Ano koszt właśnie, zapewne gatefold tańszy w produkcji od boxu na 3LP. To chyba częsty przypadek, że na LP jest mniej niż CD w wypadku koncertów?
Nie bronię oczywiście Organka czy tam Mystic, tak se tu gadamy przy pączkach
Jakby to powiedzieć, ja też już bardziej w smudze cienia Ale mamy tu spore grono młodzieży, a i starszaków użytkowników streamu, niech wybierają co wolą jeśli wydanie LP Organka jest niezadowalające
Wiadomo o co chodzi. Zostawmy już Organka w spokoju bo jeszcze się pączkiem udławi, a niechciałbym być odpowiedzialny za to. Niech żyje długo w zdrowiu i tworzy. Dawajta promocyjne propozycje lepiej.
BTW znaleźliśmy z Bartkiem bms'em dość ciekawą propozycję Milesa Davisa u nich (Man with the horn - już off stock, pewnie Bart nabył for experience), po czym po dotarciu do źródłowego label (wytówrnia hihopowa z US) ze zdumieniem stwierdziliśmy, że mają jeszcze 3 inne tytuły Davisa wydane w 2022/23. Właśnie sprawdzamy tenże amerykański label/oficynę, bowiem wydaje się nam być ona poza głównym nurtem o ile nie jest to label unofficial (?) Jednak nie wykluczamy na tym etapie, że to label działający lege art (ceny wydają się być bardzo atrakcyjne np 91 zeta za owego Milesa.
Bart nawet się zaoferował, że się poświęci i kupi ten zacny tytuł, co by mieć dowody i wyrobić sobie ostateczną, choć pewnie subiektywną opinię.
Mnie zaitrygowało wydawnictwo Pharoah Sanders Live na tym label (na razie u nas wydaje się być niedostępne, ale jest na portalu US).
clear vinyl, okładka taka sobie, stylizowane na wydanie japońskie, obi, insert po japońsku z odniesieniami do roku wydania, ale label columbia na trefny wygląda (słaba grafika). na discogs znalazłem dwie skrajne opinie - jeden psioczy na jakość (syczenie), drugi na brudna płytę. wieczorem się obaczy.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Ja wiem, że się da i też jestem oburzony, że tu się nie dało/nie chciało a koledze rysma podziękowałem za ostrzeżenie. Ale chłopaki, nie jestem właścicielem Mystic, ani menadżerem Organka, ani tym bardziej samym Organkiem, nie umiem więc odpowiedzieć dlaczego podjęli takie decyzje.
Kto chce kupi, kto nie chce ten nie kupi, to wolny kraj jest
Ale na marginesie próbowałem pogrzebać w internecie i nadal nie wiem z czego wynika taka zniżka na tę tytuły. Co ciekawe winylownia ma je niby na innym Lebelu o nazwie Edel, a te z Amazona są od Verycords, ale to jest to samo od Ear Music. Czyli to jest to samo wydanie. Na discogos jest ono za 25-30 euro, a tu nagle wszyscy je przecenili do ok. 70 zł w tym Gandalf i empik też. A ja dam sobie rękę uciąć bo chciałem je kupić kilka miesięcy temu za 168 zł za sztukę, najmniej parę tygodni temu były po około 145 zł za sztukę. Więc czemu teraz wszyscy je o połowę przecenili?
Mam wrażenie, że płyty Edel/Ear music dość często bywają w dobrych cenach, kupiłem kiedyś kilka w równie atrakcyjnych ofertach. A Meola fajny chociaż realizacje tego wydawnictwa powalające nie są.
Reedycja Steeple Chase czyli wydania bdb, ale kto to wydał tym razem nie za bardzo wiadomo.
Zalatuje jakimś dziwolągiem typu Wax lub Dol, ale warto poszukać, bo oryginał to zacna i zasłużona wytwórnia.