Gramofon do 500 zł
- Winters
Gramofon do 500 zł
Czego oczekujesz od gramofonu i na czym Ci najbardziej zależy przy wyborze? Prostota obsługi, jakość dźwięku i perspektywa jej poprawy nie zawsze idą razem.
Do czego chcesz podłączyć gramofon?
Do czego chcesz podłączyć gramofon?
DIOMEDES KATO
- kreator
Re: Gramofon do 500 zł
jak miałby to być technics to najlepiej taki:
http://allegro.pl/gramofon-technics-sl- ... 95576.html
http://allegro.pl/gramofon-technics-sl- ... 95576.html
Born To Lose, Live To Win
-
Ten technics wygląda nieźle. Hm..szczerze mówiąc zależy mi głównie na jakości dźwięku, inne kwestie schodzą na dalszy plan. Chciałabym tylko kupić do niego jakiś w miarę dobry przedwzmacniacz i podłączyć do głośników. Jeśli piszę głupoty, proszę nie bawcie się zbyt dobrze, przyznaję, że się w ogóle nie znam 

- Winters
Gramofon do 500 zł
Ej, no aż tacy nie jesteśmyMissPennyLane22 pisze:Jeśli piszę głupoty, proszę nie bawcie się zbyt dobrze, przyznaję, że się w ogóle nie znam

Tamten już został sprzedany. W tym momencie na Twoim miejscu kupiłbym to:
http://allegro.pl/technics-sl-dd33-idea ... 09903.html
Zaletą jest stan i nowa wkładka. Skoro ma to grać z głośnikami komputerowymi czy z inną miniwieżą to będzie w sam raz.
DIOMEDES KATO
-
Jaki wybrać Gramofon ?
Witam wszystkich
Domyślam się że to temat rzeka i na pewno jest ich tu pełno jednak poniżej przedstawiam konkrety.
Trafiam do Was ponieważ chce wymienić mój gramofon (obecny medion 82272) na coś porządniejszego z wkładką magnetyczną jak zresztą większość gramofonów ma pewnie poza tym moim nieszczęsnym. Powiem coś o moim sprzęcie na jakim to odtwarzam, wzmacniacz keenwood KRF-V509oD i do tego mam podłączone tylko dwa głośniki Tonsila Dynamic Speaker hx 70. Mój budżet jest ograniczony niestety Więc prosiłbym o ciekawe propozycje do 500zł i ogólne rozwinięcie tematu czy to dobry pomysł czy na razie się męczyć z tym medionem i odłożyć na coś lepszego i co myślicie o takim zestawieniu sprzętowym.
Z góry dzięki za każdą opinię
Domyślam się że to temat rzeka i na pewno jest ich tu pełno jednak poniżej przedstawiam konkrety.
Trafiam do Was ponieważ chce wymienić mój gramofon (obecny medion 82272) na coś porządniejszego z wkładką magnetyczną jak zresztą większość gramofonów ma pewnie poza tym moim nieszczęsnym. Powiem coś o moim sprzęcie na jakim to odtwarzam, wzmacniacz keenwood KRF-V509oD i do tego mam podłączone tylko dwa głośniki Tonsila Dynamic Speaker hx 70. Mój budżet jest ograniczony niestety Więc prosiłbym o ciekawe propozycje do 500zł i ogólne rozwinięcie tematu czy to dobry pomysł czy na razie się męczyć z tym medionem i odłożyć na coś lepszego i co myślicie o takim zestawieniu sprzętowym.
-
Re: Jaki wybrać Gramofon ?
Wbrew pozorom ten gramofon nie jest zly.Mario7 pisze:Witam wszystkich
Przeznacz owe 500 złotych na zakup przyzwoitej wkładki gramofonowej,np takiej:
http://www.topwinyl.pl/audio-technica-4 ... d447cb47f1
Różnica na plus będzie zdecydowana.
- Tyrystor
- Gramofon: SL-1410mk2
Gramofon do 500 zł
Zapachniało Analogowymi Uszami...
A propos tego mediona i ewentualnej zabawy z wkładkami - http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=11&t=428
Za te pieniądze bez problemu kupisz porządny gramofon, do tego dołożysz przedwzmacniacz i jakoś będzie to grało.
A propos tego mediona i ewentualnej zabawy z wkładkami - http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=11&t=428
Za te pieniądze bez problemu kupisz porządny gramofon, do tego dołożysz przedwzmacniacz i jakoś będzie to grało.

Zestaw L1: Technics SL-1410mk2 + Shure M95HE + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
-
Dopiero teraz przeczytałem wątek o tym gramofonie.Tyrystor pisze:Zapachniało Analogowymi Uszami...
Nie sądziłem, że tam piezoelektryk siedzi, ale na szczęście, w prosty sposób można wymienić wkładkę i podpiąć do wejścia phono we wzmaku.
Może nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale różnica w jakości dźwięku będzie kolosalna, nawet po zamontowaniu tańszej wkładki.
- Sindsoron
- Kontakt:
Gramofon do 500 zł
Możesz sobie zamontować tam zwykłą wkładkę, ale to nie zmieni faktu że ramię i napęd są przystosowane pod wkładki piezzo i na MM/MC będą wprowadzać spore zakłóceniawinylek pisze:Nie sądziłem, że tam piezoelektryk siedzi, ale na szczęście, w prosty sposób można wymienić wkładkę i podpiąć do wejścia phono we wzmaku.
Może nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale różnica w jakości dźwięku będzie kolosalna, nawet po zamontowaniu tańszej wkładki.
Collection
Power Amp: Hitachi HMA-7500
Control Amp: Hitachi HCA-7500
Turntable: Rotel RP-3000 + SME 3009 II Non Improved
Deck: Akai GXC-760D
Speakers: Usher S-520 II
Headphones: Audio-Technica ATH-ES700
Sound Card: Asus Xonar Essence ST
Power Amp: Hitachi HMA-7500
Control Amp: Hitachi HCA-7500
Turntable: Rotel RP-3000 + SME 3009 II Non Improved
Deck: Akai GXC-760D
Speakers: Usher S-520 II
Headphones: Audio-Technica ATH-ES700
Sound Card: Asus Xonar Essence ST
-
Oczywiście, ale gra jest warta świeczkiMożesz sobie zamontować tam zwykłą wkładkę, ale to nie zmieni faktu że ramię i napęd są przystosowane pod wkładki piezzo i na MM/MC będą wprowadzać spore zakłócenia
- Winters
-
Najtańsza Audiotechnicka to koszt coś około 50 złotych, czyli niewielki, a zagra dużo lepiejWinters pisze:Nie jest.
- krolix
-
A co to za inwestycja na przykład 100 złotychkrolix pisze:Zupełnie nie warto inwestować w mediona.

- krolix
Po co wydawać 100 zł na coś, co zupełnie pozbawione jest perspektyw = jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto?winylek pisze:A co to za inwestycja na przykład 100 złotychkrolix pisze:Zupełnie nie warto inwestować w mediona.