Napisałem kilka postów wyżej, że mam nowy headshell i overhang pięknie w czterech punktach się zgrywa na szablonie Baerwalda. Pozdrawiam
A co to za szablon bo tego też nie łapie? Jak coś śledzi dobrze dwa punkty na okręgu to śledzi noeskończenie wiele punktów i cały łuk. O szablonach z czterema punktami nie słyszałem.
1. C'
2. Kratka pierwsza
3. Kratka druga
4. C
To ze strony VE. Generalnie cztery punkty to mam na myśli, że śledzi cały łuk na jaki pozwala ramię gramofonu.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2024, 10:47 przez przemek696, łącznie zmieniany 1 raz.
Ze Stevensonem miałem problem aby tip śledził całą długość łuku - zawsze mogłem ustawić wkładkę tylko na kratkach. Z Baerwaldem i innym headshellem ustawienie wkładki aby tip śledził cały łuk i ustawienie w kratkach dosłownie zajmuje mi max 10 - 15 minut.
No to coś nie tak ten szablon Stevensona zatem.
Z ciekawości spróbuj z tym:
Luke, czyli ustawiasz ramię wg. Stevensona? Próbowałeś innych styli?
Tak próbowałem z Baerwaldem, ale nie każdy headshell się nadaje do tego i trzeba dodatkowo przekręcać wkładkę w koszyku aby ten kąt śledzenia uzyskać. Za dużo zachodu, a fabryczne ustawienie imo jest OK.
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
Nie każdy headshell albo nie każda wkładka. Z tego co pamiętam at95e na oryginalnej kopii headshella w Baerwaldzie się mieścił. Ale potem przestałem sobie głowę zawracać i wróciłem do fabrycznej geometrii mimo że używałem wtedy Jelco hs-25 na którym wszystko dało się ustawić.
Nie każdy headshell albo nie każda wkładka. Z tego co pamiętam at95e na oryginalnej kopii headshella w Baerwaldzie się mieścił. Ale potem przestałem sobie głowę zawracać i wróciłem do fabrycznej geometrii mimo że używałem wtedy Jelco hs-25 na którym wszystko dało się ustawić.
Ok, w takim razie przycisnę Stevensona do ściany. Ja obecnie używam koszyk Jelco Style.