Nowa nieużywana wkładka Sony XL-15. Igła ND-15
-
Nowa nieużywana wkładka Sony XL-15. Igła ND-15
Nowa nieużywana wkładka Sony XL-15. Wkładka z oryginalną igłą Sony ND-15. Na wielu forach winylowych opisywana jako bardzo muzykalna "z mięsem".
Gwarantuje solidnie zapakowane przesyłki.
Zdjęcia autentyczne - real foto.
Link do licytacji:
https://allegrolokalnie.pl/oferta/nowa- ... sony-xl-15
Gwarantuje solidnie zapakowane przesyłki.
Zdjęcia autentyczne - real foto.
Link do licytacji:
https://allegrolokalnie.pl/oferta/nowa- ... sony-xl-15
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Nowa nieużywana wkładka Sony XL-15. Igła ND-15
W jaki sposób gwarantujesz "nieużywanie"? Nie jest to egzemplarz zamknięty w fabrycznym pudełku ani nic.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Rok temu kupiłem gramofon Rotel i ta wkładka była jako zapasowa w headshell-u. W gramofonie było takie gniazdo gdzie można umieścić drugą wkładkę. Pozdrawiam
-
Zresztą sam wygląd świadczy o tym. Oryginalna igła, etc. Nikt tu nie montował żadnych zamienników mam na myśli igłę.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Obiektywnie rzecz ujmując "sam wygląd" nie świadczy o niczym w czymkolwiek ,a jednie o wyglądzie. Z babami jest identycznie dla przykładu. Najlepiej oglądać rano, a nie wieczorem jak jest wyfiokowana, bo pewnie w szpilkach śniadania nie poda. O ile w ogóle poda.
Znaczy nowy w sensie? Bo to też nie świadczy w zasadzie o niczym. A jedynie, że kupiłeś i była. Jeśli masz kwit, że to OM to opakowania nie musi być. masz jakiś kwit, rachunek czy coś? .. bo wiesz to jest korpus podstawowy za dosłownie parę groszy jeśli w używce.Bambino1964 pisze: ↑20 lip 2024, 09:16Rok temu kupiłem gramofon Rotel i ta wkładka była jako zapasowa w headshell-u.
wielu użytkowników i posiadaczy tutaj, zatem tekst "na forach itd" jest mało nośny, a raczej obrzydliwie merkantylny. Nie lubimy tego.
-
To jak to ująć poprzedni właściciel oświadczył że nigdy jej nie używał a za forum to sorki
-
Z drugiej strony kupiłem już wiele rzeczy (Rotel, NAD, Acoustic Research) na zachodzie mam na myśli Holandię i Belgię i nie z jakiś targów staroci tylko z ogłoszeń Marktpllats i 2dehands ( odpowiedniki Allegro). Jak sprzedający oświadcza że jest to nieużywane to tak jest tu nikt nikogo nie oszuka, inne wychowanie, kultura, podejście do rzeczy używanych.
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Szczerze mowiac, jak powiekszyc te foty to widac ze z body starta czarna farba bo widac srebro, pod pinami i tam gdzie miejsce na srubki także na czerwonym plastiku widac naruszenia. Wiec moze i sprzedawca twierdzil ze nieuzywana ale wyglad wkladki raczej temu zaprzecza. Chyba ze to tylko fotki tak przekłamują?
JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Fajnie, ale musisz wiedzieć że tą dodatkową wkładkę umieścił tam poprzedni właściciel, a nie fabryka.Bambino1964 pisze: ↑20 lip 2024, 09:16Rok temu kupiłem gramofon Rotel i ta wkładka była jako zapasowa w headshell-u
Ergo - ktoś przed tobą ją wyjął z pudełka i zamontował na koszyku. Nie wiem czy używał, ale raczej nie po to się coś montuje na koszyku żeby nie używać

Widać że jest oryginalna, tego nie dysputuję. Pytam jedynie jaki masz dowód na to że wkładka jest nieużywana.
Oświadczenie poprzedniego właściciela? OK

Tak czy siak, powodzenia w licytacji, cena startowa niska więc pewnie pójdzie.
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Ja bym się bardziej opierał na ilości paprochów w tunelu igły - tam trudno doczyścić, a w pudełku raczej się nie kurzy. No ale jak sprzedawca twierdził, to wypada mu wierzyć, tam oszustów nie ma.Mawis pisze: ↑20 lip 2024, 13:22Szczerze mowiac, jak powiekszyc te foty to widac ze z body starta czarna farba bo widac srebro, pod pinami i tam gdzie miejsce na srubki także na czerwonym plastiku widac naruszenia. Wiec moze i sprzedawca twierdzil ze nieuzywana ale wyglad wkladki raczej temu zaprzecza. Chyba ze to tylko fotki tak przekłamują?
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
To juz nie chodzi nawet o oszustów tylko o, nie wiem jak to nazwac - eufemistycznie powiem naiwnosc, kolegi ktory bezkrytycznie przyjmuje takie twierdzenia mimo ze golym okiem widac ze wyglad wkladki swiadczy o czym wrecz przeciwnym. Ja rozumiem ze On w to wierzy no ale wciskać takie twierdzenia na forum, bądź co bądź poswieconemu winylowemu hobby to chyba przesadadale pisze: ↑20 lip 2024, 16:33Ja bym się bardziej opierał na ilości paprochów w tunelu igły - tam trudno doczyścić, a w pudełku raczej się nie kurzy. No ale jak sprzedawca twierdził, to wypada mu wierzyć, tam oszustów nie ma.Mawis pisze: ↑20 lip 2024, 13:22Szczerze mowiac, jak powiekszyc te foty to widac ze z body starta czarna farba bo widac srebro, pod pinami i tam gdzie miejsce na srubki także na czerwonym plastiku widac naruszenia. Wiec moze i sprzedawca twierdzil ze nieuzywana ale wyglad wkladki raczej temu zaprzecza. Chyba ze to tylko fotki tak przekłamują?

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Życie. Lubimy być "oszukiwani", że okazja, że niemiec pod kocykiem trzymał itp...
Widzisz, tutaj wątpliwości zostały rozwiane, na allegro dalej wisi opis z funkiel nówką. Dlatego jesteśmy nacją której się nie ufa
.
Widzisz, tutaj wątpliwości zostały rozwiane, na allegro dalej wisi opis z funkiel nówką. Dlatego jesteśmy nacją której się nie ufa

- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
A ja jeszcze chciałem dodać dla porządku, że te w szpilkach to one nie piorą skarpetek tak czy siak. Zdanie mojej żonki o kochankach, nie bez kozery dodam, że ma rację. Sprawdzone empirycznie.
Dajcie już chłopu spokój. Licytacja tam widziałem jest.. co ma wisieć nie utonie.
-
Sprzedana proszę o usunięcie ogłoszenia. Dziękuję i pozdrawiam