Witam serdecznie wszystkich,
podczas odsłuchu zauważyłem następujący problem a mianowicie buczenie na kolumnach podczas gdy amplituner przełączony jest na wejście AUX gdzie podłączony jest przedwzmacniacz gramofonowy. Nie wiem czy problem występował wcześniej ponieważ buczenie jest słyszalne od pewnej głośności.
Zmieniłem zasilacz od przedwzmacniacza ale to nie pomogło.
Problemem zdaje się być uziemienie gramofonu. Kiedy podłącze uziemienie do przedwzmacniacza to buczy na wzmacniaczu, jeśli kabel Cinch pozostanie w przedwzmacniaczu a uziemienie podłączę centralnie do wzmacniacza buczenie ustaje.
Czy są jakieś przeciwwskazania takiego podłączenia aby cinch z gramofonu szedł do przedwzmacniacza i dalej cinch z przedwzmacniacza do wzmacniacza a kabel uziemiający prosto z gramofonu do wzmacniacza.
Z góry dziękuje i pozdrawiam Arkadiusz
Buczenie na lini wzamacniacz - przedwzmacniacz gramofonowy - gramofon.
-
-
- Gramofon: Toshiba SR-255
Re: Buczenie na lini wzamacniacz - przedwzmacniacz gramofonowy - gramofon.
Miałem podobny problem ze swoim zapasowym gramofonem podłączonym w sposób o którym mówisz i pomogła wymiana kabli chinch na inne nieco lepszej jakości z grubszym ekranowaniem.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No to tak zostawbagi_glogow pisze: ↑24 sie 2023, 12:39a uziemienie podłączę centralnie do wzmacniacza buczenie ustaje.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
@marianoaitaliano - Kabel to Oehlbach Interkonekt RCA Beat rewelacji nie ma ale myślę ze nie najgorszej jakości.
@Wojtek - i tak podłączę, przypominam się również w innej znanej nam obu sprawie
Pozdrawiam
@Wojtek - i tak podłączę, przypominam się również w innej znanej nam obu sprawie

Pozdrawiam