Polityka
- amrowek
Re: Polityka
jak by było mało
to Hamas zaatakował Izrael nie wiem co oni sobie myśleli
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/202 ... ef=1491574
to Hamas zaatakował Izrael nie wiem co oni sobie myśleli
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/202 ... ef=1491574
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- masus
Nie żebym usprawiedliwiał, czy popierał, ale w ogóle mnie to nie dziwi...
Well, that's just, like, your opinion, man.
Technics SL-1510 mk1 | AT 13Ea | Luxman L-560 | Universum System 6000
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
- amrowek
wiem jaki jest stosunek Izraela do Palestyńczyków i nie tylko. Wiem , że czasami jedyne wyjście to walka ale... nie w obrębie jednego państwa , trzeba szukać innych dróg wyjścia.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Nie ma żadnych dróg wyjścia. Jedna ziemia i dwa narody, sytuacja jest i będzie patowa.
- chudy_b
Ponoć poleciało na Izrael 2,2 tyś rakiet
Skąd oni to wzięli? Izrael odpowie grubo. USA ich poprą. Hamas o tym wie i pewnie są przygotowani. Nie chcę być złym prorokiem, ale nie wygląda to dobrze.

- kinky
Oglądałem CNN, rzecznik IDF mówił nawet o 3 tys

Dziewulski twierdzi, że to w dużej mierze samoróbki z rur kanalizacyjnych, jest w kontakcie z kumplami w Izraelu (szkolili ich).
Ponoć pomysłodawcą był Libańczyk, który zrobił doktorat na polibudzie w Warszawie wiele lat temu.
Już poparli.
Niestety po tym co widać na zdjęciach i filmach wrzucanych w sieci Izrael pójdzie na całość i Hamasowi nie pomogą nawet zakładnicy. A ucierpią jak zawsze najbardziej cywile, po obu stronach.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wśród przedszkolaków i noworodków Konfederacja na czele sondaży

Masz coś mądrego (albo cokolwiek) do powiedzenia w kwestii "złodziei" wśród ludzi Konfederacji czy będziesz przypalał głupa w najlepsze nasz wyluzowany heheszku?

Ale że kto kogo zabił?
A skoro już o "zamknięciu służby zdrowia" mowa, co sądzisz o pomyśle deregulacji zawodu lekarza i legalizacji działalności znachorów i wiejskich babek?
Pytam poważnie.
To gdzie jest to masowe bezrobocie jako rezultat ww. ?
Setki tysięcy pracodawców to nie przelewki i raczej powinno być gospodarczo odczuwalne.
Wiadomo że Covid dotknął jeden biznes bardziej, drugi mniej, ale nie wiem czy z większej śmiertelności wśród społeczeństwa mielibyśmy większy dobrobyt. Klienci i pracownicy raczej muszą być pierw żywi

Branża gastronomiczna - kto chciał to sobie poradził i zbierał żniwa na dowozach.
Inni byli "przedsiębiorczy", brali kasę od Państwa, zwolnili cały personel, a niekiedy i odpuścili sobie lokal, przeczekali lockdown na Karaibach

Potem był płacz że o kucharza ciężko, bo się musieli przebranżowić by mieć na chleb.
Jesteś pewien że wszyscy są fanami Glapy? Kto nim steruje, wiesz czy udajesz że nie wiesz?
Piszesz tak jakby bycie przeciw było w tym wypadku czymś dobrym.
Straszna demagogia, co by nie mówić.
- kinky
Sekwencja zdarzeń:
Dementujemy, ale potwierdzamy
Ale dlaczego wojsko pomaga w logistyce skoro to nie braki paliwa tylko awarie instrybutorów?
Zakręciły się wokół własnych kłamstw skurwysyny
Dementujemy, ale potwierdzamy

Ale dlaczego wojsko pomaga w logistyce skoro to nie braki paliwa tylko awarie instrybutorów?
Zakręciły się wokół własnych kłamstw skurwysyny

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wybaczcie, ale raczej w żadnym cywilizowanym kraju nie ma takich jaj by wojsko wspierało logistycznie koncern paliwowy.
Rozumiem że wojsko wystawia Orlenowi faktury za usługi?
W ogóle z jakiego umocowania wojsko może świadczyć tego typu usługi na rzecz przedsiębiorstw?
Wisi gdzieś jakiś cennik?
Rozumiem że wojsko wystawia Orlenowi faktury za usługi?
W ogóle z jakiego umocowania wojsko może świadczyć tego typu usługi na rzecz przedsiębiorstw?
Wisi gdzieś jakiś cennik?

