Dobra, chyba łapię. Fajnie się też czasem oburzają jak nie dostają gotowych (i tanich!) rozwiązań i szybko się ulatniają. Ja sobie wziąłem do serca słowa Wojtka, który kiedyś "świeżakowi" odpisał, że pół roku na ogarnięcie zakupu samego gramofonu z epoki to wcale nie jest dużo. Na własnej skórze przekonałem się, że miał rację.
Cześć, kochani!
- Kiuaji
- Gramofon: Pioneer PL-30L II
Re: Cześć, kochani!
- Peliks
- Gramofon: Składak
Witaj na Forum.
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
- Kiuaji
No czuję się porządnie przywitany, to na pewno. Swoją drogą, forum moją nagłą obecność zawdzięcza m.in. Tobie! Jako jedna z osób, które pozyskały PreamPa, mocno zachęciłeś mnie swoimi wrażeniami z odsłuchu do tego, żeby go zgarnąć z giełdy parę dni temu.

- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Q'rde, strach się przywitać, bo Gość każdemu 'odpala z buta', no ale może wypada jakoś, by nie było, że mi słońce z dupy świeci 
Witaj na forum Kiuaji!
.. dobre wejście ale zaraz Ci atramentu braknie.

Witaj na forum Kiuaji!

- Regsoft
Aktualnie można kupić zastępczy procesor autorstwa mojego znajomego (potwierdzam, że działa) więc w zasadzie nic w kwestii elektroniki X65/X75 trwale nie zatrzyma

viewtopic.php?f=64&t=20518
- Kiuaji
Nie no, nie gryzę (mocno). Ale jestem okrutny, bo pamiętam ludzi po avatarach, gdzie się udzielali i precyzyjnie namierzam jakieś punkty zaczepienia. I wtedy właśnie zaczepiam. A świecę to co najwyżej ja swoją mordą w avku, ale już od dawna jest publicznie dostępna w internetach, więc się nie cykam.

Bardzo mi miło Cię tutaj widzieć. Atramentu na pewno nie mam tyle co Ty, bo gdzie się człowiek nie ruszy na forum, tam darkman już jest albo zaraz będzie. Masz unikalny sposób komunikacji i potrafisz tym zbić z tropu, ale wiele razy Twoje posty mi dały do myślenia i naprowadziły w dobrą stronę, czy to w temacie gramofonów, czy płyt. Dzięki za to.
- Kiuaji
Nie zdziwi Cię pewnie fakt, że miałem pełną świadomość istnienia takiej opcji (swoją drogą, pokłony dla kolegi, który na to wpadł i wykonał!). Jak przyszło co do czego, musiałem rozważyć jednak wszystkie za i przeciw, co sprowadziło mnie do ustalenia priorytetów i ostrej selekcji. Finalnie został Pioneer z profilu albo Sansui SR-838. Oba w idealnym stanie, oba po relatywnie niedawnym pełnym przeglądzie i ze "zrobionym" ramieniem. Cena i bliskość oferty przemówiła za Pionkiem.
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Sie masz
Masz gadane, bracie 

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Kiuaji
Hej, hej! No może o tej porze nie aż takie gadane, bo zaraz w spanko. Śmieszniej jest na żywo, bo wcale nie sprawiam wrażenia gaduły (wręcz przeciwnie!), ale jak już się rozkręcę... Gdyby tutaj był czat głosowy, to co jakiś czas bym wbijał, zagadywał na śmierć co słabsze jednostki, a forum dzięki takiej selekcji rosłoby w siłę.
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Spoko bracie JumanjiKiuaji pisze: ↑04 kwie 2024, 02:08Hej, hej! No może o tej porze nie aż takie gadane, bo zaraz w spanko. Śmieszniej jest na żywo, bo wcale nie sprawiam wrażenia gaduły (wręcz przeciwnie!), ale jak już się rozkręcę... Gdyby tutaj był czat głosowy, to co jakiś czas bym wbijał, zagadywał na śmierć co słabsze jednostki, a forum dzięki takiej selekcji rosłoby w siłę.

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Kiuaji
- jaca1970
- Gramofon: JVC Ql-Y3F
Witaj !
...
( ło matko, cotusie... odp...isywa na każde welcome - ciekawe to to )
...
( ło matko, cotusie... odp...isywa na każde welcome - ciekawe to to )
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
- Kiuaji
No siema.
Dziwne, nie? Może jestem tym słynnym eksperymentem społecznym i testuję reakcje użytkowników. Ale przyznaję, tracę trochę impet, spodziewałem się, że już nikt nie będzie tutaj pisał. A tu proszę, niespodzianka za niespodzianką.
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
To żebyś nie stracił impetu dopiszę od siebie dwa słowa.
Dwa słowa