Ale buda ta sama
Warsztat Martynki
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Warsztat Martynki
Zauważyłem! Ale nie przytaknę że taki sam, bo model inny 
Ale buda ta sama
Ale buda ta sama
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Latro
- Gramofon: Technics SL1300
Zabrzmiało poważnie, trzymaj się bo mocno Ciebie przeorało. Dobrze, że jesteś
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
- Martynka
- Gramofon: Yamaha PX3
Tego jeszcze na warsztacie nie było, klasyczne, wielkie, ciężkie, mocarne, z wielkim subem... JBL L220.
transport tego to duże wyzwanie choćja naprawdę mam duże auto
Właściciel kupił i poczuł sie zawiedziony legendą, w środku zwrotnica point to point
nie było kondensatora który trzymał by parametry, zawsze +/- 20% do 60% nominału. Muliły, bez góry i bez basu a mają czym trzepać !
zmiana według wartości nominalnych z doborem różnych kondensatorów według doświadczeń z wcześniejszych odsłuchów
i po ponownym podłączeniu w domu właściciel omal spadł z krzesła gdy walnął bas.
Bo kupując stare trzeba pamiętać, że nowe to już raz było.
transport tego to duże wyzwanie choćja naprawdę mam duże auto
Właściciel kupił i poczuł sie zawiedziony legendą, w środku zwrotnica point to point
nie było kondensatora który trzymał by parametry, zawsze +/- 20% do 60% nominału. Muliły, bez góry i bez basu a mają czym trzepać !
zmiana według wartości nominalnych z doborem różnych kondensatorów według doświadczeń z wcześniejszych odsłuchów
i po ponownym podłączeniu w domu właściciel omal spadł z krzesła gdy walnął bas.
Bo kupując stare trzeba pamiętać, że nowe to już raz było.
Martin Logan CLS, Ayon Triton KT150 z KT88 zamiennie, DAC Stax Talent (2 x PCM63 na 6N26P) + Volumio Pi5 Waveshare 11,9", CD Rotel RCD955 (TDA1541 na 6N9S)... no i oczywiście gramofon Yamaha PX3 z Yamaha MC5 (shibata na boronie)
- Martynka
Musical Fidelity A300 Dual Mono Integrated Amplifier... tak na obudowie było bo sam bym nie zapamiętał. To znaczy, że jest to inegra w dualu i ma 300W.. ale dzielone na 2 kanały co daje po 150W na kanał przy 8ohm. Sonicznie czegoś brak na górze i dół nie pracowal. Otworzyłem i przed oczami nowoczesna konstrukcja, taka jakaś delikatniusia. bo do bardziej hardmotherfu.... konstrukcji przyzwyczajony jestem.
łatwiej było o tyle, że plan przeglądu, remontu opracowany był przez właściciela z możliwością korekty by me.
To co rzuciło się od razu to bateria podtrzymania procka
i naprawdę nadwyrężone kondy w zasilaniu.
Pierwszy raz miałem w ręku elektrolity, które przy potrząsaniu grzechotały jak kastaniety
mój syn, który jest w szkole muzycznej na instrumentach perkusyjnych potrafił na nich zagrać melodię
Zamiast nich weszly więc nowe M-Lytic 10000uf
a że chciałem mu zrobić dobrze to dodatkowo weszły do środka jeszcze po 2 sztuki 10000uF na kanał
więc z 4 x 6,8mF wyszło 8 x 10mF
wszystkie elektrolity na PCB oczywiście zostały wymienione i bypassowane foliami
na koniec wyjścia do terminali zostały zastąpione przewodami Neotech Solid Core OCC z miedzi monokrystalicznej.
Pora na pierwszy start, chwila niepewności, czy nie uniesie sie dym a pokój rozświetlą iskry
i jak to zagrało !! nowe życie, góra, i bas jednak isnieja a przy pierwszym odsłuchu myślałem, że są tylko legendą. Średnica, wokale, scena.
Polecam wsztystkim ten wzmacniacz, oczywiście po przeglądzie. Właściciel też chyba zadowolony.
łatwiej było o tyle, że plan przeglądu, remontu opracowany był przez właściciela z możliwością korekty by me.
To co rzuciło się od razu to bateria podtrzymania procka
i naprawdę nadwyrężone kondy w zasilaniu.
Pierwszy raz miałem w ręku elektrolity, które przy potrząsaniu grzechotały jak kastaniety
Zamiast nich weszly więc nowe M-Lytic 10000uf
a że chciałem mu zrobić dobrze to dodatkowo weszły do środka jeszcze po 2 sztuki 10000uF na kanał
więc z 4 x 6,8mF wyszło 8 x 10mF
wszystkie elektrolity na PCB oczywiście zostały wymienione i bypassowane foliami
na koniec wyjścia do terminali zostały zastąpione przewodami Neotech Solid Core OCC z miedzi monokrystalicznej.
Pora na pierwszy start, chwila niepewności, czy nie uniesie sie dym a pokój rozświetlą iskry
i jak to zagrało !! nowe życie, góra, i bas jednak isnieja a przy pierwszym odsłuchu myślałem, że są tylko legendą. Średnica, wokale, scena.
Polecam wsztystkim ten wzmacniacz, oczywiście po przeglądzie. Właściciel też chyba zadowolony.
