Hej hej wszystkim!
Jestem z Poznania, zupełnie nowa w temacie winyli i gramofonów, ale postaram się coś z tym zrobić.
Niedawno przyjechałam z mojego raju, którym jest Finlandia. Na ich szczęście "kultura" używania gramofonów i muzyki której słucham w większości, nadal są żywe i właśnie tam mi się to spodobało na tyle, że postanowiłam zrobić ile w mojej mocy, żeby sprowadzić do własnego domu gramofon i wszystko co idzie za nim.
Słucham głównie psycho/rockabilly, trochę starego rock'n'rolla, dlatego będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki, gdzie mogę dostać płyty o takiej tematyce; patrzyłam już po wielu sklepach na necie i jest bardzo trudno o nie :/ a zagraniczne sklepy jeśli takie cosie oferują, zabijają cenami.
więc witam jeszcze raz! zawsze z miłą chęcią zapraszam na herbatę!
kolejna Poznańska Pyra się wita
- RichLittleBitch
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Czesc
Agentura sie klania. Tutaj pierwsza probka: http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... tegory-279

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Cześć
Jak masz na imię?
Ile czasu przemieszkałaś w Finlandii? Chciałbym tam kiedyś pojechać (turystycznie)
Jak masz na imię?
Ile czasu przemieszkałaś w Finlandii? Chciałbym tam kiedyś pojechać (turystycznie)

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- zoombie
Cześć 
Się zastanawiam, na ile dokładnie opisuje Cię Twój nick
Pomyślności!

Się zastanawiam, na ile dokładnie opisuje Cię Twój nick

Pomyślności!

- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: kolejna Poznańska Pyra się wita
Cześć 

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- RichLittleBitch
Re: kolejna Poznańska Pyra się wita
Robert007Lenert : dzięki za linka
uuu Stray Cats!!
Wojtek: nie mieszkałam tam :< byłam tam trzy razy, w 2010r. 5 tygodni, 2012r. 2 tygodnie i 2013r. 3 tygodnie. Jak najbardziej polecam! niestety nie udało mi się dojechać na północ do Laponii, ale mam to w planach. Nie będę oszukiwać, w Finlandii dużo nie ma do zobaczenia, jeśli lubisz zwiedzać zabytki, pomniki i cholera wie co jeszcze w tym stylu. Ale jest to raj dla tych, którym do szczęścia wystarczy jezioro, nagrzana sauna, piwo (bądź lonkero=long drink, które uwielbiam) i dobrzy znajomi. Helsinki są warte zobaczenia, aczkolwiek ja nie przepadam za tym miastem z powodu zbyt wielu przyjeżdżających ruskich turystów; słyszałam też, że pod względem architektury są podobne do St.Petersburga, ale sama nie powiem, bo w tym drugim nigdy nie byłam. W niedalekiej okolicy Helsinek jest twierdza Suomenlinna. Generalnie rzecz biorąc w Finlandii są 3 "znane" zamki: w Turku, Hameenlinna i Olavinlinna (takie z najczęściej odwiedzanych). Jest jeszcze kilka innych, ale nie wiem, czy można je zwiedzać...
W Tampere muzeum Muminków z oryginalnymi rysunkami Tove Janson; w starej części miasteczka Rauma znajdują się domki, jeśli się nie mylę wpisane na listę UNESCO. Można sobie pochodzić po mieście Vaasa, Jyvaskyla dla relaksu, popodglądać codzienne życie Finów i zjeść lukrecjowe bądź salmiakkowe lody na gałki
. no i muzea (Vaasa-muzeum samochodów)
ale, że za nimi nie przepadam, to za dużo Ci polecić nie mogę. To tyle co mi przychodzi teraz do głowy. jak będziesz miał jakieś pytania, pisz, z chęcią odpowiem, dowiem się sama, jak nie będę wiedzieć
ah, autostop możliwy.
zoombie: zależy pod jakim względem
Rich duchowo, Little wiekowo, Bitch hmm 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iSmaLG_PTjs[/youtube]
proszę.
JacK: siemanooo, zatańczysz?

Wojtek: nie mieszkałam tam :< byłam tam trzy razy, w 2010r. 5 tygodni, 2012r. 2 tygodnie i 2013r. 3 tygodnie. Jak najbardziej polecam! niestety nie udało mi się dojechać na północ do Laponii, ale mam to w planach. Nie będę oszukiwać, w Finlandii dużo nie ma do zobaczenia, jeśli lubisz zwiedzać zabytki, pomniki i cholera wie co jeszcze w tym stylu. Ale jest to raj dla tych, którym do szczęścia wystarczy jezioro, nagrzana sauna, piwo (bądź lonkero=long drink, które uwielbiam) i dobrzy znajomi. Helsinki są warte zobaczenia, aczkolwiek ja nie przepadam za tym miastem z powodu zbyt wielu przyjeżdżających ruskich turystów; słyszałam też, że pod względem architektury są podobne do St.Petersburga, ale sama nie powiem, bo w tym drugim nigdy nie byłam. W niedalekiej okolicy Helsinek jest twierdza Suomenlinna. Generalnie rzecz biorąc w Finlandii są 3 "znane" zamki: w Turku, Hameenlinna i Olavinlinna (takie z najczęściej odwiedzanych). Jest jeszcze kilka innych, ale nie wiem, czy można je zwiedzać...
W Tampere muzeum Muminków z oryginalnymi rysunkami Tove Janson; w starej części miasteczka Rauma znajdują się domki, jeśli się nie mylę wpisane na listę UNESCO. Można sobie pochodzić po mieście Vaasa, Jyvaskyla dla relaksu, popodglądać codzienne życie Finów i zjeść lukrecjowe bądź salmiakkowe lody na gałki

zoombie: zależy pod jakim względem

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iSmaLG_PTjs[/youtube]
proszę.
JacK: siemanooo, zatańczysz?

P is for PSYCHO!
-