Polityka
-
- Gramofon: Dual601,701,Denon57l
Re: Polityka
"Demokracja jest wtedy, gdy trzy wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją."
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Smutna i szokująca wiadomość... To pewnie przez tego ochroniarza z Carrefoura, który podszywał się za wojaka z Iraku i służył w serialu za eksperta. A dla naszych prawych był to serial wyrocznia.
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
- darkman
- Kontakt:
- domibobi
Rozkręca się

-
- Gramofon: Dual601,701,Denon57l
- domibobi
Sorry ale nie bardzo wiem co to wykop.pl
Ja sprawę znam ze śledztwa Piotra Czabana (Podlaskie Ochotnicze Pogotowie Humanitarne)
https://www.youtube.com/watch?v=gqoGnE85kAs
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Oceniasz go wyglądzie ale warto nad tym popracować. Dam Ci przykład, moja córka mając rok trafiła do małego prywatnego przedszkola (to nie była moja fanaberia bo było drogo ale płaciłem bo na państwowe nie miałem szans, a opieka była bardzo fachowa). W tym przedszkolu pracował facet też z tatuażami i takie komentarze słyszałem mamuś które swoich dzieci by tam nie oddały. Właścicielka była bardzo dobrym psychologiem i pedagogiem, dzieci były zdyscyplinowane ale bardzo lubiły to przedszkole, taka niańka zaś był ten Pan, która to te dzieci rozpieszczał "łagodził" takie zasadnicze ale mądre podejście właścicielki. Tak więc pozory i stereotypy są często bardzo mylące.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
- darkman
- Kontakt:
Tak. To w zasadzie dawna linia krytyki. On był krytyczny wobec PIS i dawniej. Trochę oszołom, zatem do Pałacu pasuje jak ulał.
Generalnie to takie pozorne ruchy depisacyzacji(odpowiednik deratyzacji). Być może Prezydent chce trochę ocieplić wizerunek, ale raczej tylko uwspółcześnić do nowego rozdania i dalej tworzyć pozory władzy obiektywnej. Chciałbym się mylić bo człowiek ma stosowne wykształcenie i już dziś nie można mu odmówić doświadczenia politycznego, ale ósmy rok zachodzę w głowę dlaczego nie korzysta z tego wykształcenia branżowego przecząc mu na każdym kroku?
Już nie ma się co bać Kaczyńskiego i być jego kacykiem. Przez półtora roku warto być Prezydentem Polaków i mężem stanu. Ostatnia szansa. Komfort przyzwoitości czasem kosztuje, bo nie ma nic za darmo, ale warto!
- amrowek
Rzecznik MSZ stracił już posadę....
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/lukasz- ... dz/8qyvn8z
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/lukasz- ... dz/8qyvn8z
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Deszatie
- Gramofon: Technics SL-200K
To, że polska smarkateria i zagranica w Londynie, Paryżu czy Brukseli, co nawet w ojczystym języku zdania w kolejce do głosowania nie potrafiła często wypowiedzieć (dyskwalifikujące moim zdaniem) złapały się znowu na zgrabne hasełka ośmiu gwiazdek, "obrony demokracji " i inne, to jestem jeszcze w stanie zrozumieć, bo młodzi działają stadnie, na zasadzie buntu, mody itp. nie myśląc o konsekwencjach swych decyzji, stojąc z piwkiem w łapce do 3 nad ranem. Wybornie też udała się opozycyjnym mediom ta narracja europejskie oświecenie vs polski ciemnogród. Ośmieszanie i nagłaśnianie dawnych (czasem sprzed 10, 15 lat) wypowiedzi „faszystów” z konfederacji. Takim sprytnym sposobem można by wyciągnąć wypowiedzi każdego z nas, z pewnego wycinka naszego życia, które miały by nas skompromitować. Dodajmy do tego promocję „nowej” Trzeciej Drogi ze starym bagażem cwaniaków z PSL i z sympatycznym Hołownią oraz fajnej lewicy i mamy przepis na sukces.