Martin Logan CLS, Ayon Triton KT150 z KT88 zamiennie, DAC Stax Talent (2 x PCM63 na 6N26P) + Volumio Pi5 Waveshare 11,9", CD Rotel RCD955 (TDA1541 na 6N9S)... no i oczywiście gramofon Yamaha PX3 z Yamaha MC5 (shibata na boronie)
- amrowek
No ja czekam na swój ....ciekawe co tam
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Martynka
Tak autoironicznie:
- Martynka
Miło mi
miałeś szansę, gra dalej na forum, a pre które miałem do kompletu jest podobno w nowym domu jeszcze lepsze.
-
Przemko
- Gramofon: Pioneer PL-50L II
Trochę spóźniony, ale Marcinie cieszymy się i czekamy na dalsze Twoje relacje warsztatowe 
Niestety "audio nerwoza" postępuje i wkrótce może będzie szukał nowego domu 
Cały czas robi robotę w wybitny sposóbzwy pisze: ↑28 sty 2024, 19:36Rotel poniżej lepiej robił
- bartoszczaku
- Gramofon: Luxman pd350
- Kontakt:
Pozdrawiam
Właśnie słucham muzyki dzięki Tobie (MartynDac)
Luxman pd350 sme3010r
MartynDAK
Luxman M7
Luxman C7
Luxman D7
Luxman E-03
Kef 207.2
Kimber,Furutech,Cardas,MIT
MartynDAK
Luxman M7
Luxman C7
Luxman D7
Luxman E-03
Kef 207.2
Kimber,Furutech,Cardas,MIT
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
Panowie, pisałem dziś trochę z Marcinem i dostałem upoważnienie, żeby Was ogólnie poinformować o kolejnych kłopotach zdrowotnych Marcina. coś się posypało w kręgosłupie, Marcin jest już po operacji i przez najbliższe 3 miesiące nie będzie osiągalny - pobyt w szpitalu i konkretna rehabilitacja w celu odzyskania sprawności. jeżeli będę wiedział coś więcej - update gwarantowany.
Martynka pisze: ↑27 sty 2024, 14:51Dzień dobry. Nazywam się Marcin czyli @Martynka. I będzie trochę samokrytyki.
Trochę mnie przez te półtora roku przeorało, jak nie ortopedia to sprawa dla psychiatry bo uśmiech na ustach nie zawsze oznacza radość w środku a jak i to się udało to znów na stół, jak już nogi załatwione to się udar przyplątał i tak kur.. w kółko. Szczegółów oszczędzę.
Bartku, Darku, Marku, Michale, Rafale, Przemku i wielu innych którzy pytali, Dziękuję. Przepraszam tych, którzy nie wiedzieli i mieli prawo kur..ać na mnie tu i tam.
Spraw rozpocząłem wiele uciekając od każdej do następnej, aż tylko ucieczka w swoje jakoś szła. Wszystko na bieżąco będę więc kończył i odsyał. @Amrówek , @Wojtek i wielu innych, których nie wymieniłem przepraszam za trzymanie sprzętu tak długo. Część z nich po podobnym czasie wróciła już do właścicieli.
"Terapię" rozpocząłem od porządków i opisania wszystkiego ( nawet jakby mnie coś zjadło ) to każda rzecz udokumentowana i zaadresowana dla rodziny do wysyłki, więc przynajmniej tego nie musicie się bać.
20231023_142658.jpg
Jak tylko na dniach będę znów w pełni ruchliwy to zakańczam najstarsze robótki. Raz jeszcze przepraszam. Podobno przyznanie się do problemów je rozwiązuje bo już wiem, że problem ignorowany nie znika.
Tyle ode mnie o różnych zaszłościach, to nie usprawiedliwienie, raczej prośba o przebaczenie, czasem lepiej wyjść bez twarzy ale szczerze.
A teraz poczytam co tu na forum się powydarzało i poszukam do wstawienia robótek które już wykonane a ciekawe były.
To pisałem ja "nowy" Martynka.
EDIT: Czas uaktualnić stopkę
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + ATL 304 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + ATL 304 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Niech się trzyma i stara nie podupadać na duchu.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
- jaca1970
- Gramofon: JVC Ql-Y3F
Trzymaj się i dbaj o siebie
P.S.
Wczoraj Twoje odresturowane Marantze Ld 100 ( pamiętasz ) pięknie zagrały z nową igłą - zawodowo !
Zwijają się teraz jak nigdy, shibata wyciska z płyty i trzeba to wszystko grać ....
Pozdrowienia Serdeczne
P.S.
Wczoraj Twoje odresturowane Marantze Ld 100 ( pamiętasz ) pięknie zagrały z nową igłą - zawodowo !
Zwijają się teraz jak nigdy, shibata wyciska z płyty i trzeba to wszystko grać ....
Pozdrowienia Serdeczne
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaculek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
- Cichy5000
- Gramofon: Technics SL-1610MK2
Szybkiego powrotu do zdrowia...
Sony PS-X4, 205ED B-SAS od Jico,
PreamP Dyskretniok.
HiFiBerry Digi2 Pro +, ubp-x700, Dac MFD 6N3P; Yamaha M 4, C 4 ;Ayon Audio Scorpio,
Tellurium q ultra black ll, 2497 Mogami.
Tellurium Q Silver,Harbeth C7ES-3
PreamP Dyskretniok.
HiFiBerry Digi2 Pro +, ubp-x700, Dac MFD 6N3P; Yamaha M 4, C 4 ;Ayon Audio Scorpio,
Tellurium q ultra black ll, 2497 Mogami.
Tellurium Q Silver,Harbeth C7ES-3