[S] Parę płyt LP's, na sell-dobre wydania!

ODPOWIEDZ
krzysztofgd
Gramofon: Universum 6000

Re: [S] Parę płyt LP's, na sell-dobre wydania!

Post autor: krzysztofgd »

No super będzie , kobiety do kuchni i zniesiona obowiązkowa gra wstępna a no i klaty już golić nie trzeba. Płytki grają cudnie . Dziękuje . Miłego wypoczynku na zdrowie.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Ej ej, nie bez powodu mamy wątek Polityka "na uboczu" :morda:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
sprocket
Gramofon: Dual 704

Post autor: sprocket »

Darku
Dzięki płyty dotarły :D.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Przesyłki w drodze:
Cobra, Luke, MaciejT, Don55, Jaculek, TomekT.
Kolejne proszę o zgłoszenia, robi się ciasno wiec obowiązuje kolejność zgłoszeń.
Jutro planuję coś jeszcze przygotować, choć jestem na bieżąco (czwartek), pozostałe planuje do wysyłki na poniedziałek, ale informacja musi być najpóźniej w niedzielę rano.

Każda płyta jest myta przed wysyłką jeszcze, przepakowana w nową koszulkę lub kopertę jeśli bardziej wartościowa to Katta i zaklejana również oraz nową folię zewnętrzną. Załączam koperty oryginalne lub zastane dla danego wydawnictwa jak wiecie zawsze o ile były sensowne. Czasem wiem (znaczy wiem zawsze :) 0) jaki powinien być sleeve i jeśli mam to daje oryginalny lub identyczny z oryginalnym ale nowy np biały album beatlesów ma mieć czarne i jeśli ich nie ma to w takie go wyposażam. Klient ma zawsze rację, choć czasem o tym nie wie, ale u mnie tak jest właśnie o czym wielu się przekonało.
Nigdy nie odmawiam reklamacji. I to jest zawsze constans u mnie.
Jestem też otwarty na negocjacje co do płyt, które sobie w wątku wiszą od jakiegoś czasu. Nie ma takich za bardzo, ale coś tam się znajdzie pewnie. Negocjować można zresztą pozyskanie każdej płyty, ale uwaga wyłącznie przed wyborem, po już niestety nie bo byłoby to nie fair wobec innych kolegów, którzy takiej możliwości nie mieli.

Płyty dobrze jest przepłukać u siebie, bowiem czasem zostaje jakiś parch lub pyłek po odessaniu - widuję to po osuszeniu czasem. To dość typowe jako pozostałość po oczyszczeniu rowków. Najpierw jednak słuchamy, to całkiem bezpieczne i normalne. nigdy nie wysyłam nikomu płyty nieumytej, bez wcześniejszej informacji (to zresztą się nie zdarza w zasadzie, choć nie myje płyt gratisowych chyba, że zrobiłem to wcześniej - takie myjemy sami lub nie.. bo co mi do tego? :D ).

Uwaga*: Płyta gra od drugiego przesłuchania, przy pierwszym układa się do zastanej igły w danym zestawie. Czasem jest też tak, przynajmniej u mnie, że igłę warto zmienić na inną/wkładkę/ gdy coś nam się niezbyt podoba lub niepokoi i wtedy dopiero poddać ocenie własnej, np ponownemu, uważnemu myciu z uprzednim odmoczeniem (3-5 minut) danego fragmentu uważniej czy też skupieniu się na doczyszczeniu rozbiegówki początkowej (to najbardziej zabrudzona powierzchnia przy płytach używanych, tłuszcz, kurz, brud.. ketchup, musztarda, tytoń, mocznik, cukier, substrat smołowy, alko, wata cukrowa, bydyń, kisiel, farmaceutyki, syrop na kaszel, syrop po kaszlu, syrop w czasie kaszlu, syrop malinowy, bimber, maliny, fish and chips i wiele innych - usuwamy to, jednak czasem coś tam pozostaje np wyjątkowo złośliwa żywica sosny adirondack albo smalec ze skwarkami) - to już usuwamy we własnym zakresie.

Przemywam też większość okładek rozcieńczonym mixem forumowym na velurze, więc płyty dostajecie odkażone, nie będę ściemniał że mi chodzi o Was ale to konsekwencja tego, że chodzi mi o mnie :) by nie mieć kontaktu ze zbyt dużą ilością zarazków. Korzyść zatem obopólna.

