[S] Parę płyt LP's, na sell-dobre wydania!
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Re: [S] Parę płyt LP's, na sell-dobre wydania!
12KC. King Crimson, Starles and Biblie Black, Japan 1974 - to wydanie1977, 2nd Press Japan.
Atlantic – P-10341A, tłoczenie japońskie jak wyżej ze źródła wydania Atlantic USA 1974.
gatefold z icluding Japanese/English insert.
Cover EX+, biały trudny do utrzymania nawet bym dał na NM minusik za epokę i ecru okładki, ładny karton, pełny w bdb stanie, ładna wanilia i prawdę mówiąc tak czystej nie spotkałem w wydaniach UK z epoki bo prawie zawsze są zabrudzone,
Media NM/M piękna apla błyszczącego winyla,
OBI org. - nie
OBI club - tak NM
Sound - czysty, klarowny, piękny i głęboki, klasyka referencyjna - tak to ma grać,
spine 100%
spindle hole 100%
250,-
Atlantic – P-10341A, tłoczenie japońskie jak wyżej ze źródła wydania Atlantic USA 1974.
gatefold z icluding Japanese/English insert.
Cover EX+, biały trudny do utrzymania nawet bym dał na NM minusik za epokę i ecru okładki, ładny karton, pełny w bdb stanie, ładna wanilia i prawdę mówiąc tak czystej nie spotkałem w wydaniach UK z epoki bo prawie zawsze są zabrudzone,
Media NM/M piękna apla błyszczącego winyla,
OBI org. - nie
OBI club - tak NM
Sound - czysty, klarowny, piękny i głęboki, klasyka referencyjna - tak to ma grać,
spine 100%
spindle hole 100%
250,-
- darkman
- Kontakt:
(-Sprocket)143x. Eric Clapton, Just On Night, album 2LP, RSO RSDX2 (2479 240), UK 1980, gatefold, EX+/EX+ do(-NM) Tan labels, 1st press 1980, master ethed B.REI, tłoczenie Sterling, znakomite wydanie na tzw „opalonym label - brąz”.
Recorded 'LIVE' at the Budokan Theatre, Tokyo, December 1979.
Okładka gate w doskonałym stanie, EX wyłącznie za lekkie odbicia lakieru na rantach gór/dół, spine piękny i 99,9 %,
wg mnie najlepsza płyta Claptona, a repertuar wali na kolana. Kolekcjonersko ceni się wyżej niż black label z tego samego roku. Brzmienie odlotowe jak na live to czad.
poproszę: xx ,-
Recorded 'LIVE' at the Budokan Theatre, Tokyo, December 1979.
Okładka gate w doskonałym stanie, EX wyłącznie za lekkie odbicia lakieru na rantach gór/dół, spine piękny i 99,9 %,
wg mnie najlepsza płyta Claptona, a repertuar wali na kolana. Kolekcjonersko ceni się wyżej niż black label z tego samego roku. Brzmienie odlotowe jak na live to czad.
poproszę: xx ,-
Ostatnio zmieniony 29 lis 2023, 08:18 przez darkman, łącznie zmieniany 2 razy.
- darkman
- Kontakt:
Tak jasne. Zapomniałem, że Ty tak piszesz

- sprocket
- Gramofon: Dual 704
- darkman
- Kontakt:
(- d0nk3y)30CT. Cocteau Twins Treasure 4AD/Virgin Japan 4AD CAD-412 (28 VB 1024), Mar 21 1985 1st Press Japan,
Recorded during August and September, 1984 at Palladium Studios, Edinburgh and Rooster, West London. Thanks to Yvonne and Pierrot for sleeve props.
Comes with thick card sleeve and obi strip. Has gatefold paper insert with the artwork that appears on the UK dust jacket along with Japanese lyrics and a photo of the band. Usual Japanese style polythene dust jacket.
cover -NM z minimal ringwear w porywach na czarnej apli więc looz
media NM/M, piękna apla czyściutka
wkładka zdj - tak, insert,
OBI org, - nie
OBI club - tak NM
sound - super, piękny klarowny i głęboki
xx,-
Recorded during August and September, 1984 at Palladium Studios, Edinburgh and Rooster, West London. Thanks to Yvonne and Pierrot for sleeve props.
