Cześć wszystkim.
Ostatnio przyjrzałem się z bliska mojej igle, i zastanawiam się czy to już jest moment na wysłanie do kolegi z Gdyni na wklejenie nowego kryształu? A jeśli tak to jaki rodzaj ( szlif). Czy jeszcze jest czas?
Załączam zdjęcia. Proszę o poradę bardziej doświadczonych kolegów
Załączniki
Victor QL-A95>iFi Audio iPhono 3->AT-33PTG II->JVC Victor MC100IIEB, SHURE V15 type lll, SHURE V15 type IV, Victor X1 II,JVC Z1EB....
To chyba zależy bardziej od fantazji i zasobności portfela.
Kluczowe pytanie: słyszysz jakieś zniekształcenia których nie słyszysz na innych wkładkach?
Jeśli chodzi o dźwięk to nie ma żadnych zastrzeżeń . Muszę tylko jakoś wyczyścić igłę bo ma jakiś nalot i nie do końca widać w jakim jest stanie. Standardowo był montowany eliptyk, ale muszę się jeszcze zastanowić (cena jakość), podejrzewam, że coś lepszego od eliptyka może znacznie więcej kosztować $
Victor QL-A95>iFi Audio iPhono 3->AT-33PTG II->JVC Victor MC100IIEB, SHURE V15 type lll, SHURE V15 type IV, Victor X1 II,JVC Z1EB....
No jak gra i nie słychać drastycznych efektów zużycia, to po co retip? Na to zawsze masz czas.
Do oceny musiałbyś mieć fotkę mikroskopową w dużym powiększeniu, bo tak to tylko widać, że szyje, pruje i tego się utrzymuje.
Tylko skoro gra dobrze to po co psuć? To już lepiej albo nową wkładkę albo jakaś powypadkową do retip dokupić.
Nie no wkładka zostaje bo bardzo lubię jej walory i nie zamierzam jej wymieniać. Myślałem na przyszłość o retipie. Kwestia czy robić to za wczasu czy poczekać.
No jak gra i nie słychać drastycznych efektów zużycia, to po co retip? Na to zawsze masz czas.
Do oceny musiałbyś mieć fotkę mikroskopową w dużym powiększeniu, bo tak to tylko widać, że szyje, pruje i tego się utrzymuje.
I do takiego stanowiska się skłaniam.