Po wielu latach posuchy analogowej w moim audio żywocie postanowiłem znowu wrócić do źródeł - wszak muzyka to od zawsze są drgania - nie bity

Z tego powodu cieszę się, że dane mi jest dołączyć do Waszego zacnego grona "analogowo zakręconych"

Przedstawiony na zdjęciu Thorens TD320 MkII posiadam już od ponad dekady, jak również wkładkę Denon DL-103.
Dzisiaj już wiem, po przestudiowaniu tego forum, że to małżeństwo zbyt dużej synergii nie posiada.
Chociaż muszę przyznać, że wielu radości i wzruszeń mi dostarczyło.
Wcześniej, jako, że wiosen wiele już za sobą mam, była Unitra Adam i MF-100, ale to bardzo dawne dzieje ...
W ramach wiatru zmian postanowiłem wymienić Denona w Thorensie na AT VM540ML - do wymiany jeszcze nie doszło, ale jest już blisko.
Na zdjęciu widać również słuchawki Staxa, których jestem wielkim fanem, oraz magnetofon kasetowy.
Warunki chwilowo spartańskie, ponieważ muzyczny salon mam w przebudowie i najstarsi górale nie wiedzą kiedy się to skończy ...
Hobbistycznie zajmuję się elektroniką, naprawiam magnetofony, słuchawki/głośniki elektrostatyczne, buduję wzmacniacze lampowe.
W najbliższych planach mam dokończenie mojej konstrukcji lampowej dla słuchawek elektrodynamicznych.
Potem najprawdopodobniej przedwzmacniacz do wkładek MM i MC.