Comes with thick card sleeve and obi strip. Has gatefold paper insert with the artwork that appears on the UK dust jacket along with Japanese lyrics and a photo of the band. Usual Japanese style polythene dust jacket.
cover -NM z minimal ringwear w porywach na czarnej apli więc looz
media NM/M, piękna apla czyściutka
wkładka zdj - tak, insert,
OBI org, - nie
OBI club - tak NM
sound - super, piękny klarowny i głęboki
xx,-
Ostatnio zmieniony 29 lis 2023, 08:18 przez darkman, łącznie zmieniany 2 razy.
- darkman
- Kontakt:
(-Marek.s)27Q. Queen, Jazz, kompl. z plakatem i OBI org., Y2,500, P-10601E, Japan 1978, 1st Press, plakat, + 2 inserty osobno, stan poligrafii NM, wydanie 1978 (opis discogs/identyfikacja z poprawkami/), cover NM/M piękny i czysty, media NM/-M, OBI original -NM, sound znakomity, apla winyla błyszcząca w super stanie zachowania.
Japanese pressing in gatefold cover with obi, poster & 2 inserts; OBI - białe z czarnymi,
Y 2,500. Spine and hole 100% jak nowe, label black Elektra.
2 inserts comprise 4-page lyrics in English & Japanese plus a photo of the band with song titles/writing credits/band credits on reverse.
Poster insert is 3-fold "Fat Bottom Girls" bicycle race poster, pink on reverse, approx. 12” x 36”.
Some promotional copies may also include additional xeroxed copies of Japanese retail information & flyers (probably added by the owner or at retail, and not issued as part of the original record company release). - tego nie ma w tym egz., podobno bywa tylko w niektórych.
xx,-
(właśnie skończyem słuchać na zakończenie dnia - doskonała i nóżka sama chodzi)
Japanese pressing in gatefold cover with obi, poster & 2 inserts; OBI - białe z czarnymi,
Y 2,500. Spine and hole 100% jak nowe, label black Elektra.
2 inserts comprise 4-page lyrics in English & Japanese plus a photo of the band with song titles/writing credits/band credits on reverse.
Poster insert is 3-fold "Fat Bottom Girls" bicycle race poster, pink on reverse, approx. 12” x 36”.
Some promotional copies may also include additional xeroxed copies of Japanese retail information & flyers (probably added by the owner or at retail, and not issued as part of the original record company release). - tego nie ma w tym egz., podobno bywa tylko w niektórych.
xx,-
(właśnie skończyem słuchać na zakończenie dnia - doskonała i nóżka sama chodzi)
Ostatnio zmieniony 29 lis 2023, 08:18 przez darkman, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- d0nk3y
- Gramofon: Kenwood KP-990
Ech, zbankrutuję przez Ciebie, Darek...
30CT
na półkę, poproszę

30CT

- darkman
- Kontakt:
Drodzy prenumeratorzy
kto gotowy można rozpocząć realizację. Płyty mogą półkować ale proszę o rozliczenia na bieżąco z powiadomieniem na PW.
Uprzejmie proszę też o nie przysyłanie wiadomości "policz mnie" bez podania co wybrałem
z wątku, bo to proste jednorazowa przesyłka bez względu na ilość = 16,99/paczkonur/+ to co wybraliśmy i kobyłka u płota.
Nie jest to koniec bieżącej oferty, parę tytułów jeszcze czeka na opacowanie.
Od środy zaś rozpoczynam realizację z postu 'bootlegi' (PF, Sabbath, itd) - koledzy którzy wybrali te pozycje (Pablo też) otrzymają powiadomienie o gotowych odbiorach (środa, koło poudnia).
Od środy/czwartku kontynuacja oferty świąteczno mikołajkowej w nowym rozdaniu tym razem z przewagą płyt brytyjskich i kilku japońskich, planuję ok. 35 tytułów.
Co do Led Zep, bieżąca oferta jest już wyczerpana.
