Jednakże jednego nie rozumiem. Czemu zostałeś przelicytowany skoro miałeś na ten cel do przeznaczenia 700 zł?
ja nigdy nie korzystam z żadnych programów a i tak zdarzyło mi się ok. 5 aukcji, w których moja oferta padała w ostatniej sekundzie. Normalnie jednak moja oferta pojawia się 2-3 sekundy przed końcem aukcji.loamesoile pisze:Niestety zostałem przelicytowany i to o niewiele. Poszedł za 404. Ale wydaje mi się, że ktoś korzystał z jakiegoś oprogramowania do licytacji, bo ostatnia oferta padła równo co do sekundy w momencie zakończenia aukcji
No tak, ale potrzebuję do tego jeszcze jakiś przedwzmacniacz w tej kwocieWojtek pisze:Jednakże jednego nie rozumiem. Czemu zostałeś przelicytowany skoro miałeś na ten cel do przeznaczenia 700 zł?
Ja zazwyczaj też, tym razem już nie zdążyłem...Obywatel pisze:A ja zawsze w ostatniej minucie wbijam maksimum tego, co jestem w stanie zaoferować.
trochę za bardzo generalizujesz :3Obywatel pisze:Jeśli mogę Ci dać prostą i skuteczną radę (za którą pewnie mi się oberwie), to powiem Ci krótko: szukaj Technics'a z ramieniem 'S' a nie z prostym. W ten sposób kupisz zacny model i będziesz miał nieograniczoną paletę wyboru wkładek.
teraz są jedynie paskowce bo aktualnie gramofon stał się sprzętem "tylko dla audiofila", a audiofile święcie wieżą że wibracje z DD są tak straszne i złe, że przez nie nie da się w ogóle płyt słuchać (jest to w dużej mierze spowodowane tym, że w latach '80 rynek zalały tanie i badziewne DD z azji). Dlatego normalny gramofon z DD będzie tak samo dobry jak tej klasy gramofon z paskiem...Obywatel pisze:Co do dylematu paskowiec czy napęd bezpośredni, to można by książkę napisać. Generalnie jeśli producent podejdzie do sprawy rzetelnie, to obydwa sposoby przenoszenia napędu zdają egzamin. Z punktu widzenia czysto użytkowego direct drive jest mniej upierdliwy bo odpada problem z wymianą i kontrolą stanu paska. Niemniej jednak po wielu latach eksperymentowania, producenci jednak uznali, że najlepszym rozwiązaniem - po rozważeniu wszystkich za i przeciw - jest belt drive. W przypadku Technicsa jednak nie eliminowałbym ani jedych, ani drugich modeli bo wykonanie jest na tyle dobre, że i z paskowca i z napędu bezpośredniego na pewno będziesz zadowolony.