Ale nie przestaje mnie zadziwiać, że tu na forum wykształceni dorośli ludzie łyknęli, niczym wygłodzone pelikany, ponownie ten przekaz Tuska, medialną nagonkę na referendum i całą aureolę jakoby nowej politycznej jakości tej ekipy politycznych blagierów w osobach Czarzastego, Pawlaka, Petru… to jestem zszokowany!
Polacy jako naród słyną z przewrotności, więc może jeśli wyczekiwany miesiąc miodowy z ich demokratyczną ferajną minie, obudzą się i przejrzą kogo ponownie dopuścili do koryta. Chociaż teraz przyjazne im media uparcie będą cukrować rzeczywistość, dziennikarze śledczy nie będą przecież mieli na celowniku nowej władzy, ukochana Unia obficie sypnie naszymi pieniążkami wcześniej blokowanymi, na wybrane projekty, więc trudno będzie powszechnie przebić się z jakimś głosem niezadowolenia. Nie będzie duopolu, będzie całkowity monopol totalnych zwycięzców. Witajcie w krainie szczęśliwości, wiadomo czyjej
Pocieszające, że ponad 9 milionów konserwatywnych wyborców nie kupiło tej fantastycznej bajki o zbawcach Polski, lecz już teraz są określani jako zabetonowany, zmanipulowany elektorat. To, co sądzić o tych 11 mln? Ku refleksji tutejszym zwycięzcom
Ale nie przestaje mnie zadziwiać, że tu na forum wykształceni dorośli ludzie łyknęli, niczym wygłodzone pelikany, ponownie ten przekaz Tuska, medialną nagonkę na referendum i całą aureolę jakoby nowej politycznej jakości tej ekipy politycznych blagierów w osobach Czarzastego, Pawlaka, Petru… to jestem zszokowany!
Polacy jako naród słyną z przewrotności, więc może jeśli wyczekiwany miesiąc miodowy z ich demokratyczną ferajną minie, obudzą się i przejrzą kogo ponownie dopuścili do koryta. Chociaż teraz przyjazne im media uparcie będą cukrować rzeczywistość, dziennikarze śledczy nie będą przecież mieli na celowniku nowej władzy, ukochana Unia obficie sypnie naszymi pieniążkami wcześniej blokowanymi, na wybrane projekty, więc trudno będzie powszechnie przebić się z jakimś głosem niezadowolenia. Nie będzie duopolu, będzie całkowity monopol totalnych zwycięzców. Witajcie w krainie szczęśliwości, wiadomo czyjej
Pocieszające, że ponad 9 milionów konserwatywnych wyborców nie kupiło tej fantastycznej bajki o zbawcach Polski, lecz już teraz są określani jako zabetonowany, zmanipulowany elektorat. To, co sądzić o tych 11 mln? Ku refleksji tutejszym zwycięzcom

- domibobi
Zupełnie nie rozumiem, że dziwisz się... "Ale nie przestaje mnie zadziwiać, że tu na forum wykształceni dorośli ludzie łyknęli..." w świetle poniższych statystyk...
Może jak my 8 lat temu uszanowaliśmy wybór większości, tak Ty teraz zrób to samo w stosunku do 11 milionów obywateli...analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
- amrowek
Nie no kampaniia PiS to popis poszanowania przeciwników w wyborach i w ogóle oni nic nie wyciągali sprzed dekady. Eh tacy porządni ludzie tylko naród ch...y bo nie dał im większości. ... To ja się pytam skąd te ponad 50% poparcie dla opozycji.
- amrowek
Darek...się nic nie martw ...do podusi przed snem se poczytasz ...https://wiadomosci.dziennik.pl/polityka ... -te-d.html
- Deszatie
- Gramofon: Technics SL-200K
@domibobi Ale patrząc na ten rozkład to na forum też powinni być ludzie z wyższym wykształceniem, którzy nie głosowali na PO, TD czy Lewicę. Boją się ujawnić?