Dla osób zainteresowanych i oczekujących na Album LZ 1, obecnie jest tylko możliwość gdyby TomekT zrezygnował z jakiegoś tytułu. Inne tytuły LZ już są, ale przesyłka za około 2 tygodnie.
(proszę o nie pisanie / zleceń wysyłki/ w wątku, tylko na PW).
jeśli kogoś pominąłem lub zapomniałem, przepraszam i proszę się przypomnieć, również na PW.
Dzisiaj, PinkFloyd, The Beatles, Miles Davis, KC.

Uprzejmie proszę też o nie przysyłanie wiadomości "policz mnie" bez podania co wybrałem

Nie jest to koniec bieżącej oferty, parę tytułów jeszcze czeka na opacowanie.
Od środy zaś rozpoczynam realizację z postu 'bootlegi' (PF, Sabbath, itd) - koledzy którzy wybrali te pozycje (Pablo też) otrzymają powiadomienie o gotowych odbiorach (środa, koło poudnia).
Od środy/czwartku kontynuacja oferty świąteczno mikołajkowej w nowym rozdaniu tym razem z przewagą płyt brytyjskich i kilku japońskich, planuję ok. 35 tytułów.
Co do Led Zep, bieżąca oferta jest już wyczerpana.
Dla osób zainteresowanych i oczekujących na Album LZ 1, obecnie jest tylko możliwość gdyby TomekT zrezygnował z jakiegoś tytułu. Inne tytuły LZ już są, ale przesyłka za około 2 tygodnie.
(proszę o nie pisanie / zleceń wysyłki/ w wątku, tylko na PW).
jeśli kogoś pominąłem lub zapomniałem, przepraszam i proszę się przypomnieć, również na PW.
Dzisiaj, PinkFloyd, The Beatles, Miles Davis, KC.
- darkman
- Kontakt:
Miles Davis – In Person, Saturday Nights At The Blackhawk, San Francisco, Volume II
16MD. Miles Davis, Blackhawk In Person vol.II, CBS Sony 20AP 1403, Japan May 21, 1979, OBI org - nie, OBI club-tak NM,
Cover EX+ cartoon, back tip on (!), wkłądka Jazz 10 - takes, media -NM, sound NM,
• Bass – Paul Chambers (3)
• Drums – Jimmy Cobb
• Piano – Wynton Kelly
• Tenor Saxophone – Hank Mobley
• Trumpet – Miles Davis
Matrix / Runout (Side A runout): 20AP-1403A1 1 A 1
Matrix / Runout (Side B runout): 20AP-1403B1 1 A 1
Leigh Wiener - autor słynnego zdjęcie z okładki
https://sfae.com/Artists/Leigh-Wiener/M ... pril,-1961
Recorded 1961, 4, 22 ,
Znakomita i słynna sesia kwintetu Milesa z klubu Blackhawk z Hank Mobleyem na tenorze. Perełka kolekcjonerska. Ukazały się owe nagrania na dwóch płytach vol. I i vol. II.xx,-
16MD. Miles Davis, Blackhawk In Person vol.II, CBS Sony 20AP 1403, Japan May 21, 1979, OBI org - nie, OBI club-tak NM,
Cover EX+ cartoon, back tip on (!), wkłądka Jazz 10 - takes, media -NM, sound NM,
• Bass – Paul Chambers (3)
• Drums – Jimmy Cobb
• Piano – Wynton Kelly
• Tenor Saxophone – Hank Mobley
• Trumpet – Miles Davis
Matrix / Runout (Side A runout): 20AP-1403A1 1 A 1
Matrix / Runout (Side B runout): 20AP-1403B1 1 A 1
Leigh Wiener - autor słynnego zdjęcie z okładki
https://sfae.com/Artists/Leigh-Wiener/M ... pril,-1961
Recorded 1961, 4, 22 ,
Znakomita i słynna sesia kwintetu Milesa z klubu Blackhawk z Hank Mobleyem na tenorze. Perełka kolekcjonerska. Ukazały się owe nagrania na dwóch płytach vol. I i vol. II.xx,-
Ostatnio zmieniony 29 lis 2023, 08:19 przez darkman, łącznie zmieniany 1 raz.
