Niejaki postęp ...
Rysunek pcb:
wejścia sygnałowe (x6) na Monacorach T-740 i przekaźnikach;
selektor obrotowy do sterowania przekaźnikami;
wejście stereo xlr;
małe pcb do regulatora/potka Alpsa RK16/RK27;
alternatywna pcb do potka z buforem wejściowym i wyjściowym (potek w środku);
wyjścia (x2) RCA z opcją mutowania, ustawienia czy ma być regulowane czy stałe;
wyjścia stereo xlr.
Ciaśniutko spasowane, 'ciente z siłom wodospadu' ...
60(100)W ... na gwałt
-
-
Re: 60(100)W ... na gwałt
Trudno jest mi odgadnąć jaka będzie finalna wersja tego projektu
Składając już jakiś czas temu Twoją NUDĘmini oraz kilka projektów kolegi Jaculka muszę przyznać, że tęsknię za lutownicą oraz nowym wątkiem
„ relacja z budowy”

Składając już jakiś czas temu Twoją NUDĘmini oraz kilka projektów kolegi Jaculka muszę przyznać, że tęsknię za lutownicą oraz nowym wątkiem
„ relacja z budowy”

- Jaculek
- Gramofon: Dual 704, 721
Profesjonalna robota
Będziesz ucinał nóżki tym AZtkom? Diod zabezpieczających przed przepięciami na cewkach nie widać, są z drugiej strony?

Będziesz ucinał nóżki tym AZtkom? Diod zabezpieczających przed przepięciami na cewkach nie widać, są z drugiej strony?

Analog: Dual 704&721+DenonDL301/ShureV15III/Dual M20E/OrtofonMC-20>HeadamP >PreamP Dyskretniok DIY> DH-101>DH-220>Monitor Audio RX6/Beyerdynamic DT 880
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10
-
Ano ma być integra, z możliwością używania jako końcówka - tak myślę ... na razie
.
XLRy dodałem bo nie wiem czy za jakiś czas coś mi nie wpadnie do głowy a wtedy byłoby już po ptakach. Dlatego dałem taką możliwość. Potem to kwestia dodania małych pcb z układami symetryzującymi/desymetryzującymi i wpięcie się w pcb z gniazdami.
Z racji tego, że czasami są problemy z głośnością na niskich poziomach to dam pewnie jakiś pstryczek obniżający sygnał ze 20-25dB.
Tak - nóżki przekaźnikom już obciąłem - są niepotrzebne i na pcb za bardzo kolidują. Bez problemu można wlutować podstawki precyzyjne i osadzić w nich przekaźniki.
Naturalnie 1N4148+100/220nF są na pokładzie pod spodem, przy nóżkach przekaźników przy cewkach.
Dla wygody muszę jeszcze wykoncypować jakieś blaszki do mocowania selektora i potka.

XLRy dodałem bo nie wiem czy za jakiś czas coś mi nie wpadnie do głowy a wtedy byłoby już po ptakach. Dlatego dałem taką możliwość. Potem to kwestia dodania małych pcb z układami symetryzującymi/desymetryzującymi i wpięcie się w pcb z gniazdami.
Z racji tego, że czasami są problemy z głośnością na niskich poziomach to dam pewnie jakiś pstryczek obniżający sygnał ze 20-25dB.
Tak - nóżki przekaźnikom już obciąłem - są niepotrzebne i na pcb za bardzo kolidują. Bez problemu można wlutować podstawki precyzyjne i osadzić w nich przekaźniki.
Naturalnie 1N4148+100/220nF są na pokładzie pod spodem, przy nóżkach przekaźników przy cewkach.
Dla wygody muszę jeszcze wykoncypować jakieś blaszki do mocowania selektora i potka.