Na sprzedaż kolekcjonerski egzemplarz gramofonu Braun PS500.
Kupiłem go od pierwszego właściciela. Przywieziony został transportem bezpośrednim (nigdy nie był w rękach kuriera). W komplecie dostępna dokumentacja - instrukcja i karta gwarancyjna.
Zamontowana jest oryginalna wkladka Shure M75G type II razem z oryginalną igłą.
Gramofon wizualnie jest jak nowy.
Dodatkowo jest po profesjonalnym przeglądzie -został przesmarowany tam gdzie trzeba właściwymi smarami, wymienione zostały sprężyny zawieszenia - robione na zamowienie na wzor oryginalu, wymieniony kabel sygnałowy (Neotech) i wtyki RCA (Neutrik Professional), kilka lat temu wymieniony był także pasek. Jest w pelni sprawny.
Cena 1500zl.
Możliwy jest odbiór osobisty w Warszawie na Ochocie, ewentualnie transport bezpośredni. Zapraszam do kontaktu:)
Braun PS 500
-
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Re: Braun PS 500
Na taki gramofon trzeba amatora, choć podobno były to sprzęty rewelacyjnej jakości. Życzę powodzenia w sprzedaży.
P.S. Z tego co pamiętam, to był dawno temu na forum specjalista od tych gramofonów.
P.S. Z tego co pamiętam, to był dawno temu na forum specjalista od tych gramofonów.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Posiadacz raczej.
A gramofon całkiem fajny, konstrukcja z kategorii Thorensowatych. Podatny na rekonstrukcje i update np ramienia. W sumie to nie ma takiego zwierzęcia, którego nie dałoby się zjeść.
Jeśli w oryginale to dość kolekcjonerski może być.

A gramofon całkiem fajny, konstrukcja z kategorii Thorensowatych. Podatny na rekonstrukcje i update np ramienia. W sumie to nie ma takiego zwierzęcia, którego nie dałoby się zjeść.
Jeśli w oryginale to dość kolekcjonerski może być.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Zbyszek/Kuba zrezygnował z winyli i chyba ogólnie przyjął minimalistyczny tryb życia więc pozbył się kolekcji.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
-
Są bardzo dobre o ile są sprawne:) I pięknie wyglądają. Dzieki:) Z żalem zdecydowałem się go sprzedać, miałem kilka egzemplarzy i ten zostawiłem sobie jako ostatni. Przesiadłem się na EMT z lenistwa:)
Dużo można jeszcze zrobić, jak to bywa z takim sprzętem. Tutaj zostały zrobione podstawy czyli czyszczenie, smarowanie, wymiana sprężyn i dodatkowo kabel sygnałowy 5 din na współczesne kable rca.
-