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kinky
Na Nowogrodzkiej

Po raz pierwszy od '89 brakuje paliwa, tylko PiS!

-
Wojtku
Nie chce mi się już tego wszystkiego tłumaczyć bo i tak nie ma to żadnego sensu , ale ostatni raz napisze
1 , służba zdrowia -brak dostępu do służby zdrowia ze względu na jedyną modną chorobę przez którą straciła zdrowie moja mama a kilkoro moich znajomych jest w lepszym świecie , jeżeli chodzi o program Konfederacji to jest na ich stronie poczytaj a nie powielaj głupot wygadywanych w tv ( reżimowych)
2 . zamknięcie firm - w latach panowania niejakiego Tuska i zielonej wyspy , wybyło z raju wg oficjalnych danych 2-3 miliony ludzi czyli w rzeczywistości 5 milionów , dlatego dzisiaj mimo zamknięcia setek tysięcy firm brakuje ludzi do pracy ( są to firmy małe zatrudniające niewiele osób)
3.Skąd się wzięła drożyzna i inflacja ? Wiem kto kieruje Glapinskim , Tuskiem i Kaczynskim ale oni wszyscy popierali ten proces , który teraz odczuwamy wszyscy
4.Socjal - chcesz pomagać , żaden problem przepisz nawet swój cały majątek , nic mi do tego .Pomagać trzeba , tylko z własnych pieniędzy a nie z mojej kieszeni. Tyczy się to każdego socjalu
Demagogia ??? ja bym to nazwał faktami , chociaż wiem ze w mediach mówią co innego.
Nie chce mi się już tego wszystkiego tłumaczyć bo i tak nie ma to żadnego sensu , ale ostatni raz napisze
1 , służba zdrowia -brak dostępu do służby zdrowia ze względu na jedyną modną chorobę przez którą straciła zdrowie moja mama a kilkoro moich znajomych jest w lepszym świecie , jeżeli chodzi o program Konfederacji to jest na ich stronie poczytaj a nie powielaj głupot wygadywanych w tv ( reżimowych)
2 . zamknięcie firm - w latach panowania niejakiego Tuska i zielonej wyspy , wybyło z raju wg oficjalnych danych 2-3 miliony ludzi czyli w rzeczywistości 5 milionów , dlatego dzisiaj mimo zamknięcia setek tysięcy firm brakuje ludzi do pracy ( są to firmy małe zatrudniające niewiele osób)
3.Skąd się wzięła drożyzna i inflacja ? Wiem kto kieruje Glapinskim , Tuskiem i Kaczynskim ale oni wszyscy popierali ten proces , który teraz odczuwamy wszyscy
4.Socjal - chcesz pomagać , żaden problem przepisz nawet swój cały majątek , nic mi do tego .Pomagać trzeba , tylko z własnych pieniędzy a nie z mojej kieszeni. Tyczy się to każdego socjalu
Demagogia ??? ja bym to nazwał faktami , chociaż wiem ze w mediach mówią co innego.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To nie kwestia chęci, a możliwości.vanderer pisze: ↑08 paź 2023, 00:24Nie chce mi się już tego wszystkiego tłumaczyć
Współczuję.vanderer pisze: ↑08 paź 2023, 00:24ze względu na jedyną modną chorobę przez którą straciła zdrowie moja mama a kilkoro moich znajomych jest w lepszym świecie
Przeczytałem. A czy ty przeczytałeś?vanderer pisze: ↑08 paź 2023, 00:24jeżeli chodzi o program Konfederacji to jest na ich stronie poczytaj a nie powielaj głupot
Pytam, bo powątpiewam.
