Niewiele do tej pory jego filmików oglądałem. Ale skoro masz takie założenie to, aż z ciekawości sprawdzę co ma ciekawego do powiedzenia.
Nowa UNITRA
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Re: Nowa UNITRA
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
- amrowek
reklama dźwignią handlu, Jedynie tylko hm cena zaporowa w porównaniu do innych producentów, którzy mają już wyrobioną markę a tu...
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie jestem fanem RS, ale dla wielu to jest swego rodzaju autorytet retro audio.
Problem w tym że "cmokam bo sponsoring" to jednak tak średnio etyczne by było.
Oczywiście to tylko moja gdybologia póki co. Przekonamy się
Problem w tym że "cmokam bo sponsoring" to jednak tak średnio etyczne by było.
Oczywiście to tylko moja gdybologia póki co. Przekonamy się

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Znowu kliknąłem posta i się nie pojawił... dziwne... chyba zacznę zdjęcia robić.
W każdym razie, Wojtku czy mierzysz innych własną miarką? Pytam, bo czasem kieruję się Twoimi opiniami przy igłach i wkładkach.
Masz jakieś dowody, informacje, czy może słyszałeś, coś od kogoś, czy to kolejna teoria oparta na... no właśnie, na czym? Znajomości życia? A jeśli znajomości życia, to ... no nie wiem, sam tak robisz? Spotkałeś się z tym jako Admin na forum? Może ktoś tobie chciał sypnąć czymś, za coś?
Oczywiście, wiem kto to influencer, wiem jak działa kryptoreklama czy marketing, ale taka wrzutka ?
Serio?
Słabe trochę...
Choć doskonale wpisuje się w retorykę forum...
W każdym razie, Wojtku czy mierzysz innych własną miarką? Pytam, bo czasem kieruję się Twoimi opiniami przy igłach i wkładkach.
Masz jakieś dowody, informacje, czy może słyszałeś, coś od kogoś, czy to kolejna teoria oparta na... no właśnie, na czym? Znajomości życia? A jeśli znajomości życia, to ... no nie wiem, sam tak robisz? Spotkałeś się z tym jako Admin na forum? Może ktoś tobie chciał sypnąć czymś, za coś?
Oczywiście, wiem kto to influencer, wiem jak działa kryptoreklama czy marketing, ale taka wrzutka ?
Serio?
Słabe trochę...
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Chyba póki co jest tylko gdybanie, najlepiej rynek weryfikuje dany produkt, ot i co....
Osobiście im kibicuję ale z cenami to chyba trochę przesadzili
.
Osobiście im kibicuję ale z cenami to chyba trochę przesadzili

[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
- kraf101
Ja tam lubię oglądać Reduktora, ale przyznam, że przy Dream-Ampie, trochę mi poleciało śmiesznym, bo nieporadnie ukrywanym marketingiem. Jakieś podróże po lub z głośnikami, podróże ze wzmacniaczem, cmokanie na transformatory. Natomiast dużo u mnie stracił przy okazji jakiegoś materiału gdy ktoś w komentarzach zadał pytanie "Czy z Dream-Ampem będzie się można zmieścić w 6k monet", czy jakoś tak. Jego reakcją było szczere oburzenie, że jakiś idiota nie wie o czym mówi. Dla mnie bucowate i słabe.dale pisze: ↑22 lis 2023, 20:08W każdym razie, Wojtku czy mierzysz innych własną miarką? Pytam, bo czasem kieruję się Twoimi opiniami przy igłach i wkładkach.
Bardzo ciekawy jestem co będzie. Moim zdaniem będzie super i absolutnie warte ceny. Przewidywanie opieram, że za dużo hajsu zainwestowane, żeby pozostawić sprawy samym sobie

Ale zobaczymy.
- krolix
Pytanie nie do mnie, ale ciekawe... I tak staram się przypomnieć sobie, kiedy czytałem krytyczną recenzję produktu audio czy droższego wydawnictwa płytowego, które recenzent dostał w prezencie od wytwórni i... hm... nie przypominam sobie.dale pisze: ↑22 lis 2023, 20:08Znowu kliknąłem posta i się nie pojawił... dziwne... chyba zacznę zdjęcia robić.
Serio?
Słabe trochę...

- pablos
- Gramofon: Technics SL-100c
Pierwsze "sponsorowane" recenzje pojawiły się w prasie. W skrócie: w tej cenie to jak za pół darmo...
Za miesiąc recenzje kolumn. Jestem ciekaw jak wypadną w prasie i porównam z tym co słyszałem:)
Normą jest, że recenzje w różnych magazynach są sponsorowane czy to "tylko" przez udostępnienie sprzętu lub dofinansowanie za kilka ciepłych słów. Magazyn ma o czym pisać, a dostawca reklamę. Win-win
Tylko konsument dostaje po kieszeni
Za miesiąc recenzje kolumn. Jestem ciekaw jak wypadną w prasie i porównam z tym co słyszałem:)
Normą jest, że recenzje w różnych magazynach są sponsorowane czy to "tylko" przez udostępnienie sprzętu lub dofinansowanie za kilka ciepłych słów. Magazyn ma o czym pisać, a dostawca reklamę. Win-win
Technics SL-100C, Focal Aria 936, ASR Emitter 1 plus, Phase Tech ea-3ii, Cambridge Audio Azur 840C
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
Paweł, no co Ty? Przecież siłą do kupna TYCH kolumn nikt Cię nie zmusi. Mnie zresztą teżpablos pisze: ↑22 lis 2023, 21:20Pierwsze "sponsorowane" recenzje pojawiły się w prasie. W skrócie: w tej cenie to jak za pół darmo...

