Dokładnie nie wiem, bo to kotek ze schroniska, a le myślę że 8- 9 lat, bo 6 lat jest u nas a braliśmy dorosłego, ale młodego.
Suche dostaje tylko na obiad, a śniadanie i kolacja to świeże lub puszki.
To faktycznie nadwaga może być niewskazana. Pytam, bo u nas w rodzinie, w grudniu, został uratowany b. młody kot, kilkumiesięczny. Prawie na granicy zagłodzenia i odwodnienia. Obecnie ma coś około 9 miesięcy i wazy nieco ponad 7 kg. Ale nie widać tego po nim. Co ciekawe ma sierść bez podszerstka. Na początku wciągał każde jedzenie w każdej ilości. Dosłownie w każdej, kilka razy aż oddawał. Po jakimś czasie przestał być tak zachłanny, ale może dlatego że jest jeszcze młody i już mu się zatarło wspomnienie głodu? Przyzwyczaił się do stałego dostępu do karmy? A ten incydent z głodem nie zdążył się utrwalić?
Nie wiem, w każdym razie podziwiam spryt Twojego, bo po minie sądząc, Cwaniak pierwszej ligi
To pewnie wyrośnie na takiego kota, u mnie to akurat kotka.
Dodam, że jedzenie trzeba wydzielać porcjami, ma w tym celu specjalny pojemnik, te koty to okropne żarłoki.
Zostawialiśmy suche na miseczce jak nas dłużej w domu nie było, myślałem że jak zgłodnieje do ruszy. Gdzie tam, ani ziarenka nie ubyło. Pogodziłem się już że tak zostanie, chociaż żałuję trochę bo to wygoda i dla kota i dla opiekunów.
Gadziny są uparte jak cholera, cóż taki ich urok
A to mój kot .
O kociaku z tego postu.
Wydawało mi się, że jest młodziutki.
Zostawialiśmy suche na miseczce jak nas dłużej w domu nie było, myślałem że jak zgłodnieje do ruszy. Gdzie tam, ani ziarenka nie ubyło. Pogodziłem się już że tak zostanie, chociaż żałuję trochę bo to wygoda i dla kota i dla opiekunów.
Gadziny są uparte jak cholera, cóż taki ich urok
A to mój kot .
O kociaku z tego postu.
Wydawało mi się, że jest młodziutki.
Jeśli o moim pisałeś to niestety jest już bardzo wiekowy, 19 lat mu stuknęło...
Panie doktorze, zalęgło mi się coś takiego w kolumnie i ciągle tam nocuje.
"Więc..... Niektórzy ludzie chcą zniekształceń, aby ich instrumenty brzmiały lepiej. Inni chcą minimalnych zniekształceń, aby wyraźniej słyszeć zniekształcenia z instrumentów. Muzyka jednego człowieka jest hałasem innego człowieka......."
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Mam dwie kotki niewychodzące i postanowiliśmy zabrać je ze sobą na tygodniowy wyjazd, 200km od domu.
Jedyne podróże jakie do tej pory zaliczyły w transporterze to od kociego azylu do domu, a potem raz w roku 2km do weterynarza