Planuje w najbliższym czasie zmianę kolumn. Z uwagi na przeprowadzkę do mniejszego lokum oraz to że teraz sprzęt stoi w salonie a nie w odrębnym pokoju jestem zmuszony zmienić kolumny. Chce żeby grały, zadowalały przeciętnego słuchacza głównie jazzu, ale też wyglądały dobrze i podobały się żonie, gdyż teraz sprzęt zdobi salon

Będę chciał więc sprzedać swoje Tonsil zg40c115 mimo że grają i wyglądają pięknie, ale są za duże.
I tutaj pytanie mam o konkretne kolumny które kiedyś słyszałem w jakimś salonie i których cenę sprawdzam od jakiegoś czasu - czyli Wilson Classic Tabacco. Przy czym w internecie jest mało ich recenzji a poza tym czasami te recenzję robią chyba handlowcy. Więc pytanie czy ktoś ma te kolumny lub może odnieść się do ich konstrukcji i poniższej recenzji zawierającej same ochy i achy -
https://www.hfc.com.pl/test/4727,wilson-classic.html
Ja niestety techniczne nie znam się na kolumnach. Nie potrzebuję jakoś wysokoskutecznych kolumn bo wzmacniacza lampowego jeszcze dlugo nie będę miał.
Jeszcze a propos ich ceny. Jak wychodziły jako nowość to kosztowały absurdalne 6.500 plnów. Później spadły w salonach denona do jakiś 3.5 tys. Obecnie pojawiły się w media markecie i awansach w cenie 2.7 tys za komplet, a za około 3 tys można by je chwycić z pięknie wyglądającymi stendami. One wtedy wyglądają pięknie trochę jak takie Wahrefdale Linton dla biedaków

Dzięki za wszelkie info