Pozdrawiam
Robert
Wejdz na strone ECM i zobacz, moze sa dostepne. To na poczatekCharwel pisze: ↑03 sie 2024, 20:59Posłuchałem i już wiem czego chcę, tylko nie wiem jak się zabrać za szukanie… Nigdy nie kupowałem na DISCOGS, a to chyba jedyna opcja, żeby kupić dobrze. Tylko skąd wiedzieć, że to będzie dobrze? Jak Wy szukacie dobrych ofert? Chciałbym kupić polecone przez darkmana standardy 1 i 2 Jarreta. Bardzo mi się podobają te płyty
Pozdrawiam
Robert
Mawis pisze: ↑03 sie 2024, 21:36Charwel pisze: ↑03 sie 2024, 20:59Posłuchałem i już wiem czego chcę, tylko nie wiem jak się zabrać za szukanie… Nigdy nie kupowałem na DISCOGS, a to chyba jedyna opcja, żeby kupić dobrze. Tylko skąd wiedzieć, że to będzie dobrze? Jak Wy szukacie dobrych ofert? Chciałbym kupić polecone przez darkmana standardy 1 i 2 Jarreta. Bardzo mi się podobają te płyty
Pozdrawiam
Robert
Wejdz na strone ECM i zobacz, moze sa dostepne. To na poczatek![]()
Sprawdz na Alle, powinno bycCharwel pisze: ↑03 sie 2024, 21:43Mawis pisze: ↑03 sie 2024, 21:36Charwel pisze: ↑03 sie 2024, 20:59Posłuchałem i już wiem czego chcę, tylko nie wiem jak się zabrać za szukanie… Nigdy nie kupowałem na DISCOGS, a to chyba jedyna opcja, żeby kupić dobrze. Tylko skąd wiedzieć, że to będzie dobrze? Jak Wy szukacie dobrych ofert? Chciałbym kupić polecone przez darkmana standardy 1 i 2 Jarreta. Bardzo mi się podobają te płyty
Pozdrawiam
Robert
Wejdz na strone ECM i zobacz, moze sa dostepne. To na poczatek![]()
No tak. Najprostsze rozwiązania… niestety nie maMoże będzie wznowienie
Pozdrawiam
Robert
Darkman no to chyba moja pierwsza fajna płyta z epoki? Czy wtopa?darkman pisze: ↑01 sie 2024, 08:30Propozycji jak widać sporo, bo taki jest jazz. Raz po raz.
Nie sposób tutaj nie wskazać również, a może i przede wszystkim czegoś w kierunku na wskroś klasycznym bo i na inspiracji klasyką opartym:
Modern Jazz Quartet - tu mamy ogromny wybór, a każda pozycja lepsza od poprzedniej, klasycznie tylko to moja ulubiona nazwywa się po prostu Blues on Bach (n. wyd. Atlantic)
czy bardziej modern mainstreamowe - Last Concert, Fontessa, Concorde, Pyramid, django i wiele innych również z wybitnymi sidemanami i tuzami jazzu.
Jacques Loussier Trio (Play Bach, Bach, Satie, Pulsion, Handel.. bdb wydania dostaniesz na Talarku'u, a gdzie/?/ - no wszędzie! Jeśli nowe reedy to np Winylownia coś tam ma, ale zdecydownie lepiej epoka - bo ta cieszy ucho i oko, no i historia Panie!).
Dziękuję.