Witam. Cały czas przeglądam oferty, szukam, czytam i na tą chwilę na liście gramofonów, które mnie zainteresowały są:
Sony PS-4750
Sony PS-X40
Sony PS-X4
Technics SL-1500/1700/1310/Q3
SABA 900
Pioneer PL-112D
Universum 6000
Dual 701/626/621
Dużo dobrego naczytałem się o Micro Seiki ale raczej za 1000-1500 nie do wyrwania. Nie ma znaczenia czy będzie to automat/pól/manual. Bardzo proszę o informację co z tej listy będzie najlepsze i najmniej problematyczne. z góry dziękuje
Jeśli to ma być gramofon po serwisie z gwarancją to pozostaje:
X40 i X4 od Sony, Dual 626,621, lub coś z universum.
Saba,Pioneer słabsze modele a technics jeśli ma być ładny to budzetu zabraknie nawet na mk1.
Witam,
Od pewnego czasu rozglądam się za zakupem swojego pierwszego gramofonu. Biorąc pod uwagę kilka składowych jak budżet, przejrzane opinie, wygląd celuję w Duala lub Pioneera. Co myślicie o poniższych dwóch ofertach, który z nich byłby lepszy jako pierwszy kontakt z gramofonem, który bardziej wart swojej ceny (wbrew temu co jest w górnym opisie allegro, podlinkowany Pioneer to model PL 12D) https://www.olx.pl/d/oferta/gramofon-du ... YcE2H.html https://allegro.pl/oferta/gramofon-pion ... 5005028995
Lepszy gramofon to Dual 621 ale on nie ma wkładki i taki gramofon wymaga chociaż minimalnego serwisu.
Pioneer przyzwoity choć to żaden szał.
Szukaj dalej może coś się pojawi na giełdzie .
Cześć, jestem zupełnie zielony w temacie, ale po dość powierzchownym przejrzeniu internetu (i sugestii znajomego), popełniłem błąd w postaci zakupu Lenco Ls-50. Do tego głosniki Edifier R1280DBs BT. Na warunki domowe i nieaudiofilskie ucho miało wystarczyć. Niestety jakość jest beznadziejna, a testowałem na nowowydanym winylu (Łona "Taxi"). Oczywiście gramofon jest do zwrotu, pytanie natomiast czy w kwocie do 1000 zł da się obecnie coś wyłowić na allegro czy olx (gramofon + przedwzmacniacz, głośniki chcę zostawić). Jak wspomniałem, nie znam się zupełnie na sprzęcie więc będę bardzo wdzięczny za podlinkowanie aukcji.
Zacznij od forumowej giełdy, są tam ciekawe propozycje w Twoim budżecie. viewforum.php?f=59
Na dzień dobry zacząłbym np. od tego. viewtopic.php?f=59&t=21180
A na znanym portalu z 130zł kupisz pre gramofonowe, na początek wystarczy nim zaczniesz wydawać gruba monetę.
Na twoim miejscu bym się zapożyczył i......no wiesz viewtopic.php?f=59&t=21220
Zacznij od forumowej giełdy, są tam ciekawe propozycje w Twoim budżecie. viewforum.php?f=59
A na znanym portalu z 130zł kupisz pre gramofonowe, na początek wystarczy nim zaczniesz wydawać gruba monetę.
Dzięki. Myslisz ze glosniki ktore mam dadza rade z tym AKAIem?
Co do preampow, pod ten model sugerujesz cos konkretnego czy nie ma to znaczenia?
Dzięki. Myslisz ze glosniki ktore mam dadza rade z tym AKAIem?
Co do preampow, pod ten model sugerujesz cos konkretnego czy nie ma to znaczenia?
Zaraz, a to glosniki sie dobiera pod gramofon czy wzmacniacz? Te glosniczki to takie komputerowe sa. Jak to ma byc podłaczone? Masz jakis wzmacniacz?
Mam to co pisałem. Jeśli zdecyduje się iść w temat gramofonu to pytanie czy zestaw akai+przedwzmacniacz+ glosniki edifier ma jakikolwiek sens? Jestem w stanie zwrocic glosniki i kupic jakies do 500 zl jesli cos sensowengo w tej cenie da sie kupic.