Właśnie odebrałem okładki zewnętrzne Katta te zaklejane. Albumy wyglądają w nich genialnie, ale grubość tej foli jest mizerna:( duży plus, że można z nich zrobić okładkę typu gatefold, to faktycznie się przydaje. Wcześniej z Amazona kupiłem Big Fudge i są mniej przezroczyste, ale bardziej solidne w dotyku przez to, że mają grubsza folie. Ciekawe jak te katta spiszą się jeśli chodzi o wytrzymałość..
Chyba czas się przekonać do foliowych wewnętrznych. Do tej pory używałam tylko papierowe z folią. Jest jakaś istotna różnica pomiędzy katta (owalne) a tdk opakowania (owalne)?
Nie ma. Jakość kontroli TDK w ostatnich partiach znacznie się poprawiła, oceniam na bez zarzutu. Nie ma już niedoróbek cięcia na obrzeżach jak parę lat temu, no i to świetna folia bez efektu degradacji - czas/światło. Są bdb i bezpieczne.
Ja nie odróżniam Katta od nich, a mam jedne i drugie. Może Katta pół tonu bardziej glossy.
Sens jest kupowania Katta: zaklejane zew i wew. Ryżowe, te już się przyzwyczaiłem i wolę od MoFi. Natomiast te półowale to jest hit jak na polski rynek. Wstydu nie ma.
Cześć
Mam pytanie. Czy wymieniacie wewnętrzne koperty na nowe w płytach, które przychodzą z kopertami z folią w środku? Czy raczej są dobrej jakości?
Pozdrawiam
Robert
Cześć
Mam pytanie. Czy wymieniacie wewnętrzne koperty na nowe w płytach, które przychodzą z kopertami z folią w środku? Czy raczej są dobrej jakości?
Pozdrawiam
Robert
Jesli firmowo jest folia w srodku np. BNCV to zostawiam
Cześć
Pozdrawiam
Robert
Jesli firmowo jest folia w srodku np. BNCV to zostawiam
Chciałem się podzielić moim ostatnim odkryciem wewnętrznych okładek foliowych. Tradycyjnie, zamawiałem Katta Mofi style i na próbę wziąłem 10 sztuk Sieveking Super Premium Sleeves, o tych: https://www.winyle.pl/okladki-na-plyty/ ... iet-10_szt
Cenowo porównywalne z Mofi, natomiast jak na okładkę foliową ze względu na ilość warstw są bardzo mocne, sztywne i grube. Zdecydowałem się je przeznaczać na najcenniejsze płyty.
Wzmacniacz: NAD model 200, Gramofon: Kenwood KD 990, Wkładka: AT33PTG/II, Pre: ANK od Misse, SUT: Uesugi U-Bros-5, CD: Denon DCD 1600NE, Yamaha CDX 1060, Kolumny: Harbeth Monitor HL mk3
Prosz dajcie namiar na folię na gatefoldy
Tylko trochę szersze. Ostatnio brałem, to wydania od tone poet na siłę wsuwałem i kilka mi się rozerwało
Darek, ja ostatni bralem takie: https://allegro.pl/oferta/okladki-folio ... 5258327364
Wlozylem TP. Ciut wystaja tak jak na fotce, poza tym są ok. A jako ze i tak sa jeszcze w oryginalnej folii ze stickersem to mi nie przeszkadza. Ale idealu nie znalazlem. Tu gdzies w watku jest jak sobie samemu chyba zrobic, kiedys chyba @piotrjazz pokazywal, musialbys poszukac.
Na szybko przekartkowałem temat i wydawało mi się, że wspominacie o okładkach na grubsze albumy.
Kupowałem coś takiego w tym sklepie o trzech rożnych grubościach.