Shure M95
- Jaculek
- Gramofon: Dual 704, 721
Re: Shure m95
2kOhmy
Analog: Dual 704&721+DenonDL301/ShureV15III/Dual M20E/OrtofonMC-20>HeadamP >PreamP DP > DH-101 > DH-220 > Monitor Audio RX6/Beyerdynamic DT 880
Cyfra: Arcam FMJ CD17>Fiio K11 R2R/Yamaha WXAD-10
-
Luidzi
- Jaculek
- Gramofon: Dual 704, 721
Re: Shure M95
Analog: Dual 704&721+DenonDL301/ShureV15III/Dual M20E/OrtofonMC-20>HeadamP >PreamP DP > DH-101 > DH-220 > Monitor Audio RX6/Beyerdynamic DT 880
-
Luidzi
Ja whol
Wielkie dzięki teraz jestem spokojny, nigdy nie wiadomo co się wylicytuje na alledrogo
Pozdrawiam
Wielkie dzięki teraz jestem spokojny, nigdy nie wiadomo co się wylicytuje na alledrogo
Pozdrawiam
-
kmarko
- Gramofon: CEC BD-5200
Re: Pokaż mi swoją wkładkę
Jako że jestem nowy chciałem się jeszcze raz przywitać.
Na portalu ogłoszeniowym w tym tygodniu kupiłem wkładkę SHURE M95EDM, w paczce gratis otrzymałem też igłę. Nie mogę jednak znaleźć co to za igła, wygląda na nową. Coś warta, czy szukać czegoś innego do tej wkładki?
Na portalu ogłoszeniowym w tym tygodniu kupiłem wkładkę SHURE M95EDM, w paczce gratis otrzymałem też igłę. Nie mogę jednak znaleźć co to za igła, wygląda na nową. Coś warta, czy szukać czegoś innego do tej wkładki?
-
Jack D
Wygląda jak shure N91. W tym kolorze to był chyba szlif sferyczny. Jeśli nowa to warta całkiem sporo. A jeśli używana to warta tego żeby jej posłuchać
raczej nikt by nie dał igły w gratisie, której wartość jest wyższa niż wartość wkładki 
Wg mnie nie będzie kompatybilna
Wg mnie nie będzie kompatybilna
-
kmarko
Dziękuję bardzo. Faktycznie to będzie n91, zmyliło mnie pudełko.
Jaki eliptyk kupić do M95 w rozsądnych pieniążkach?
Jaki eliptyk kupić do M95 w rozsądnych pieniążkach?
-
Jack D
Nie wiem co to rozsądne pieniądze, więc skieruję Cię na stronę:
https://www.dacapoaudio.com/2665-shure- ... -g-he.html
Nie miałem tych igieł, więc się nie wypowiem, ale wszyscy chwalą jico. Może ktoś ma coś innego w swoich zasobach, ale żeby to ustalić musisz wrzucić ogłoszenie na giełdzie w dziale kupię.
https://www.dacapoaudio.com/2665-shure- ... -g-he.html
Nie miałem tych igieł, więc się nie wypowiem, ale wszyscy chwalą jico. Może ktoś ma coś innego w swoich zasobach, ale żeby to ustalić musisz wrzucić ogłoszenie na giełdzie w dziale kupię.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Zależy co to są "rozsądne pieniądze" 
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Krzysztof_M
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
-
kmarko
Tak przeczytałem. A "rozsądne pieniążki" to z mojej strony złe określenie. Chodzi o to, że to mój pierwszy SHURE i chcę zobaczyć czy samo brzmienie wkładki będzie mi odpowiadało. Potrzebuję sensowną, pierwszą moją igłę do M95 na której uruchomię wkładkę, a nie od razu SASa, który może się okazać, że pójdzie do szuflady.
Dzięki Jack D. za odpowiedź.
Potrzebuję podpowiedzi, na Dacapo brać najtańszą brand DaCapo Nude elliptical czy Jico Nude spherical synthetic diamond? A może ani to ani to i w innym sklepie znajdę coś lepszego w podobnej kasie?
Proszę o wyrozumiałość, bo w temacie gramofonów jestem laikiem, wracam do słuchania po wielu, wielu latach przerwy.
Dzięki Jack D. za odpowiedź.
Potrzebuję podpowiedzi, na Dacapo brać najtańszą brand DaCapo Nude elliptical czy Jico Nude spherical synthetic diamond? A może ani to ani to i w innym sklepie znajdę coś lepszego w podobnej kasie?
Proszę o wyrozumiałość, bo w temacie gramofonów jestem laikiem, wracam do słuchania po wielu, wielu latach przerwy.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Wkładkę odsłuchujesz poznawczo najlepiej na oryginalnej igle N95e czyli eliptycznej.
W wątku tym lub podobnym katalogowo masz spory wybór igieł do M95, które były testowane porównawczo.. "wiem bo samżem to robił z kolegom".
Gdy miałem tę wkładkę to u mnie skończyło się na JICO eliptyk - też opisana, ciągnęliśmy z Japonii bezpośrednio z kol. Notopa.
SAS będzie lekkim przerostem budżetowym jak na ten generator w mojej opinii. Sferyk zaś, jakikolwiek to za słaby szlif, tak czy siak.
Zasadniczo na start to oceniasz brzmienie "z generatora", nie zaś z igły. Decyzję co do igły podejmujesz już po niejakim doświadczeniu słuchowym, to w wariancie o którym napisałeś "szufladowy". Osobiście od razu bym wszedł w konkret, ale bez przesady. M95 z np JICO eliptyczną zawsze znajdziesz kogoś, kto ją chętnie odkupi. Ryzyko zatem = 0.
W wątku tym lub podobnym katalogowo masz spory wybór igieł do M95, które były testowane porównawczo.. "wiem bo samżem to robił z kolegom".
Gdy miałem tę wkładkę to u mnie skończyło się na JICO eliptyk - też opisana, ciągnęliśmy z Japonii bezpośrednio z kol. Notopa.
SAS będzie lekkim przerostem budżetowym jak na ten generator w mojej opinii. Sferyk zaś, jakikolwiek to za słaby szlif, tak czy siak.
Zasadniczo na start to oceniasz brzmienie "z generatora", nie zaś z igły. Decyzję co do igły podejmujesz już po niejakim doświadczeniu słuchowym, to w wariancie o którym napisałeś "szufladowy". Osobiście od razu bym wszedł w konkret, ale bez przesady. M95 z np JICO eliptyczną zawsze znajdziesz kogoś, kto ją chętnie odkupi. Ryzyko zatem = 0.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No tak, na dacapo nie ma sensownych opcji jeśli chodzi o tanie eliptyki.
Niestety nie ma już "zwykłych" eliptyków od JICO do tego modelu. Z igieł HE też się wycofali.
Niedobrze.
Sferyk coś ci tam powie. Wystarczy ten Tonarowy.
W szwajcarskie nudesy się nie baw, a JICO NE to już robi się konkretny wydatek.
Niestety nie ma już "zwykłych" eliptyków od JICO do tego modelu. Z igieł HE też się wycofali.
Niedobrze.
Sferyk coś ci tam powie. Wystarczy ten Tonarowy.
W szwajcarskie nudesy się nie baw, a JICO NE to już robi się konkretny wydatek.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum