Mój warsztat ŁDŁ Elektronika
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Re: Mój warsztat ŁDŁ Elektronika
Łukasz a długa kolejka jest u Ciebie?
Jakbym tak chciał "przenicować" swojego kenwooda KR 820 na pełny full serwis( tj, mycie czyszczenie włącznie z potencjometrami, wymiana kondów, ustawianie prądów i co tam jeszcze niezbędne by było).
Wysłałem maila do Ciebie.
Jakbym tak chciał "przenicować" swojego kenwooda KR 820 na pełny full serwis( tj, mycie czyszczenie włącznie z potencjometrami, wymiana kondów, ustawianie prądów i co tam jeszcze niezbędne by było).
Wysłałem maila do Ciebie.
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
-
Może mojego Scotta też bym wrzucił na serwis... jakiś namiar nafachową obsługę podasz?amrowek pisze: ↑01 lis 2023, 14:02No to po... serwisie Scott A440 i Dual CV 5670
no i kilka uwaga
Scott zagrał no inaczej niż do tej pory ... jakby się odmłodził , więcej , powietrza na górze szerzej i głębiej, bas szybszy sprężysty kiedy ma przypier..ć to przypier...li , może trochę mniej ciepłe wokale , ale zobaczymy jak kondy się ułożą.
Dual , to nigdy ciepły nie był , chłodniej, szybciej . no i basowy też nie był, ale gra nie najgorzej i... takie tam fanaberie i wymysły w sumie to Łukasz stwierdził że warto APA wymienić w pre i ... zrodził się pomysł czemu nie , czemu nie na więcej i będą montowane podstawki precyzyjne pod OPA, tak aby sobie wybrać to które pasuje albo sobie żaglować w pre-gramofonowym opampami .
Więcej może powiedzieć coś na temat wzmaków , i częściowym rekapie Łukasz .
- amrowek
Napisz na priv do Łukasza(Ukaniu)

Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Ukaniu
- Kontakt:
W Święta miałem trochę wolnego więc zabrałem się za walkę z filmami z całego roku co je mam w telefonie. A niech to, jakie to trudne! Siadłem robię edycję i okazuje się, że - mówię niewyraźnie i czasem bzdury albo od rzeczy, obraz się trzęsie, skupiam się nie na tym na czym bym teraz chciał. Nie umiem objąć zgrabnie całości tematu, tonę w zbędnych szczegółach... o yyyyy, aaaaaa, eeeee nie wspomnę
No ale uczy się na błędach, będzie lepiej... chyba...
Jak ci jutuberzy robią takie piękne filmy? mi wychodzi, że jeden 15 minutowy klip zajmuje pół dnia włącznie z obróbką napisów, jakbym chciał uwiecznić wszystko ciekawe co widzę to na suchara bym nie zarobił.
No ale już coś jest - ta dam - Zaprszammm
. yyyyy...
https://www.youtube.com/@LDL-elektronika

No ale uczy się na błędach, będzie lepiej... chyba...
Jak ci jutuberzy robią takie piękne filmy? mi wychodzi, że jeden 15 minutowy klip zajmuje pół dnia włącznie z obróbką napisów, jakbym chciał uwiecznić wszystko ciekawe co widzę to na suchara bym nie zarobił.
No ale już coś jest - ta dam - Zaprszammm

https://www.youtube.com/@LDL-elektronika
Serwis i projektowanie elektroniki, także audio http://www.ldl-elektronika.pl
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
- chudy_b
No pewnie że jest dobrze. Wielu "naprawiaczy" publikujących od lat, wcale lepiej nie nagrywa. Bo to nie jest łatwe. Gadanie do siebie z sensem - no ja bym nie umiał
Jeśli mogę mieć jakieś uwagi, to jednak filmowałbym ze statywu. Bo tak to trochę choroby morskiej można dostać. Film o śrubce wymiata 

Ostatnio zmieniony 30 gru 2023, 11:14 przez chudy_b, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaculek
- Gramofon: Dual 704, 721
Zasubskrybowane. 

Analog: Dual 704&721+DenonDL301/ShureV15III/Dual M20E/OrtofonMC-20>HeadamP >PreamP Dyskretniok DIY> DH-101>DH-220>Monitor Audio RX6/Beyerdynamic DT 880
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10
- cobra
- Gramofon: PS-T15, GS464
Zasubskrybowałem i czekam na więcej!
Sony PS-T15, Benz Micro Silver / Empire 4000 / Z-4s, PreamP THT, Denon DRA-F109 / lampa SE, STX F-200n
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Ja też! 

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- kaf
Ten multimetr po lewej..... Piękny, szukam takiego.Ukaniu pisze: ↑12 kwie 2023, 02:29Producenci nigdy nie przykładali wagi do elementów niszowych. Krzem to duży problem. Dobrać coś niskoszumowego do przedwzmacniacza albo z odpowiednimi parametrami do wzmacniacza to wyzwanie.Saby dostały nowe kondensatory, ogólny przegląd i regulacja. Ładna konstrukcja, solidne wykonanie z dobrych czasów.
Tu zdjęcie podczas strojenia tunera.saba.jpg
Revox B 150, Revox B 260, Revox B 226, Marantz CD 74, Philips CD303, Miida M 6000 P + AT 20SLa, Radmor LS10
- Ukaniu
- Kontakt:
Dziękuję za dobre słowa to mobilizuje, mam nadzieję nie zanudzę. Dziś wyślę gawędziarstwo o przydźwięku w Dualu CR1780
Hehe, temat z tymi śrubami to jest sprawa niby oczywista ale jednak nie... Kiedyś temat też poruszyłem ze znajomym pracującym w pewnym serwisie fabrycznym. Pytam, jak nie plombujesz to skąd wiesz, że nie rozkręcane? On mi na to: "zwykle widać po łbach śrub albo po śladzie gwintu..." Japończycy nie plombowali sprzętu ale śrubki miały wypustki i nie ma wafla nie da się ich wykręcić bez śladu. A w naprawie spora ilość sprzętu ma zniszczony gwint. Śruba ma się wkręcać lekko.
Normameter obrandowany przez Siemensa, faktycznie to bardzo fajny miernik. Szybki i dokładny choć ma ponad 30 lat. Obudowa mi się rozleciała bo z poliwęglanu a ja ją umyłem spirytusem i popękała.
Serwis i projektowanie elektroniki, także audio http://www.ldl-elektronika.pl
- kaf
Widziałem też te multimetry pod nazwą Grundig..... Raz był taki na sprzedaż, ale cena była na poziomie takim, że za dwa Fluki 8060 dałem mniej, a kupowałem po "cenach allegro".
Revox B 150, Revox B 260, Revox B 226, Marantz CD 74, Philips CD303, Miida M 6000 P + AT 20SLa, Radmor LS10
- amrowek
Łukasz mikrofon jak byś przypiął do ubrania? Lepiej by chyba było słychać.
No to ja czekam na film o Dualu CR 1780
też za subskrybowałem
A nie możesz od razu całego sezonu wrzucić?
No to ja czekam na film o Dualu CR 1780

też za subskrybowałem
A nie możesz od razu całego sezonu wrzucić?

Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt: