od jakiegoś czasu rozglądam się za zakupem gramofonu. Przeglądam różne ogłoszenia na "znanych portalach" i pomyślałem sobie, że może warto spróbować na forum użytkowników i miłośników takich sprzętów. Niby większa szansa na kupno bez ściemy - trochę jak na forach samochodowych czy motocyklowych.
Teoretycznie nie mam zbyt dużych wymagań:
- może być starszy sprzęt lata 90/80 itp ( chyba nawet bardziej wskazane niż jakieś nowe plastikowe sprzęty z "blututem")
- bez przedwzmacniacza
- raczej direct drive
- kolor srebrny
- gotowy do użytku
- dobry stan techniczny i wizualny
Głównie rozglądałem się za czymś od Onkyo - może dlatego, że mam taki amplituner, blu-ray i CD, zwracałem uwagę na modele CP1047F, PL-33, CP1028, 1057F, CP5000 czy bardziej współczesny CP1050. Może być też coś innego, jeśli będzie to lepszy wybór, podoba mi się np. sprzęt typu Optonica, ale ceny lekko przekraczają mój założony budżet. I tu dochodzimy do głównego problemu, bo chciałbym się zmieścić w kwocie 2000 do 2500 PLN, lecz chętnie mniej. Nie oczekuję cudów od tego sprzętu, ma po prostu grać poprawnie. Amplituner, kolumny i subwoofer mam co najwyżej średnie, sam pracuję w hałasie, do tego bardzo często staram się jeździć na koncerty więc i tak nie usłyszę nie wiadomo czego. Chcę po prostu posłuchać muzyki

Jeśli ktoś z użytkowników forum ma coś na sprzedaż co w jakiś sposób spełnia moje założenia to proszę o info. Jestem z Trójmiasta i w jego okolicach mogę odebrać osobiście, ale wysyłka też wchodzi w rachubę.
Pozdrawiam