po poradach osób pod moimi poprzednimi postami zdecydowałem się na kupno gramofonu z drugiej ręki, a nie szajsu typu aura pureness. Ostatnio moje oczy dojrzały na OLX gramofon Onkyo CP-1400A z wzmacniaczem Pioneer A443, w przystępnej cenie. Brak jednak wiedzy o tym kiedy igła była wymieniana, jedyne co to to, że od kiedy stał u aktualnego właściciela to nie był zupełnie używany. Pytanie czy pchać się w coś takiego w ciemno? Jeśli tak to jak sprawdzić stan igły i jak w ogóle się za to wszystko zabrać, bo ja zielony w temacie.
wyrzucisz pieniądze , które mogłeś wydać lepiej. Nikt z nas nie wie ... gdzie miał by się znajdować blisko gramofon .bo nie podałeś skąd jesteś i w jakim promieniu w koło komina się poruszasz
wyrzucisz pieniądze , które mogłeś wydać lepiej. Nikt z nas nie wie ... gdzie miał by się znajdować blisko gramofon .bo nie podałeś skąd jesteś i w jakim promieniu w koło komina się poruszasz
Brak jednak wiedzy o tym kiedy igła była wymieniana
Z gramofonem używanym postępuję dokładnie tak jak z samochodem. Czyli kupując od razu wymieniem płyny, filtry, paski... A w gramofonie igłę lub wkładkę z igłą. Nawet na budżetówkę, bo zwyczajnie szkoda własnych płyt.
Brak jednak wiedzy o tym kiedy igła była wymieniana
Z gramofonem używanym postępuję dokładnie tak jak z samochodem. Czyli kupując od razu wymieniem płyny, filtry, paski... A w gramofonie igłę lub wkładkę z igłą. Nawet na budżetówkę, bo zwyczajnie szkoda własnych płyt.
Kurier teoretycznie nie problem, ale wolałbym zobaczyć na miejscu jak wszystko działa. A z wymianami w gramofonie to jestem zielony w tym jak co robić, po zakupie oddać do serwisu?