Achtung babe* 2": Ilość płyt nie powinna w zbieraniu przekroczyć 7cm wysokości. Nie mam większych pudełek, a ósemki są za wysokie na gabaryt A, a do boxu paczkonur standard wchodzi max 8 cm w tym grubość opakowania. Tj jakieś 12-14 albumów w zależności od grubości gatefoldów itd..
Awena

Post autor: Awena »

A będziesz jeszcze coś proponować?
Rudinho
Gramofon: Micro Seiki DD-7

Post autor: Rudinho »

Płyty dotarły jak zwykle w świetnym stanie i pancernie zapakowane. Do następnego! ;)
Sony PS-X75 [Empire 4000] // Restek Tensor // Restek Vector // preamp klon Audio Note by MISSE // Infinity RS II

Micro Seiki DD-7 [Ortofon 2m Black] // NAD 160A // Buphono // Monitor Audio Silver 6G 200
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Uuu.. Przejmie donoszę, że wczoraj z paczkonuru darz bór wystartowały przesyłki do:
MMarek, Masus, Marek.s, Kinky, Xykstrasik, Daru105.
Zapraszam do leceń poniedziałkowych (nie w ostatniej chwili, mam spację na weekend, zatem?). Na PW proszę/jeśli o kimś zapomniałem to pse się przypomnieć.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Jak nic nowego nie wleci niedługo to można i moją paczkę realizować chyba :think:
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Wojtek pisze:
20 paź 2023, 11:09
Jak nic nowego nie wleci
Ty weź Go nie prowokuj bo święta się zbliżają :) na "choinkę" trzeba zbierać :)))) A ja drugi raz Żonie nie wmówię że to kolędy maiły być tylko Darek się pomylił... :)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Ale ja lubię prowokować :morda:
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
xytrasik
Gramofon: Dual CS 721
Kontakt:

Post autor: xytrasik »

Darku dziękuję!
Płyty dotarły do miejsce przeznaczenia.
Pakowanie extra i z tymi Santanami to pojechałem z grubej rury :lol:
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

OK Panowie, dziękuję również. :obscene-smokingpimp: do usług!

(-Jaca)126x. Pink Floyd, Dark Side of the Moon 50th Anniwersary, nowa po dwóch przejściach, a już VG na stronie A, strona B nowa: Mint.
W komplecie płyta + okładka gatefold ze stickersem 50th. Drugie przesłuchanie strony A zmniejszyło cukanie ale jest nadal. Płyta mi upadła przy zmianie stron pierwszego słuchania na ramię gramofonu i stopkę, powstał defekt trzech zarysowań 2mm - poczatek sam/3cm - początek 2A i 3A /5mm - ostatnie tchniania końcowego utworu - wszystko słyszalne/ może nie drastycznie ale słychać. Płyta umyta.
(idzie z okładką ale bez plakatów i naklejek),
price /mniej niż pół ceny/: 35 pln
[nowa 82 na smart płaciłem, nie jest to tak, że strona uszkodzona nie chodzi, skądże jest po prostu na VG moim zdaniem jak płytę nową]

(-Jozi)127x. Shadows, 20 Golden Greats 1960-66, same hity szedołsów, C062 06297, EMI Sweden, EXw stronę+/NM-, 50,-
(-Nizik)128x. Santana, Festival, Holland label sunburst, CBS 86020, EX/EX+, epoka >1978, 60,-
(-Nizik)129x. Supertramp, "...famous last words...", AM AM-1 USA 1982, A&M SP 3732; bar: 7502 13732, sleeve org., NM/EX+ w shrink'u, 80,-
(coś koło 1st USA, ale nie sprawdzałem dokładnie). A owszem Waiting So Long, to tu na tej płycie właśnie ;) nie mylicie się.. wiem, że wszyscy wiedzieli.

130x. Job lot - zestaw:
1. Eurythmics, Savage, PL71555, kompletna z plakatem, opis - wątek mój i wyszukiwarka,
2. Jan Akerman, Profile, EMI Harvest, UK 1st, bdbd, SHSP 4026,
3. BAABA Disco Externo, Alternate, Lanquidity UK 1st, 2011, stan M/M,
4. Emerson Lake Palmer, Love Beach, Atalantic K50552, UK 1978 chyba 1st, bdbd
5. Alan Parsons Proj. EVE, Elektrola Ger, 1st, bdbd,
Razem za 5 albumów: 160.

(-Jozi)131x. Job lot_2:

6. Tangerine Dream, Stratosfear, niemal nowa/nowa, reedycja, EU,
7. Tangerine D, White Eagle, 1982 1st Ger.,
8. Wings Greatest Hits, UK 1978 1st, bdb,
9. ELO, Greatest Hits, Jet LX525, 1st, bdb, Holland,
10. John Lennon, double Fantasy, UK, dobry+, K99131, 1st,
Razem za 5 albumów: 160. - sold Jozi
Ostatnio zmieniony 24 paź 2023, 12:38 przez darkman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jozi
Gramofon: Sony PS-X60

Post autor: Jozi »

127 i 131 moje
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
Awatar użytkownika
jaca1970
Gramofon: JVC Ql-Y3F

Post autor: jaca1970 »

126 x biere
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
Nizik

Post autor: Nizik »

128x i 129x proszę
ODPOWIEDZ