Ania Gacek wyrzucona z Trójki

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
amrowek

Re: Ania Gacek wyrzucona z Trójki

Post autor: amrowek »

Wojtek pisze:
04 sty 2024, 13:44
Pewnie. Myślę że mimo wszystko PR jest w stanie zaoferować im lepsze warunki zatrudnienia, nie mówiąc już o samej dostępności mediów publicznych czy w ogóle zasobach/możliwości.
Pomimo tego co zafundował im pis ? Teraz jest taka władza nie wiadomo co za 4, 8, lat ... i co od nowa rozkręcać radia? Fakt , że zasięg takiejPR3 jest większy i środki ale jednak... dwa razy do tej samej wody się nie wchodzi.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Szelak pisze:
04 sty 2024, 13:20
sympatyzował z ruchem nazistowskim w Szwecji
Znana sprawa.
Ale zupełnie przemilczasz dlaczego Ikea wykonała taki ruch.
Teraz więc coś napisz na temat naziolskich komentarzy pietrzaka i króla o umieszczaniu uchodźców/imigrantów w byłych obozach zagłady i ich tatuowaniu.
Wy tak lubicie grzebać w życiorysach i rodzinach - jeden pupil i ulubiony kabareciarz komuny, rodzice komuniści, porucznik LWP, członek grupy zabezpieczenia propagandy specjalnej przy Głównym Zarządzie Politycznym Wojska Polskiego. Drugi członek i sekretarz PZPR do samego końca.
Mój komunista jest lepszy niż Twój? ;)
Szelak pisze:
04 sty 2024, 13:43
stacja, która starzała się
A jednak przed "dobrą zmianą" miała 3-4 miejsce w rankingu słuchalności dopóki jej nie zabili.
Wojtek pisze:
04 sty 2024, 13:32
przywrócenia wyrzuconych prowadząc ych
Tak jak amrowek - czy będą chcieli? 357 i RNŚ stoją bardzo dobrze finansowo, ale z drugiej strony patroni mogą się znudzić i rezygnować z finansowania z czasem, nie wszyscy oczywiście, ale dochody mogą się zmniejszyć co wpłynie na jakość oferty.
Ja myślę, że jeśli ktoś wróci z tych bardziej znanych i obecnych w obu nowych radiach to nie koniecznie na etaty, ale z cyklicznymi autorskimi audycjami.
Jest wciąż w 3-ce kilku dobrych dziennikarzy muzycznych i kulturalnych (Jaźwiski), mogą stać się kręgosłupem nowej oferty.
No i może Ania Gacek wróci ;)
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

kinky pisze:
04 sty 2024, 14:38
Mój komunista jest lepszy niż Twój? ;)
Komunista który popiera "jedyną słuszną" rację/kierunek/myśl to "patryjota" któremu się noga w młodości powinęła.
A ci co lubią "ryżego" to szósta kolumna sterująca państwem z polecenia 100+ letnich generałów UB i SB, finansowanych przez neo-nazistów.

"Tak było, nie zmyślam".

Ciekawe jaki będzie plan na odbudowę PR3.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
amrowek

Wojtek pisze:
04 sty 2024, 14:48
Ciekawe jaki będzie plan na odbudowę PR3.
Zastanawiam się kto by audycje muzyczne prowadził.... no bo najtrudniej kształtować obecnie gusta muzyczne młodzieży .No bo ta starsza młodzież czyli my to już ma ukształtowane :D
Awatar użytkownika
kinky

amrowek pisze:
04 sty 2024, 14:52
kto by audycje muzyczne prowadził
Margański, H. Wrona? To też dj-e, grają sporo nowej muzyki lubianej przez młodzież, no nie tą od disco polo i napierdalanki typu rmfmaxxxxx ;) + kilku którzy tam są, nowi, ale fajnie grają. Grabek Grabkowski, Kirmuć, tych dwóch kojarzę, czasami trafiałem ich audycje.
Znajdą jakichś nowych zapewne żeby urozmaicić i trafić w młodsze gusta.
A dyr. muzycznym Leszek Adamczyk :clap:
I oczywiście Baron, ale tu zdrowie może nie pozwolić...
Awatar użytkownika
metallsnow
Gramofon: Wega 301P

Post autor: metallsnow »

amrowek pisze:
04 sty 2024, 13:39
Myślisz , że wrócą z 357 czy RNŚ?
Nie słuchaliście TOPu? Stelka powiedział jak wygląda ta sprawa.
Wega Modul 301P+ADCQLM/AT13EaV/OM10, Sony TA-F570ES, Akai CD-62, JVC TD-X502, Pioneer N-30AE, Onkyo T-4270, Heco TE 1200
Marantz PM-45, Sony MDS-JE520, Summit Exclusive RF550 i pecet
Awatar użytkownika
kukiz 30

Post autor: kukiz 30 »

Tak jest. Jedyna słuszna decyzja. To se newrati :lol:.
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
Awatar użytkownika
kinky

metallsnow pisze:
04 sty 2024, 15:26
Stelka powiedział jak wygląda ta sprawa.
Zdaje się, że nie ma powrotu do tego co było?
Dlatego właśnie myślę, że w bardzo sprzyjającej sytuacji i rozmowach z A. Szydłowską ktoś może się zgodzić na gościnne autorskie audycje.
No taka moja gdybologia życzeniowa, fajnie by było :)

