Wiem.... Sorry
Wiedziałem że znajdziesz i bedzie żółtka kartka
Wiem.... Sorry
Potwierdzam, za te pieniądze grzech nie skorzystać aczkolwiek pierwszy egzemplarz musiałem odesłać ze względu na głęboka rysę praktycznie na całej stronie B
Przesłuchałem Money na Tidalu.darkman pisze: ↑21 lip 2023, 18:07Anonsowany już wcześniej tytuł R.Watersa, miał być w czerwcu (pisałem Wam jakoś w kwietniu/maju, że Roger usunął partie gitarowe Gilmoura itd.. tyle wówczas było wiadomo) chyba, obecnie już preorder na 6 października 2023. (w zapowiedziach właśnie Amiku przypomniał, że jest już preo).
Dziwna okładka, oko sieściucha jakiegoś, sądząc po clipie Money chodzi o psa, a w źrenicy oka tegoż stara okładka wydania oryginalnego. Nawet jako tako to wygląda.
Tu nieco wiecej informacji, choć nadal mało:
Roger Waters - The Dark Side of the Moon Redux
https://www.terazmuzyka.pl/roger-waters ... go-singla/
No nic, trzeba będzie kupić, bo co począć?
Aha Mietek napisał, że to 2LP. Fajnie nawet, a to nowa informacja dla mnie. Może być interesująco. Oby!
p.s. ..bo zapomniałem dopisać, że to będzie 1Press, nawet jeśli trafi do Biedrytakże chłopaki, którzy nie zbierają firstów, bądźcie czujni!
i czekajcie na reedycję. Może kiedyś..
Ano, miałeś 2kę /dokładnie tę/ pozycja pierwsza na fotce. Sprawdzisz proszę tę 1st'kę. Ciekawy jestem Twojego zdania. Moim nieco inna ze wskazaniem na jednak 2nd, ale nic nie chcę Ciebie zasugerować.. bo label jednak niby bardziejszy w jedynce, ale label nie gra przecież. A może gra
A ja sobie dzisiaj przesłuchałem Pro Use i ze wskazaniem na nią, jężeli chodzi o Blue Triangle i EMI obie Japandarkman pisze: ↑26 sie 2023, 21:27Ano, miałeś 2kę /dokładnie tę/ pozycja pierwsza na fotce. Sprawdzisz proszę tę 1st'kę. Ciekawy jestem Twojego zdania. Moim nieco inna ze wskazaniem na jednak 2nd, ale nic nie chcę Ciebie zasugerować.. bo label jednak niby bardziejszy w jedynce, ale label nie gra przecież. A może gra![]()
Wyjaśnię ten 'zawał" Bartka. Jest on pochodną mojego żartu fotograficznego z pierwszym wydaniem japońskim Solid Triangle, nie zaś samego przesłuchania. Choć o ile wiem 2ka z mojej kolekcji goszcząca na występach solowych u niego właśnie, zrobiła sporą radochę w obcowaniu i zdanie Peliksa, który jej słuchał też z Bartkiem było podobne.
No tak, pisaliśmy już o tym (i ja i Ty), ale to nie na temat w tym kontekście. Gdyby chodziło np o 3ci czy 4 press Jap., to tak.
Rozumiemdarkman pisze: ↑30 sie 2023, 07:39Wyjaśnię ten 'zawał" Bartka. Jest on pochodną mojego żartu fotograficznego z pierwszym wydaniem japońskim Solid Triangle, nie zaś samego przesłuchania. Choć o ile wiem 2ka z mojej kolekcji goszcząca na występach solowych u niego właśnie, zrobiła sporą radochę w obcowaniu i zdanie Peliksa, który jej słuchał też z Bartkiem było podobne.
Prezentowana 1ka dopiero za kilka dni pojedzie do Bartka na 'wyrobienie zdania', ano tak bo my jesteśmy starej daty i jak ginące pokolenie dinozaurów "pożyczamy Se płyty"..wkładki, flaszki, normalnie jak dzieciaki w latach 70tych![]()
Także na zdanie bartkowe przyjdzie nam troszkę poczekać, ale będzie.No tak, pisaliśmy już o tym (i ja i Ty), ale to nie na temat w tym kontekście. Gdyby chodziło np o 3ci czy 4 press Jap., to tak.Swoją drogą to płyty japońskie PF (jak i innych wykonawców) są obarczone pewnego rodzaju fetyszem i lekko przereklamowane. Natomiast jedno jest pewne, to znakomite wydania, a główny bonus jest taki, że owszem kosztują ale i wyglądają i brzmią. Natomiast zwykle są gwarancją doskonałego stanu zachowania zarówno mediów jak i okładki. Stąd wysokie oceny, a i oko się cieszy bez łaski i naciągania.
Reasumując Niemiec nie może brzmieć jak japoński Solid Triangle, bo nim nie jest. Brzmi inaczej. Brytyjczykowi z early pressów nie podskoczy tak czy siak, ale dostanie tych w bdb porównawczym stanie , graniczy z cudem i penetruje kieszeń równie solidnie co sprawny kieszonkowiec.
Nie widzę Daru płyty - jest w ogóle coś takiego (?), widzę książkę owszem:
darkman pisze: ↑31 sie 2023, 10:24Nie widzę Daru płyty
https://www.amazon.co.uk/s?k=dark+side+ ... doa-p_4_24
Wcześniejszy post, kiepsko mi się wkleiło, ale jest na amazon nowe wydanie w preorderzedarkman pisze: ↑31 sie 2023, 10:24Cholera, tak sorry, że to napiszę nie znając owej pozycji ale jak ma kupować wszystkie wydumki telemarketrów wytwórnianych to prawdę mówiąc wolę na spokojnie nazbierać na to wydanie, które ma kol.Rysma.
w sumie to kupiłbym już dawno bo fajne ale wymyśliłem sobie, że to musi być totalny zbytek u mnie "do mienia" wiec czekam na stosowny czas, aż humor dojrzeje. Wydanie przepiękne i chyba wypada. Analizuję to na potencjał nabywczy innych interesujących mnie wykonawców i tenże box PF cały czas przegrywa. Na razie![]()