Bardzo fajny albumik , z organami w tle.
Ciekawe interpretację standartów.
W grudniu Venus wznowił na winylu, jako dwupłytowe wydanie , więc niestety tanio nie jest
Kolejny album "standardowego trio", moim zdaniem jeszcze lepszy niż pierwszy Live.
Oryginalnie wydany na winylu w Niemczech, Stanach i Japonii. Po latach miał w Europie reedycje na 180g , więc jak komuś się spodoba wybór jest spory
Spóźniłem się w zamówieniach gdy album był wznawiany przez TP. Szczęśliwym trafem udało mi się wczoraj zakupić w sklepie na dalekiej północy.
Była jeszcze wersja z 1984 EN i trochę kusiło by zakupić obie
To wydanie brzmi doskonale. Znakomity album, a szczerze to jakoś wcześniej nie miałem okazji więcej posłuchać.
Okładka. Pierwsza klasa
Dla mnie to jest najpiękniejsza okładka w Tone Poet, jak nie w ogóle w jazzie. No i muzyka pierwsza klasa, aż szkoda, że tak mało wychodzi płyt z Pacific Jazz
Dla mnie to jest najpiękniejsza okładka w Tone Poet, jak nie w ogóle w jazzie. No i muzyka pierwsza klasa, aż szkoda, że tak mało wychodzi płyt z Pacific Jazz
Kupiłem tą płytę w MM gdy zamykali stoisko z płytami i były duże upusty. Nie znałem, brałem w ciemno bo to TP W sumie 6 płyt TP wtedy wytargałem.
Świetna muza i jakość dźwięku
Micro Seiki DD-8, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
Tomasz Stanko Quartet Suspended Night
NC00NDc0LmpwZWc.jpeg
Po nacieszeniu się "September Night", postanowiłem przypomnieć sobie ten album. No i od paru dni kręci się non stop.
Nowy, nie reedycja ale naprawdę nowy album Wayne Shortera.
Pierwsza część niepublikowanych nagrań, wybranych przez niego osobiście, tuż przed śmiercią.
Koncert ze Sztokholmu z 2014 roku.
winylowe wydanie tu https://store.acousticsounds.com/d/1890 ... nyl_Record