A właśnie! Wracam do tego co kiedyś pisałem o LP3, a Bartek zapytał Niedźwiedzia.
Jak myślicie, Baron wróci do prowadzenia listy i kontynuacji od 1998 numeru? Ciekawe... Byłbym za.
Awatar użytkownika
metallsnow
Gramofon: Wega 301P

Post autor: metallsnow »

https://radio357.pl/podcasty/audycje/to ... ek/456285/
Od 4 minuty, w skrócie: Wy nas nie zostawiliście, my Was też nie zostawimy.
Wega Modul 301P+ADCQLM/AT13EaV/OM10, Sony TA-F570ES, Akai CD-62, JVC TD-X502, Pioneer N-30AE, Onkyo T-4270, Heco TE 1200
Marantz PM-45, Sony MDS-JE520, Summit Exclusive RF550 i pecet
Awatar użytkownika
kukiz 30

Post autor: kukiz 30 »

Nie mieli wyjścia.:mrgreen:. I podejrzewam że nawet o tym nie myśleli. Zbyt szanują swoich odbiorców - pracodawców.Stworzyli od podstaw bardzo fajne radyjko.
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
Awatar użytkownika
amrowek

kukiz 30 pisze:
04 sty 2024, 16:28
Stworzyli od podstaw bardzo fajne radyjko.
I stacja jest rozpoznawalna , więc.... Nie są zależni też od żadnych władz czy z prawa czy z lewa , Nikt nie wywiera nacisków , robią to co chcą i jak chcą.
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

pisałem Wam, co mi napisał Pan Marek... sprawa zamknięta...
jasne, kasa rządzi światem, ale oni nic nie muszą, mają wyrobioną markę jako nowe radio (radia), poza tym słuchacze by się od nich odwrócili. osobiście byłbym bardzo dotknięty - nie po to wydaję na radio sporą kasę co miesiąc, żeby ktoś mnie robił w jajo. projekt nazywał się "nowe radio", a nie "poczekalnia po Trójce", to nie spółka skarbu państwa...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

amrowek pisze:
04 sty 2024, 17:03
Nikt nie wywiera nacisków , robią to co chcą i jak chcą.
Tak to chyba tylko w Radio Maryja jest. O ile jest?
Co chcą to robią rozgłośnie pirackie, ale i te pewnie mają jakąś ramową misję i założenia.
Anarchosydykalizm w radio, Andy zapomnij.
Oczywiście radia internetowe kierują się nieco inną misją, bo i targetem. Te z systemem donatorów są zwykle lojalne wobec swoich wspierających i robią radio interaktywne i eventowe.
Radio publiczne natomiast to coś zupełnie innego. Nie chcę się w tym momencie wdawać w szczegóły, ale konkurencyjność w ogóle jest tu atematyczna. Nie ten poziom, nie ten target i nie ten zasięg. Wspólną cechą wzmiankowanych rozgłośni jest tylko nazwa, ta diabelnie ogólna. Tu i tu mówimy o radiu. I to tyle.
Uogólniając to by powracać trzeba najpierw otrzymać taką propozycję. Tu może być różnie.
Zasadniczo mam ambiwalentne podejście do tzw powrotów. Natomiast podoba mi się pomysł (chyba wwzm przez Maćka) o audycjach gościnnych. Jestem na tak.

Najpierw warto zdecydować co jest do zrobienia i jak, a dopiero na końcu kto to będzie robił i na kim można się oprzeć budując tożsamość stacji i wypełniając jej misję (publiczną w tym wypadku). Radio bez misji, traci częstotliwość.

Oczywiście jest całkiem zrozumiałe, że już chcielibyście Panowie wybrać swoich ulubionych "didżejów". To jednak nie jest radio li tylko muzyczne.

No ale, że każdy może sobie urządzić koncert życzeń tutaj :D , to ja osobiście byłbym bardzo kontent gdyby wrócił Hirek Wrona, choćby tylko z audycjami monograficznymi na zasadach gościnnych (nie pamiętam w tej chwili na ile się zakotwiczył w Polsacie i czy nadal).
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

W sumie nie pomyślałem o tym że po transferze ludków z 357 itp. byłaby to potencjalnie śmierć tych rozgłośni.
Ciężki temat.
Pewnie wolą więcej kontroli w miejscu które zbudowali od podstaw.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Przypuszczalnie tak. I fajnie. Zawsze można współpracować, korzystać z doświadczeń wzajemnie.
Też uważam, że dorobku tych paru lat w rozgłośniach netowych o proweniencji społecznościowej, nie wolno roztrwonić. To zresztą wsparcie i nadbudowa pewnej idei radia o zasięgu innym niż tylko antenowy (nadajnikowym gdzie jego moc nie ma znaczenia, a to kwestie licenyjne). Znak czasów zresztą. Warto być w czołówce i ją rozwijać.
ODPOWIEDZ