- darkman
- Kontakt:
Na poprzednich dwóch stronach zostały jeszcze do wzięcia:
2 x King Crimson (In the Wake of Posejdon i Starles and BB)
Chick Corea 1LP
Herbie Hancock 2LP
2 x King Crimson (In the Wake of Posejdon i Starles and BB)
Chick Corea 1LP
Herbie Hancock 2LP
- darkman
- Kontakt:
Miles Davis Featuring Sonny Rollins – Dig,
(-)17MD. Miles Davis Dig, Prestige LP 7012, SMJ 6525-M, MONO, Japan 1976, cover EX+, media NM (-), back cover tip on, remastered Rudy Van Gelder dal Prestige, wkładka jap sleeve - tak org.,OBI org- nie, OBI club - tak NM, spine z odpryskami lacier na 75%, spindle hole 100%,
• Alto Saxophone – Jackie McLean (tracks: A1, A3 to B2)
• Bass – Tommy Potter
• Design [Cover] – Bob Parent
• Drums – Art Blakey
• Liner Notes – Ira Gitler
• Piano – Walter Bishop Jr*
• Remastered By – Van Gelder*
• Supervised By, Photography By [Cover] – Bob Weinstock
• Tenor Saxophone – Sonny Rollins
• Trumpet – Miles Davis
Doskonały skład i mariage Milesa z Sonny Rollinsem, niesamowite kompozycje o niepowtarzalnym klimacie obu mistrzów. W dodatku to wydanie w mono (!) nagrania w oryginale z 1956 roku masterowane przez słynnego Rudy van Geldera. Na perkusji Art i brak pytań, sekcja trzymana w ryzach max, a jest też Jackie McLean i robi swoje.
(komentarz mój: wali na kolana!)
Perełka do kolekcji.
xx,-
(-)17MD. Miles Davis Dig, Prestige LP 7012, SMJ 6525-M, MONO, Japan 1976, cover EX+, media NM (-), back cover tip on, remastered Rudy Van Gelder dal Prestige, wkładka jap sleeve - tak org.,OBI org- nie, OBI club - tak NM, spine z odpryskami lacier na 75%, spindle hole 100%,
• Alto Saxophone – Jackie McLean (tracks: A1, A3 to B2)
• Bass – Tommy Potter
• Design [Cover] – Bob Parent
• Drums – Art Blakey
• Liner Notes – Ira Gitler
• Piano – Walter Bishop Jr*
• Remastered By – Van Gelder*
• Supervised By, Photography By [Cover] – Bob Weinstock
• Tenor Saxophone – Sonny Rollins
• Trumpet – Miles Davis
Doskonały skład i mariage Milesa z Sonny Rollinsem, niesamowite kompozycje o niepowtarzalnym klimacie obu mistrzów. W dodatku to wydanie w mono (!) nagrania w oryginale z 1956 roku masterowane przez słynnego Rudy van Geldera. Na perkusji Art i brak pytań, sekcja trzymana w ryzach max, a jest też Jackie McLean i robi swoje.
(komentarz mój: wali na kolana!)
Perełka do kolekcji.
xx,-
Ostatnio zmieniony 29 lis 2023, 08:20 przez darkman, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jak wytłumaczyć "oryginalnego OBI brak, za to jest OBI klubowe"?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Kontakt:
Prosto, że prezentowana płyta nie posiada oryginalnej banderoli OBI. Wyraźnie to zaznaczyłem przy każdej płycie bez OBI. Jak również wyraźnie przy płytach tę banderolę posiadających "OBI org. - tak".
Nigdzie nie napisałem jak sądzę, że
W czym problem?
Nigdzie nie napisałem jak sądzę, że
lecz w osobnej linii poinformowałem, że płyta posiada uniwersalne OBI Collectors Fukuoka służące do certyfikacji płyt. To bonus. W przypadku płyt w wydaniu albumowym zakłada się je na drugie skrzydło okładki z tyłu.
W czym problem?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A OK, nie spotkałem się z "OBI Collectors Fukuoka", google też milczy, dlatego pytam. Teraz jasne.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum