pudełko się zapełniło, nie ma kiedy wszystkiego słuchać, kolekcjonerem nie jestem - puszczam w świat...
1) coraz popularniejsza na forum jvc z-1s w zestawie z fabrycznym (ponoć tym rzadziej spotykanym) headshell'em, shibatą od JICO (zagrała u mnie maks. 50 godzin) i eliptykiem od Nagaoki (nawet się nie wygrzał). oczywiście jestem otwarty na rozsądne propozycje.
2) excel 700qd + eliptyk od dacapo - wkładka wygląda jak nowa, igła pograła jakieś 20-30 godzin. fajny, sprężysty bas, dobry "wół roboczy". jest kilku wyznawców na forum
3) elac 793 + eliptyk z dacapo. mamy cały spory wątek poświęcony tej rodzinie wkładek. bardzo solidne granie, zasługuje na lepszą igłę. ten eliptyk zagrał u mnie nie więcej niż 20-30 godzin.
4) złoty a skromny pickering xv-15 z jakimś zamiennikiem (z takim go kupiłem i okazjonalnie słuchałem - nie wykazuje cech zużycia) + zapasowy pfeifer jeszcze nie wyciągnięty z pudełka. odsyłam do stosownego wątku na forum - solidne, shuropodobne granie.
informacja porządkowa - koszyk jest częścią oferty tylko w przypadku pierwszej propozycji. jestem elastyczny, możemy w miarę mojego skromnego stanu posiadania pomyśleć o jakimś koszyku, ale randomowo pkt. 2, 3 i 4 to wkładka + igła. sorry za jakość zdjęć - z ręki i telefonem, jeżeli ktoś będzie zainteresowany lepszymi zdjęciami - obfocę na życzenie lustrzanką.