W końcu i ja mam urlop
Urlop. To zmienia postac rzeczy
Cos na kształt tego filmu z B. Cooperem? Nie pamietam tytulu ale fabula podobna...piotrjazz pisze: ↑19 paź 2023, 21:13Zaczyna się od smierci , apotem napięcie rosnie![]()
Nie to nie kryminał, a książka o rynku wydawniczym i mediach społecznościowych, gdzie pełno nienawiści i wykluczenia.
Główna bohaterka, jest świadkiem śmierci, odnoszącej sukcesy , azjatyckiej pisarki. Przywłaszcza sobie jej rękopis, i po przerobieniu, wydaje jako własną powieść. W internecie ktoś sugeruje, że to nie ona jest autorką...
1104434-352x500.jpg
Chyba nie widziałem tego filmu
No faktycznie nie widziałem.Mawis pisze: ↑20 paź 2023, 08:45To jest ten film, https://www.filmweb.pl/film/Mi%C4%99dzy ... 012-617120
Z Jeremy Ironsem.
Potwierdzam - super się czyta - tomy nie łączą się ze sobą (choć nieraz jest wzmianka i odnośniki do wcześniejszych - ale nie istotne - głównie chodzi o rodzinę i jej powiązania, oraz o pracę). Jakbym miał oceniać jej wszystkie tomy to "Niemiecki bękart" jest chyba najfajniejszy.piotrjazz pisze: ↑29 wrz 2023, 00:11Wciagająca do samego końca.
Camilla w najlepszej formie![]()
No i powróciła do swojej najlepszej sagi o Fjallbace.
To już 11 tom, ale spokojnie jak ktoś nie znał wcześniejszych , może sięgną po tę bez problemu.![]()
Każda książka to osobna historia jakieś zbrodni.
Pierwsza , która mi się trafiła to była akurat piąta z serii.
Ale jak ktoś chce poznać historie głównych bohaterów od początku, to zacząć należy od "Księżniczki z Lodu"
kukulcze-jajo-saga-o-fjallbace-tom-11-b-iext137626843.jpg
Doszedłem i ja do tej ciekawej i pouczającej historii. Szok że ta historia działa się bardzo nie dawno, bardziej przed lektura pasował mi okres kolonizacyjny Ameryki Północnej.kinky pisze: ↑07 sty 2022, 13:46Pamiętacie lekturę szkolną opowiadań Tadeusza Borowskiego z Auschwitz i Kanadę jako synonim dostatniego życia obozowego dla wybranych?
To było moje pierwsze skojarzenie czytając "27 śmierci Toby’ego Obeda" Joanny Gierak-Onoszko.
Inna, prawdziwa historia Kanady, Kanady szkół z internatem dla indiańskich dzieci... Polecam.
27.jpg