Wuwuzela pisze:O, bardzo fajnie
A jak z przesyłką,
nie pamiętam ile on ważył w pudle razem ze wszystkim, ale sądzę, że <5 kg, więc przesyłka w opcji "ostrożnie" priorytet kosztowałaby 26 zł (nie uwzględniam tu ewentualnego pobrania pocztowego, którym prawdopodobnie byłbyś zainteresowany). Przesyłka od 5 do 10 kilo to koszt 35 zł. Te ceny rzuciłem, żebyś wiedział, jaki to rząd wielkości. Myślę, że spokojnie można go przepchnąć bez opcji "ostrożnie". Jeżeli masz jakiekolwiek inne pomysły na transport (kurier? odbiór osobisty w Lublinie?) to jestem otwarty na propozycje (tym niemniej Poczta Polska w opcji "Ostrożnie" transportuje paczki zadziwiająco dobrze - jeszcze żadna płyta nie przyszła połamana)
Wuwuzela pisze:i czemu taka niska cena?

bo 1) z całym szacunkiem - ten gramofon jest prawdopodobnie tyle warty (tj. ta konstrukcja, o takich cechach użytkowych) - a te 700 zł więcej kosztuje logo Denona na obudowie (;
2) chcę się go pozbyć (mam w domu za dużo gramofonów, do słuchania LP używam dwustronnego, automatycznego i programowalnego RP-117)
3) nie jest to sprzęt nowy, i (niestety) estetyka nie poraża (pokrywa poplamiona)
4) chcę, żeby ten gramofon COŚ ODTWARZAŁ I PRZYNOSIŁ KOMUŚ RADOŚĆ, a nie zbierał kurz u mnie w pokoju i służył jako podstawa do kolejnego stosu płyt szelakowych
5) nie oddaję go za darmo bo odzywa się skrzecząca rzeczywistość (straciłem płynność finansową - ech to allegro i te płyty szelakowe Muzy...), a ponadto jak ktoś by go wziął za darmo to istnieje obawa, że mógłby go nie uszanować
ja generalnie nie mam mu nic do zarzucenia (oprócz estetyki), dostarczył mi wielu niezapomnianych doznań akustyczno-ee fenyloetyloaminowych, jest częścią mojej historii, ale mimo wszystko mam za dużo gramofonów i za dużo płyt szelakowych w domu.
Gramofon w stanie technicznym bez zarzutu, przynajmniej na tyle, na ile potrafię stwierdzić. Słyszalny rumble, ale nie sądzę, by był jakiś większy od nowego egzemplarza tego samego modelu. Ostatnie nagranie ostatnio odtwarzanej na nim płyty można pobrać z następującego adresu:
http://politechnika.org/~kkaspruk/test%20denona.flac
można na nim posłuchać m. in. wspomnianego rumble jak i sposobu pracy automatyki (powrót ramienia dość brutalny w tym modelu...)
(plik w formacie flac - trzeba się zaopatrzyć albo w dekoder DirectShow (może być np. ffdshow), albo program typu VLC czy mplayer)
Nie spieszy mi się specjalnie (oczywiście wolałbym szybciej, niż później, bo jeszcze się rozmyślisz (; a i miałbym na zapłacenie za jeden zakup z alledrogo), ale nie zamierzam go sprzedawać w jakichkolwiek innych mediach/serwisach/itp.
A za zaoszczędzone pieniądze (w stosunku do tego gramofonu, co podałeś) możesz sobie kupić myjkę knosti, jak dołożysz jakieś 50 zł (ja co prawda moich płyt nigdy jakoś nie czyściłem poza próbami zdmuchnięcia kurzu - z reguły nieudanymi, ale dla mnie wrażenia odsłuchowe po przesłuchaniu pierwszej umytej płyty były powalające).
Kontakt przez e-mail albo przez forum (prywatne wiadomości u góry).
Mail:
krzysztof
małpa
kaspruk
kropka
pl