Myślałem że chodzi Ci o Covid, a tu widzę grubsza sprawa i odleglejsza czasowo.vanderer pisze: ↑08 paź 2023, 00:24zamknięcie firm - w latach panowania niejakiego Tuska i zielonej wyspy , wybyło z raju wg oficjalnych danych 2-3 miliony ludzi czyli w rzeczywistości 5 milionów , dlatego dzisiaj mimo zamknięcia setek tysięcy firm brakuje ludzi do pracy ( są to firmy małe zatrudniające niewiele osób)
Czyli... winisz Tuska za to że rynki pracy UE otworzyły się dla Polaków i miliony wyjechało za lepszym chlebem?
Człowieku, czy ty zdajesz sobie sprawę ilu z tych ludzi już zdążyło wrócić do Polski, po dorobieniu się pieniędzy których nie mogliby łatwo dorobić się w PL w tak krótkim czasie?
Czy ty zdajesz sobie sprawę ile z tych zarobionych zagranicą pieniędzy wróciło i dalej wraca do Polski?
Wiem że wielu forumowiczów skorzystało z możliwości i nadal żyją za granicą.
Co im chcesz przekazać? Śmiało.
"Biedne małe firmy" - wybacz, ale jak na fana Konfederacji to coś mało liberalny i wolnorynkowy jesteś.
Taka natura biznesu, jednym powodzi się lepiej, innym gorzej, czasami niezależnie od ich działań.
To że kiedyś ludzie przestali kupować zegarki na rzecz sprawdzania czasu w smartfonach nie oznacza że powinniśmy sztucznie utrzymywać armię zegarmistrzów na wypadek zmiany trendów, czyż nie?
I Ty myślisz że co? Że taki Mentzen czy Bosak gdyby mieli wtedy coś do powiedzenia to by stali na granicy i zabraniał Polakom wyjazdu za lepszym chlebem?
Przecież nie da się dogonić zachodnich gospodarek "na pstryk" jakimiś fikołkami czy szpagatami podatkowymi.
Nadal doganiamy, choć jest coraz lepiej i ogólnie rzecz biorąc nie ma się czego wstydzić.
Ostatnio mój przyjaciel co wyjechał z Polski na 10 lat przyjechał do Warszawy na weekend i nie mógł się nadziwić jak wiele się zmieniło na plus.
A widzisz, zapomniałem że wg Konfederacji istnieje siła ponad państwami która z tylnego siedzenia steruje światem.vanderer pisze: ↑08 paź 2023, 00:243.Skąd się wzięła drożyzna i inflacja ? Wiem kto kieruje Glapinskim , Tuskiem i Kaczynskim ale oni wszyscy popierali ten proces
Mea culpa.
Właśnie dzięki temu że pomoc idzie z pieniędzy publicznych to nie trzeba poświęceń typu przepisywanie całego majątku na rzecz gorzej uposażonych (choć są i tacy co tak robią).vanderer pisze: ↑08 paź 2023, 00:24Pomagać trzeba , tylko z własnych pieniędzy a nie z mojej kieszeni. Tyczy się to każdego socjalu
Witamy w demokracji.
Jestem dumny że Polska pomaga ludziom uciekającym przed wojną i jej skutkami (utrata domu, bliskich), tym bardziej że Ci ludzie przecież w dużej mierze tutaj żyją i pracują, i to nie od czasów wojny z Rosją, a na długo wcześniej.
Teraz wyobraź sobie że Ukraińcy nagle znikają z kraju. Mielibyśmy gruby kryzys na rynku pracy.
Polecam wakacje gdzieś na krawędzi płaskiej Ziemii.vanderer pisze: ↑08 paź 2023, 00:24Demagogia ??? ja bym to nazwał faktami
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- masus
Jakoś śmiem podejrzewać, że jedna strona będzie bardziej poszkodowana...
https://www.ochaopt.org/data/casualties
W okresie 01.2008-09.2023 - 3803 cywilów palestyńskich i 177 cywilów izraelskich.
Jeszcze taki "czart" obrazujący łączne ofiary i rannych:
Well, that's just, like, your opinion, man.