Link do OLX - https://www.olx.pl/883313436/
Witam serdecznie.
Mam do sprzedania piękne kolumny Unitra Tonsil Zg40c115, 40W i 8 Ohmow, które są w idealnym stanie wizualnym jak i technicznym! Wątpię że gdzieś w Internecie znajdziecie te kolumny w lepszym stanie i po lepiej zrobionej renowacji. Jedne z lepiej grających Tonsili.
Kolumny głośnikowe 3 drożne w obudowie zamkniętej, świetnie grają, kupione przeze mnie 1,5 roku temu w sprawdzonej firmie Classic Audio od Piotrka z Bydgoszczy, możecie na jego Fejsie zobaczyć jaką nadal robi dobra robotę z Tonsilami
Kupiłem za 1200 zł a chce sprzedać za 800 zl, chociaż realnie to są więcej warte bo ostatnio ktoś gdzieś na Fejsie czy innej giełdzie wrzucał ten model za 900 zł za gruchoty do renowacji, więc ta cena jest naprawdę atrakcyjna, bo są w cenie tego modelu do renowacji.
Poniżej wklejam pierwotny opis co było i jak dobrze zrobione przy zakupie od Classic Audio oraz pierwotne zdjęcia. Kolumny nadal wyglądają tak samo dobrze. Plus mogę dla chętnego dorzucić do nich gratis fajne standy kupione przeze mnie z drugiej ręki, już nie pierwszej jakości ale mogą posłużyć. Fotki standów mogę wysłać dla chętnych.
Link - https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 5254952665
Opis - "Kolumny przeszły całkowitą renowację,
na obudowy został położony nowy rewelacyjnie prezentujący się fornir, a fronty kolumn zostały na nowo polakierowane, wnętrze kolumn zostało uszczelnione oraz wygłuszone pianka akustyczną (piramidkową), w zwrotnicach zostały wymienione kondensatory na nowe jantzen oraz przewody 1,5mm2 ofc z czystej miedzi.
Głośniki nisko-tonowe zostały zregenerowane na nowych oryginalnych częściach (Tonsil).
Średnio-tonowe sprawdzone, nie wymagały napraw.
Wysokie tony gdwk 9/80 zostały zastąpione lepiej brzmiącymi gdwk 9/80/1 na piankowej kopułce przez co zestaw brzmi o klasę lepiej.
Pierścienie zostały wypolerowane!
Zestaw kolumn jest praktycznie nowy w pełni sprawny bez najmniejszych skaz, charakteryzuje się on ciepłym przestrzennym brzmieniem, z przyjemnym basem z obudowy zamkniętej, średnica jest bardzo przestrzenna, a góra pasma nie męczy, jest delikatna."
Możliwość odbioru osobistego z odsłuchem oraz sprawdzeniem w Otwocku, ew mogę dowieść w Warszawie lub okolicach Warszawy.
Masz pytania zadzwoń lub napisz 881940235
Cena: 800zł