Początek przygody z winylem

Pozwól innym poznać Ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vaude

Post autor: Vaude »

Po przeczytaniu wielu informacji z tegoż forum oraz pomocy udzielonej w wyborze (tu podziękowania kieruję do Wintersa) zostałam właścicielką pierwszego w moim życiu gramofonu WEGA/SONY JPS 350 P :D
Pomimo tego, że kilka wiosen mam na karku ;) nigdy nie miałam własnego gramofonu. Zawsze pozostawał on gdzieś w sferze "marzeń" - a teraz jest realny jak dźwięk głosu Erica Claptona z płyty, której właśnie słucham i to jest to brzmienie :) :clap:

Podłączenie i ustawienie okazało się niezbyt trudnym zadaniem, z waszą pomocą (ilość informacji na forum jest... ogromna) :D wszystko zagrało od razu.

Na razie posiadam jedynie 2 płyty (i 2 w drodze) ale to na pewno się zmieni :twisted:

Witam wszystkich i mam nadzieję, że dzięki wam moja wiedza będzie stale rosła :D
Awatar użytkownika
Reymont

Re: Początek przygody z winylem

Post autor: Reymont »

Witaj. Zapraszamy na dłużej :)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Cześć Vaude :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Pilot

Post autor: Pilot »

Witaj Vaude. Dopiero dwie płyty, rozumiem ten ból ale wierzę że to się szybko zmieni. Tylko widzisz. Masz 10 płyt i słuchasz ich codziennie bez marudzenia a posiadając już 100 płyt nie możesz się zdecydować na co masz ochotę w słuchaniu. Pozostań przy tych dwóch. Łatwiejszy wybór. :mrgreen:
Awatar użytkownika
zoombie

Post autor: zoombie »

Kłaniam się i witam :)
Awatar użytkownika
Vaude

Post autor: Vaude »

Generalnie wiem jakich wykonawców płyty chciałabym nabyć :) ale rozumiem ten problem z wyborem doskonale :D W latach młodości pracowałam w wypożyczalni video (kasety VHS - to były czasy :D) zawsze padało pytanie co by tu obejrzeć :) a za plecami 3000 filmów :D więc podobnie pewnie jest z winylami
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

Cześć :)
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
ODPOWIEDZ