Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Ryszard13
Gramofon: Dual601,701,Denon57l

Re: Polityka

Post autor: Ryszard13 »

Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

zimna kalkulacja pod tępego wyborcę. zanim WTO, UE czy ktokolwiek palcem ruszy, będzie po wyborach. i bez względu kto wygra "embargo" będzie zniesione. a w międzyczasie zboże i tak będzie wjeżdżać - przez spółki-słupy zarejestrowane w innych krajach. kolejne skurwysyństwo pinokia et consortes.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

syko pisze:
18 wrz 2023, 18:12
Ciekawe na kogo zagłosują we Wroclawiu. ;)
https://www.wroclaw.pl/dla-mieszkanca/z ... -wroclawiu

Tutaj pan wyjaśnia:https://www.youtube.com/watch?v=Q4KNCu43NqA
Nie ma się czym podniecać, wymiany międzynarodowe były nie raz. W wielu służbach mundurowych. Z artykułu to wynika, może nie jest napisane "dużymi literami" zrozumiałymi dla wszystkich, ale jest fragment który mówi o wspólnych patrolach. Nie samodzielnych, ale wspólnych. A dlaczego wspólnych? ano dlatego że w polskim prawie nie jest wymieniona żandarmeria Stanów Zjednoczonych jako szeroko rozumiany organ porządkowy. Więc nie mają prawa prowadzić żadnych czynności przeciwko komukolwiek w Polsce, poza terenem ich baz. A i na terenie baz nie są tak całkowicie samodzielni.

Ale to nie przeszkadza nikomu szukać sensacji, odnoszę wrażenie, że przed tymi wyborami ogłoszono konkurs, kto zrobi większą wodę z mózgu wyborcom.
ps. jeśli ktoś ceni sobie swój czas, może tego pana z youtube odpuścić, typowy bełkot.
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Ciekawe ile zapłacimy za to embargo... A co tam panowie od pis słychać w sprawie KPO, ile ten serial trwa?
1 żyłnierz IVRP jak by znał historię , może czarnek mu wytłumaczy to by wiedział , że obronę na linii wisły to już planowali dowódcy przed II WŚ tylko brany był wtedy atak z zachodu , a teraz ze wschodu.
Nie trzeba być geniuszem strategii aby zauważyć , że obrony nie da się zrobić o linie Bugu bo od północy jak by ruskie uderzyli to wyjdą na nasze tyły.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Ryszard13

Ciekawe ile zapłacimy za to embargo...

No to możemy już Ukraińskiemu Rządowi pogratulować,który jak widać ulega naciskom oligarchów i konsorcjum Europejskim.
Ukraińcy naszymi przyjaciółmi są.
Awatar użytkownika
dale

Ryszard13 pisze:
18 wrz 2023, 20:03
Ukraińcy naszymi przyjaciółmi są.
A my sługami ich narodu... wedle słów miłościwie nam panujących...

Nie ma czegoś takiego jak polityka celna Polski, Słowacji czy innego kraju unijnego. Nie zdziwił bym się gdyby to kosztowało Polskę i Polaków więcej niż wszystkie inne straty poniesione przez działania pisu...
A ten cały zakaz wwozu jest tak samo pod publiczkę, jak zakaz wjazdu samochodów zarejestrowanych w Rosji - wszyscy zainteresowani przewoźnicy rosyjscy już mają samochody zarejestrowane w polskich firmach-słupach.
Ryszard13

Niektórzy przedstawiają tu takie argumenty,że jestem już w stanie uwierzyć że nie zamknięcie kopalni i elektrociepłowni Bełchatów głównie ma wpływ na topniejący śnieg na Antarktydzie i miesiączkowanie pingwinów.
Awatar użytkownika
dale

