Tak żem czuł że może być coś nie teges.Zeroqll pisze: ↑07 sty 2021, 10:38Można podbić sygnał wkładki MM przez zastosowanie transformatora, ale wraz z podbiciem sygnału przez trafo pojawia się problem spadku impedancji. Zastosowanie SUTa 1:2 spowoduje obniżenie się impedancji z 47k do 12kOhm. Kwestie znalezienia takiego trafa pomijam.Rekiniasty pisze: ↑06 sty 2021, 18:09Czy jest możliwość podbicia SUTem sygnału z wkładki MM ? np 1:2 !
Jeszcze nie, nie to że coś z nią nie halo ale są plany odstąpienia koledze, przez to że mam do niej podłączony tzw podręczny gramofon właśnie z MP200 to prawie w ogóle nie korzystam z głównego gramofonu z Denon 103R podpiętego do EARa przez wbudowane SUTy.Wojtek pisze: ↑07 sty 2021, 13:22W sensie że Nuda poszła w odstawkę bo jedziesz na wbudowanym?Rekiniasty pisze: ↑07 sty 2021, 07:09Otóż to wcale nie chodzi o Nudę czy inny zewnętrzny przedwzmacniacz, pisałem o wbudowanym pre w wzmacniaczu
Więc pomyślałem że podepnę do pre w Luxmanie MP200 i na szybkie przesłuchy wystarczy a i da mobilizacje do używania EARa, a nie że szkoda lamp

dokładnie 4mV