czesc
powierzchnia ~ 12m kwadratowych
kolumny za ~300pln
jesli chodzi o muze
to nie ma niczego gdzie bass dudni non stop, mam iwecej spokojnej muzyki w stylu
sinatry, crosby, ink spots, louis armstrong itp, ale czasami poslucham cypress hill ,
red hotow zamierzam kupic tez z 2 plyty pantery a tu juz mamy metal.
nie potrzebuje super basow ale niech bedzie je slychac, lubie slyszec poszczegolne instrumenty, jak sie nie zlewaja w calosc. Podejrzwam ze kazdy tak ma ale lubie odsluchiwac te same kawalki ale z punktu widzenia poszczegolnych instrumentow.
tego technicsa mam za 300 zl z dostawa , tak sobie mysle ze pasuje do mojego gramofonu i wkladki, brzytki jest strasznie no ale zaczynam miec sentyment.
CHcialbym wszystko, wysoka gore, niski doł, swietna przestrzennosc, mocny bass ale nie dudniacy, bogata barwe ale wazniejsze jest to czego potrzebuje.
1 - sredni bass/ nie dudniacy
2 - separacja instrumentow, aby kazdy byl dobrze podkreslony i czysty
3 - aby louis armstrong nie brzmial jak zul z pod bloku ktory obsiusial sobie spodnie i prubuje zwalic to na niesprawiedliwy system tylko jak artysta z niekonwencionalnym glosem i talentem muzycznym zarowno wokalnym jak i instrumentalnym
4 - abym w kawalku superstition steviego wondera slyszla poszczegolne instrumenty
5 - to samo jesli chodzi o stevie ray vaughan, gitara nie moze sie gubic.
6 - queen, Freddie Mercury wyciagal ponad 4 oktawy, chce je uslyszec, wraz z gitara May'a
7 - wiem ze moze przesadzam, jescze troche i moj sprzet bedzie niosl pokuj na swiecie,
poprostu nie jestem zapoznany z pojeciami technicznymi, tak jakbym jezdzil samochodem i nie potrafil wymienic oleju lub zmienic opon.
Cale zycie sluchania muzyki i nie potrafie jej opisac