Ryszard13 pisze:
18 wrz 2023, 20:36
Niektórzy przedstawiają tu takie argumenty,że jestem już w stanie uwierzyć że nie zamknięcie kopalni i elektrociepłowni Bełchatów głównie ma wpływ
na topniejący śnieg na Antarktydzie i miesiączkowanie pingwinów.
Na pewno mają... pytanie tylko czy jakimikolwiek metodami da się go wykazać :)
Ostatnio, nie wiem już która opcja zrobiła nagonkę na ilość samochodów w przeliczeniu na posła, że niby tak nieekologicznie...
ale już nikt nie zwrócił uwagi na ilość krajowych połączeń lotniczych, czy tanich linii... co jest statystycznie większym obciążeniem dla środowiska niż samochody poselskie... no ale jak by taka Karyna z Sebixem nie polecieli na "olinklusiw"... to by paru wyborców odpadło :)
Mam wrażenie że znalazłem odpowiedź na to dlaczego tak się dzieje :)
https://www.youtube.com/watch?v=-nOkR7HjyO4
Doman
Gramofon: Hitachi HT-354

Post autor: Doman »

dale pisze:
18 wrz 2023, 17:12
Doman pisze:
18 wrz 2023, 14:06
Ciekawe na kogo odda głos wschodnia Polska:)
Na pewno nie na kaczystów ani nazioli...
rozumiem że można kogoś nie lubieć ale aż tak że pod każdym postem pisać "kaczystów, nazioli" echh ci polscy nazi..ci i kaszy..aszyści:) dałem kropki bo jeszcze nie przejdzie..

najlepiej to wymazać to co było kilka, kilkanaście, dziesiąt lat temu i jechać po obecnie rządzących bo to tylko ich wina reszta aniołki, "konie na białym rycerzu" hehe
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Post autor: domibobi »

Doman pisze:
18 wrz 2023, 22:25
najlepiej to wymazać to co było kilka, kilkanaście, dziesiąt lat temu i jechać po obecnie rządzących bo to tylko ich wina reszta aniołki, "konie na białym rycerzu" hehe
A co, może najlepiej dać im trzecią kadencję... i skupić się na krytyce opozycji... Niestety nie ma innej siły politycznej jak łącznie KO, 3Droga i może Lewica, która może odsunąć obecnych partaczy od władzy. A dla wielu cel jest jeden - odsunąć PiS od władzy. Obecnie nie da się zrobić tego inaczej, jak głosować przeciw nim. Następnie należy oczekiwać i egzekwować (poprzez wybory) zdecydowanie wyższych standardów rządzenia. Ale dla zaślepionych miłością do wodza i nienawiścią do Tuska, może być to trudne do zrozumienia. Zatem 8* i Konfederację też.
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Ryszard13

Może to taka sobie historia, mam sąsiada dwie działki dalej i przychodził do mnie do zakładu i okropnie pomstował na swojego sąsiada,ażeby on itd.
Za jakiś czas ten jego sąsiad sprzedał dom wraz z działką i wprowadziła się nowa rodzina, po jakimś czasie znów spotykam sąsiada i ten znowu psioczy na tego nowo wprowadzonego sąsiada jeszcze bardziej niż na poprzedniego.
Tak się zastanawiam czy ten sąsiad nie ma jakiegoś problemu psychicznego, niechęci do swoich sąsiadów czy faktycznie ma pecha i trafia na takich sąsiadów.
Więc mu mówię, z deszczu trafiłeś pan pod rynnę.
Czasami lepiej wybrać mniejsze zło, niż niewiadomą.
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

Ryszard, ja Cię proszę, przestań stosować tego rodzaju techniki, bo mnie siły opuszczają jak to czytam, a cały dzień przede mną.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

To nie był sąsiad tylko somsiad :morda: Ten co przysłowiowego Passata nam zazdrości.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
masus

Post autor: masus »

Ryszard13 pisze:
19 wrz 2023, 08:40
taka sobie historia
co xd
Mój kot zrzygał się w biegu i sobie ryj o podłogę obił w tem pędzie, jak łapką na rzygi trafił.
Ryszard13 pisze:
19 wrz 2023, 08:40
Czasami lepiej wybrać mniejsze zło, niż niewiadomą.
i w żadnym wypadku nie rzygać w biegu.
Well, that's just, like, your opinion, man.
Technics SL-1510 mk1 | AT 13Ea | Luxman L-560 | Universum System 6000
Ryszard13

Przede mną też cały dzień pracy i nie mam czasu na głupoty.

masus, fajny awatar masz , lubię ten film ;

https://www.youtube.com/watch?v=YjS-gEzBO3g
Zablokowany