No i są już u mnie! Przyszły parę godzin temu, ale podłączyłem dopiero teraz, bo wcześniej nie było czasu - mam pilną i dość dużą robotę.
W pierwszej chwili wydawały się "za ciemne". Ale postawiłem je na prowizorycznych "kolcach" (mój patent) i okazało się, że "nadmiar dołu" to był rezonans. Teraz wydają się grać bardzo miło - na razie testuję na muzyce poważnej kameralnej.
Są wyraźnie większe od starych M1 i najpierw się tego trochę wystraszyłem - ale coś za coś. Cuda się zdarzają, ale nie w fizyce - nie zrobisz kontrabasu wielkości mandoliny. Nie chce mi się bezpośrednio porównywać, jednak mniej więcej pamiętam, jak te biedne Tannoye grały i teraz jest zdecydowanie lepiej.
Przy następnej kasie trzeba się zabrać za akustykę pomieszczenia!
Dziękuję
Mmarioo za polecenie mi tych kolumn. Oczywiście dam im pograć parę dni, zanim wydam ostateczny werdykt, ale na razie jestem więcej niż zadowolony.
Arkadyo pisze: ↑31 paź 2023, 09:20
Jakoś porównywanie do konstrukcji kilkukrotnie droższych, że prawie to samo za ułamek kwoty do mnie nie przemawia

. W każdym razie w tym budżecie konstrukcja wyglada na bardzo przemyślaną i dobrze zaprojektowaną.
I o to chodziło. Więcej się nie spodziewałem (wierzący to ja może i jestem, ale nie łatwowierny

). Jak już mnie będzie stać na high-end, to wtedy będzie high-end.