No dokładnie E 30 IIamrowek pisze: ↑24 lut 2024, 21:29ale E 30 czy E30II
Ja mam Toppinga D50 , żeby jakieś wow było , no nie . Wszystko na swoim miejscu, dla mnie to trochę on chłodny w przekazie jeśli idzie o dźwięk. Ale ma fajną funkcję załącza się kiedy potrzeba czyli jak włączę urządzenie i wyłącza się też razem z tym urządzeniem czy to TV czy Blu-ray, Mam starszą wersję bez S czyli nie ma po air
. No i małe to to jest...w porównaniu do Pioneera N50 A ten to robi jednak wow , dźwięk jest plastyczny nie męczący, każde pasmo jest na swoim miejscu. Bardzo fajne granie. ...No ale CDN ...
![]()

Czemu on? Przeglądałem opinie o E30, D50 i kilku innych, miałem na priva poradę na Toppinga DX3 Pro+ i SMSL ale wybrałem E 30II ponieważ nie wynikało że ma takie zrównoważone pełniejsze granie, mniej sterylne i suche a o takie mi chodziło.
Ważnym aspektem była je go cena ( 800zł- nie drylował tak kieszeni) i zasilanie. Mam dwa liniowe zasilacze z ali 5V 1A i one tez były przyczyną bo nie musiałem wydawać dodatkowego grosza.
Nawet dwa nie są potrzebne bo ma 2 wyjścia na USB i zasilam z jednego x Duoo i Topinga. Spokojnie prądowo daje radę.
Póki co pudełeczko się wygrzewa ale już po pierwszych testach widzę, że gra przez niego bardzo przyzwoicie.
Dac w xDuoo czy wzmaku nie ma startu do tego z Topinga. Bardzo przyjemne ciepłe granie co najważniejsze jest mniej basu i nie muszę skręcać
( potencjometr ustawiony na "0"). xDuoo oczywiście spięty z Dacem po coaxialu ( słucham teraz Gilberto/Getz - jest przyjemne miodne granie dla mojego ucha)

Będą jeszcze inne próby ( jak się wygrzeje to sprawdzę również granie w torze winylowym), kolega ma mi wrzucić na dysk swoja muzę to spróbuję grania z kompa ( Dac ma wejście USB- na próbę podepnę dysk pod kompa i puszczę kablem HDMI, jak się granie sprawdzi to może zakupię jakiegoś używanego małego lapka 11-14" do podawania muzy z dysku by stacjonarki nie odpalać ).
Się zobaczy jak to będzie hulać

Nie mówię nie, ale tak jak tor winylowy spełnia moje oczekiwania( mam jeszcze odebrać od kolegi mocniejszego kenwooda-50W do toru winylowego to się odsłucha i sygnały topingowe ) ale chyba już zakończę poszukiwania w torze cyfrowym i pewnie i kolumny 550x w nim zostaną, bo dość przyzwoicie mi cyfra zaczyna na nich grać.
Póki co prowizorka, jak będzie dysk to wszystko połączę i poukładam na tasmie dwustronnej by te maluchy nie "tańczyły".