- pablos
- Gramofon: Technics SL-100c
Hehe. Jak recka będzie dobra to w nosie mam to co słyszałem, pewnie źle słyszałam

Jestem ciekaw jak RS podejdzie do tematu. Jak zobaczyłem zapowiedź odcinka to pierwsze skojarzenie - hmm. Co? Już się popsuło...
Technics SL-100C, Focal Aria 936, ASR Emitter 1 plus, Phase Tech ea-3ii, Cambridge Audio Azur 840C
- Ukaniu
- Kontakt:
W audio brzmi wszystko - wrażenie, zapach, anturaż, dobre lub złe nastawienie do marki, wcześniejsze opinie. Sprzęt i parametry to jest sprawa powiedział bym drugorzędna. Słuchu generuje wrażenie które jest subiektywne takie jak np. oglądanie obrazu, źle oświetlony na śmietniku będzie brzydki w dobrej ramie w pięknym miejscu właściwie zawieszony śliczny. Super wzmacniacz z idealnymi parametrami w czarnym plastiku nikogo nie przekona, zaś prosta nie spełniająca norm hi-fi konstrukcja we frezowanym aluminium naszpikowana elementami premium będzie oceniona jako spitzenklasse. Jestem miłośnikiem wspaniałych konstrukcji z doskonałymi elementami bo dla mnie elektronika to sztuka, i tak - nie do końca rozumiem zachwyty nad niektórymi konstrukcjami np. Passa - tylko ja najpierw słucham okiem schematu... i jak widzę ile i jakie zniekształcenia generują się to nic mnie nie może przekonać, że to co mam na wyjściu wzmacniacza to jest ta muzyka którą słyszał artysta. Ale - no właśnie - audio to jest przemysł rozrywkowy - i ma dawać rozrywkę temu co słucha. Jeśli Unitra ją da to bardzo dobrze, a że poziom szczęsliwości zależy od nastawienia to je trzeba odpowiednio ugruntować i tu przed Unitrą bardzo wiele pracy. Mam jednakże szczerą nadzieję, że jest to naprawdę dobra konstrukcja, nie oparta na cudach marketingu ale na projekcie.
Serwis i projektowanie elektroniki, także audio http://www.ldl-elektronika.pl
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
- dale
- kraf101
Zgadzam się, sprzęt ładny, gra ładniej. Zgodnie z powyższą doktryną Reduktor powinien mieć wstępnie negatywne nastawienie, bo jego wcześniejsze opinie o Unitrach były raczej, generalnie sceptyczne, a już szczególnie o WS-205. Ja też jestem sceptyczny. Moim zdaniem, żeby przedsięwzięcie p.t. Nowa Unitra miało jakąkolwiek szanse powodzenia, to ja nie wiem, co by się musiało stać. Nie wiem, czym inni daliby się skusić, żeby kupić. Dla mnie jest zupełnie poza zainteresowaniem i kibicuję tak z ciekawości, co będzie. Bez względu, czy mógłby se kupić, czy nie nie mógłbym, sprzęt audio just u mnie jak wino, piję w przedziale między 27 a 37zł. Taka reguła.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
W sensie że nie zgadzasz się z czymś czy co ciebie boli teraz?dale pisze: ↑22 lis 2023, 20:08W każdym razie, Wojtku czy mierzysz innych własną miarką? Pytam, bo czasem kieruję się Twoimi opiniami przy igłach i wkładkach.
Serio?
Słabe trochę...
Napisałem wyraźnie że sobie gdybam, a jak będzie to czas pokaże.
Teraz po Twojej reakcji odczuwam wrażenie, że jak ja śmiem śmieć cokolwiek insynuować

Nie, nie uważam by "cmokanie za sponsoring" było etyczne.
Nie różni się to niczym od wychwalania proszków Vizir przez Zbyszka Chajzera.
Tylko że Zbyszek wyraźnie brał udział w reklamach, a RS może ten fakt przemilczeć by być bardziej wiarygodnym (vel kryptoreklama).
Tak, wyobraź sobie że doświadczenie życiowe mi podpowiada

Czy coś w tym złego?
Ogólnie myślę że nie ma co przypalać głupa i udawać zdziwionego czy też obruszonego, dale.
Ja wiem, że ty też podejrzewasz że będzie to materiał sponsorowany.
Oczywiście że jako właściciel forum na przestrzeni lat dostawałem różne i podłużne propozycje w zamian za korzyści finansowe.
Zawsze odmawiałem.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- dale
Wierzę. Bo chcę, bo nie mam podstaw myśleć inaczej.
Zakładam taką możliwość, jednak nie wypowiadam się przed emisją, nie mam konkretów "na ręku". Obejrzę, być może się wypowiem, jeśli uznam to za potrzebne.
Czuję się świetnie, dziękuję.
Odniosłem się do sytuacji. Gość - RS - prowadzący kanał o sprzęcie, zapowiedział film o wzmacniaczu Unitry. A Ty od razu, nie znając treści, rozważasz że może to być materiał sponsorowany, że gość dostał gratyfikację w takiej czy innej formie i będzie cmokał. Takie publiczne wystąpienie, zwłaszcza przez Admina forum "wolnego i otwartego", "bez wpływów" od razu nadaje ton i odbiór tego filmu.
Przekreśla jego wiarygodność. Co innego, po emisji filmu zrobić krótką analizę i odnieść się do poszczególnych kwestii.