śledzę to forum od kilkunastu tygodni więc uznałem, że najwyższa pora dołączyć do tego zacnego grona. Jak zapewne wielu z Was pojawiłem się tutaj, bo chciałbym ponownie rozpocząć moją przygodę z czarnymi krążkami. Ponownie, gdyż około 20 lat temu (OMG! To już tyle minęło?

W pierwszej chwili planowałem zakup nowego gramofonu - najpierw wybór padł na Teac TN-4D. Potem trochę popytałem w salonach i zacząłem myśleć o Pro-ject Debut Carbon Evo. No a potem trafiłem na to forum i.. sami wiecie. Nowe pseudo drapaki za Waszymi radami poszły w odstawkę i szukam czegoś używanego, co jak mam nadzieję posłuży mi długie lata. Albo wręcz przeciwnie - spowoduje, że za rok czy dwa zechcę pójść tą drogą dalej i wymienić sprzęt na coś jeszcze fajniejszego. Zobaczymy...
Jeśli chodzi o mój tor, to aktualnie mam na stanie 2 x Monitor Audio Bronze 500, które napędza (podbijająca w ostatnich tygodniach rynek audio nowość) Wiim Amp. Na mój przyszły nabytek czeka też przedwzmacniacz Schiit Mani 2. Tylko gramofonu brakuje, ale tu liczę na Waszą pomoc i doradztwo.
Pozdrawiam wszystkich winylomaniaków