Zastanawiam się nad czymś takim: http://allegro.pl/yamaha-cx-50-mm-mc-ph ... 98145.html
Wiem, że niejaka firma DBX produkowała "splittery" na 3 magnetofony, ale u nas te klocki prawie się nie pojawiają ...
W takim wypadku, ma sens.yamahafan pisze:Czy np zakup przedwzmacniacza ma sens i może pomóc ? Wtedy zyskałbym tą brakującą pętlę magnetofonową ... i dodatkowo drugie gniazdo Phono na kolejny gramofon, na który poluję![]()
Każdy dobry przedwzmacniacz jako forma zwiększenia ilości wejść będzie dobry.yamahafan pisze:Zastanawiam się nad czymś takim:
Ta "niejaka" firma jest nam całkiem dobrze znana, ale po co tego typu sprzętowy rozgałęźnik jeśli można po prostu zastosować np. 2 (lub 4, choć tu może być ciężko z miejscem) rozgałęźniki RCA by podpiąć do jednej pętli 2 magnetofony?yamahafan pisze:Wiem, że niejaka firma DBX produkowała "splittery" na 3 magnetofony, ale u nas te klocki prawie się nie pojawiają ...
Czyli dobrze myślałemWojtek pisze:W takim wypadku, ma sens.yamahafan pisze:Czy np zakup przedwzmacniacza ma sens i może pomóc ? Wtedy zyskałbym tą brakującą pętlę magnetofonową ... i dodatkowo drugie gniazdo Phono na kolejny gramofon, na który poluję![]()
Czyli mam rozumieć, że ten konkretny mogę uznać za dobry ?Wojtek pisze:Każdy dobry przedwzmacniacz jako forma zwiększenia ilości wejść będzie dobry.
To temat na długi i osobny wątekWojtek pisze:Swoją drogą, przydaje Ci się ten korektor?
To jest ważki temat, takie przerabianie dobrego stereo na zestaw KD, ale jak chcesz.yamahafan pisze:który pozwoli rozbudować stereo do kina domowego. Nie chcę dublować kolumn i całej reszty i to też jest jakieś (chyba całkiem ok) rozwiązanie.
No właśnie nie wiem czy do końca chcęWojtek pisze:To jest ważki temat, takie przerabianie dobrego stereo na zestaw KD, ale jak chcesz.