Przeczytałem ten artykuł,nie jest to właściwy opis na temat składu tworzywa jak i wpływu barwników na jego właściwości, opis na temat tworzywa PCV, każda mieszanina nie jest już winiłem ale jego modyfikacją mającą w składzie winyl, kończyłem szkołę gdzie przez rok miałem naukę na temat, tworzywa sztuczne i wykorzystywania w przemyśle nie uczono nas na temat wpływu dźwięku na kolor tworzywa , ale nie twierdzę ze tak nie jest.
Tam napisali ze nie wszystkie barwniki można mieszać ze sobą, tylko nie zaznaczyli że jeżeli nie pochodzą z tej samej grupy pigmentów, wszystkie barwniki pochodzące z tej samej grupy można mieszać dowolnie.
Wiem, że najczęściej winyle są czarne bo to najtańszy barwnik. Szelaki barwili popiołami, nie pamiętam dokładnie co to było.
Raczej barwnikiem była tak zwana sadza Angielska ; https://chemikolor.pl/pl/produkty/222,sadza-techniczna
do dzisiaj stosowana, jest jej znane mi 2 rodzaje, sadza lekka i ciężka czy barwnik czarny jest najtańszy to nie wiem.
Nożesz k.. pomarańczowa
Dzięki Rysiu, ale pomarańczkę nie.
To ja jeszcze raz ,naprawdę warto mimo ze jest pomarańczowa, a właściwie pomarańczowo laserunkowa, dobra dynamika i rozdzielczość stereo tak na pierwszym jak i na drugiej płycie, mimo tego uprzedzenia niektórych do koloru czy picture disc.Płytę przesłuchałem.
Piszą że jest to płyta koncertowa, ale nie słychać na niej ani widowni ani oklasków czy gwizdów,bardziej jest to płyta zrealizowana w studiu.
Z jednej strony Ci Kinkyeju dziękuję a z drugiej Nie dziękuję bo zrobiłem sobie szlaban na zakupy do końca roku a znów "musiałem" 3 stówki wydać.
Jak żyć ??
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
Z jednej strony Ci Kinkyeju dziękuję a z drugiej Nie dziękuję bo zrobiłem sobie szlaban na zakupy do końca roku a znów "musiałem" 3 stówki wydać.
Jak żyć ??
Masakra, ja się powstrzymałem ale bardzo oglądałem Roxette .