Podziękowania

Wszystko razem
ODPOWIEDZ
BartekPL

Podziękowania

Post autor: BartekPL »

Przed kilkoma tygodniami witałem się na forum, wspominałem o zatoczonym kręgu w rozważaniach o gramofonie: vintage - niepodstawowa AT - jednak vintage.
Kolejne tygodnie zeszły na poszukiwaniu gramofonu, czytaniu o nich na forum, dalszym szukaniu.
Ten etap mam za sobą - właśnie odtwarzam pierwszą płytę (EABS / Slavic Spirit) na dostarczonym dziś Dual 704 z niemieckiego Kleineanzeigen.
Bardzo podstawowy setup - przedwzmacniacz wbudowany w NAD c338, przejściówka DIN - cinch (ale z uziemieniem) i jestem absolutnie zachwycony!
Oczywiście nie mam aspiracji audiofilskich, obawiam się, że ograniczenia w uszach już nie pozwolą na analityczne wyłapywanie niuansów (zewnętrzny phono stage, regulacja pojemności na wejściu), ale dziś mam wrażenie, że niskie tony mógłbym chwytać w dłonie. Wszystko zagrało jak należy od samego początku.

Przechodząc do sedna - będąc prostym biorcą/beneficjentem istnienia tego forum, chciałbym Wam bardzo, bardzo podziękować za wiedzę, jaką tu zgromadziliście i którą chcieliście podzielić się z nami wszystkimi. To dzięki Wam dzisiejsze emocje, dzięki Wam wiedza o tym, jak wypoziomować ramię i jaki ustawić docisk w Shure V15 III :)
Wróciły wspomnienia sprzed 35 lat - Dire Straits i Jean Michel Jarre na Unitrze Taty.

Jeszcze raz dziękuję, Dual wzywa - właśnie podniósł ramię i wyłączył napęd po skończonej stronie A.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2024, 11:53 przez BartekPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jozi
Gramofon: Sony PS-X60

Re: Podziękowania

Post autor: Jozi »

No i gitara Panie Bartek :) :) :) :) .
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
ODPOWIEDZ