?
Myjka ultradźwiękowa do winyli
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Myjka ultradźwiękowa do winyli
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Chodzi o próby generatora częstotliwości i ocenę śladu / powierzchni / jak np na tarczy strzelniczej - skupienie itd.., folia alu jak sądzę ale nie wiem czego używa Blis (ja alu śniadaniowej).
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
OK, nie wiedziałem że tak to się sprawdza.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Skyler
Po przeczytaniu całego wątku zdecydowałem się na zakup HG.
Czy korzystał ktoś z ich płynu firmowego - "HG mała butelka 30ml"? Czy to dodaje się do kranówy, czy do wody destylowanej? I jak to wychodzi w praniu?
Przekonuje mnie do tej buteleczki kompaktowy rozmiar. Czy może mimo wszystko lepszym rozwiązaniem będzie forumowa mikstura?
Czy korzystał ktoś z ich płynu firmowego - "HG mała butelka 30ml"? Czy to dodaje się do kranówy, czy do wody destylowanej? I jak to wychodzi w praniu?
Przekonuje mnie do tej buteleczki kompaktowy rozmiar. Czy może mimo wszystko lepszym rozwiązaniem będzie forumowa mikstura?
- darkman
- Kontakt:
Kranówa tylko do mycia motoroweru / destylowana do akumulatora. Aaaa Tu lepsza będzie deszczówka, a najlepsza woda demineralizowana. Ww to koncentrat - rozcieńczasz zgodnie z opisem firmowym.
witaj na forum!

- Skyler
Aaaa, to dziękować, dziękować!
W porównaniu do wielkiej forumowej mikstury, to taka mała butelczyna, i myślałem, że może też magiczna.
Znaczy się, że będzie działać równie dobrze?
I czy jest sens dobierać dodatkowe filtry, do użytku "typowo" domowego?
I jeszcze opcjonalnie jest, nie wiem po co, narzędzie do konserwacji (taki klucz)?
Mojsa nie zna się, dlatego dopytuje, bo chcieć jak najlepiej
W porównaniu do wielkiej forumowej mikstury, to taka mała butelczyna, i myślałem, że może też magiczna.
Znaczy się, że będzie działać równie dobrze?
I czy jest sens dobierać dodatkowe filtry, do użytku "typowo" domowego?
I jeszcze opcjonalnie jest, nie wiem po co, narzędzie do konserwacji (taki klucz)?
Mojsa nie zna się, dlatego dopytuje, bo chcieć jak najlepiej

- Skyler
Chciałem zamówić całość w jednej paczce. Sprawdziłem i ogarnąłem dodatkowe akcesoria.
Zamówienie złożone. Teraz pozostaje czekać na dostawę.
Dziękuję za info w sprawie wody, ale czy trzeba być aż tak restrykcyjnym. Zamiast demineralizowanej, to czy nie wystarczy destylowana?
Zamówienie złożone. Teraz pozostaje czekać na dostawę.
Dziękuję za info w sprawie wody, ale czy trzeba być aż tak restrykcyjnym. Zamiast demineralizowanej, to czy nie wystarczy destylowana?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Destylowana to nieco lepsza opcja od demineralki, tyle że od paru lat łatwiej dostać w sklepie demineralizowaną niż destylowaną.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
W aptekch można bez problemu dostać wodę destylowaną pod nazwą woda do injekcji (tylko prosić o opakowania 0,5 albo 1L bo normalnie to małe ampułki są)
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wiem, ale mi nie chcieli sprzedać 
Apteka musi trzymać zapas na wypadek jakby w przychodniach czy szpitalach brakowało, a kto normalnie "po cywilnemu" potrzebuje litr takiej wody?

Apteka musi trzymać zapas na wypadek jakby w przychodniach czy szpitalach brakowało, a kto normalnie "po cywilnemu" potrzebuje litr takiej wody?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Słaby stan mieli, klika razy kupowałem. Duże oczy oczywiście robili ale nie było problemu.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- darkman
- Kontakt:
Obie są OK, chodzi o to by nie zostawały plamy jak przy myciu okien czy też do żelazka by była bez osadów i kamienia potem wtórnie. Reszta mniej istotna.
Bardziej sens ma dobór IPA, bo mają różne stężenia i zapachy (lotność). Generalnie częste mycie skraca życie

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Próbowałem w 3 różnych aptekach i za każdym razem wiązało się to z zawołaniem kierownika + "a po co to Panu?"

To było co prawda parę ładnych lat temu, ale darowałem już sobie kolejne próby i trzymałem się demineralki.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Wróciłem z 3 tygodniowego wyjazdu.
W międzyczasie była u mnie niezła burza i raz grzmotnęło tuż obok, wywaliło bezpieczniki w domu i główny bezpiecznik przy ulicy. Dodatkowo wysiadła całkiem jedna faza i musieli przyjechać spece z pogotowia energetycznego. Wszystkie sprzęty wstały i nic się nie zepsuło. No ale wczoraj odpalam swoją HG bo przywiozłem parę winyli z wyjazd a tu zonk. Myjka nie odpala. Biere miernik i sprawdzam zasilacz, mając nadzieję że tylko on poleciał. Prądu nie ma, dzisiaj od rana biegałem za tym zasilaczem i o ile są takie do nabycia 12V 5A to już z wtyczką był problem. W końcu kupiłem przelotkę i myjka ruszyła, kamień z serca, już chciałem stary wtyk odcinać i lutować ale nie było potrzeby.
Swoją drogą ciekawe że nic nie padło tylko ten zasilacz.
W międzyczasie była u mnie niezła burza i raz grzmotnęło tuż obok, wywaliło bezpieczniki w domu i główny bezpiecznik przy ulicy. Dodatkowo wysiadła całkiem jedna faza i musieli przyjechać spece z pogotowia energetycznego. Wszystkie sprzęty wstały i nic się nie zepsuło. No ale wczoraj odpalam swoją HG bo przywiozłem parę winyli z wyjazd a tu zonk. Myjka nie odpala. Biere miernik i sprawdzam zasilacz, mając nadzieję że tylko on poleciał. Prądu nie ma, dzisiaj od rana biegałem za tym zasilaczem i o ile są takie do nabycia 12V 5A to już z wtyczką był problem. W końcu kupiłem przelotkę i myjka ruszyła, kamień z serca, już chciałem stary wtyk odcinać i lutować ale nie było potrzeby.
Swoją drogą ciekawe że nic nie padło tylko ten zasilacz.
- Skyler