su.
Właśnie takowy chyba miałem:)
ps
Pytanie niedoświadczonego forumowicza.
Jak wstawić obrazek do posta ? Można tylko URL, czy jest możliwość wklejenia JPG ?